Küçük sermaye desteği ile kadınlara kendi işlerini kurma imkanı sağlayan Mikro Kredi Andırın Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, ilçede mikro kredi desteği ile iş kuran kadınlarla kutladı. 

Andırın Kaymakamı Haluk Koç, etkinlikte yaptığı konuşmada, kadına çok önem veren bir medeniyete sahip olduklarını ifade etti. 

Türklerde her ne kadar erkek bey ise de hanımın evin ve bütün ailenin fikir danışanı olduğuna dikkati çeken Koç, "Son zamanlarda hepimizi üzen, erkeklerin kadınlar üzerine şiddet uygulamasıdır. Sizin çocuklarınızı yetiştirirken, anneliğin, kadının önemini öne çıkarmanız bir sonraki nesil için çok önemlidir." dedi. 

Mikro Kredi Andırın Şube Sorumlusu Suzan Şahan da mikro kredi sayesinde Andırın'da birçok kadının işyeri sahibi olduğunu söyledi. 

Faaliyetleri hakkında bilgi veren Şahan, 4 yılda 279 üyeye ulaştıklarını ve yaklaşık 4 milyon 500 bin lira kredi dağıttıklarını ve bu krediden yararlan 30 girişimci kadının kendi işlerinin patronu olduğunu söyledi. 

Etkinlikte, Kaymakam Koç ve Belediye Başkanı Baki Tezcan, konuşmaların ardından mikro kredi üyesi kadınların gününü kutlayarak, karanfil hediye etti. 

AA

Editör: Mahmut Beyaz