Göksun Belediyesi'nin Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen SODES projesi kapsamında hayata geçirdiği “Göksun Toplum Merkezi” törenle açıldı.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2016 yılının Göksun için proje yılı olacağını söyledi. Göksun Toplum Merkezinin bunun ilk adımı olduğunu belirten Başkan Aydın, şunları kaydetti: “Geride bıraktığımız iki yıl içinde projelerimizin altyapılarını hazırladık. Bunlardan bir kısmı ihale edildi, bir kısmı ihale aşamasında ve bir kısmı da yaklaşık maliyet hesaplama aşamasında. 2016 yılında somut olarak görünecek projelerimizin ilkini bugün Allah’ın izni ile hep beraber açmış olacağız. Bu projenin gençliğimize, hanımefendilere, beyefendilere, farklı yaş gruplarına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sosyal ve Kültürel alanda imkânı olmayan kardeşlerimizin burada en iyi şartlarda bu imkânlara kavuşmak ve kendilerini daha bahtiyar hissetmek suretiyle Göksun’da sosyal, kültürel ve diğer projelerle gerekirse ekonomik anlamda kalkınmışlığa katkı sağlayacağımızı düşünüyorum.”
ÇOK AMAÇLI MERKEZ
Başkan Aydın, açılış törenine katılamadığı için tebrik mesajı gönderenler ile törene katılanlara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. Törende İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan ve Kahramanmaraş Valiliği SODES Proje Koordinasyon Birimi Sorumlusu Tayfur Can’da birer konuşma yaptı. Bünyesinde, Kadın Kültür Merkezi, Çocuk Evi ve Gençlik Evi bulunan Göksun Toplum Merkezinde, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün desteği ile voleybol, masa tenisi, bağlama, satranç, resim ve ebru kursu gibi kursların düzenlenmesi planlanmaktadır. Proje kapsamında ayrıca İlkokul öğrencilerine Çanakkale gezisi düzenlenmesi ve proje sonunda ise piknik faaliyetinde bulunulması gibi çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yapılması hedeflenmektedir. Göksun Toplum Merkezi açılış törenine, Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Mücahit Kara, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mehmet Akif Bolat, Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum Amirleri, STK Başkanları, Okul Müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz