Elbistan Devlet Hastanesi'nde Veri Giriş personeli olarak görev yapan Akif Dilki'ye (28), 8 yıl önce rahatsızlanarak gittiği hastanede böbrek hastalığı teşhisi konuldu. 
Hastalığı nedeniyle iki böbreğide işlevini görmediği tespit edilen Akif Dilki'ye, diyaliz tedavisi gördüğü hastanede hemşire olarak çalışan ve bir buçuk yıllık eşi olan Alev Dilki (24), hiç tereddüt etmeden organ bağışında bulunmak için gönüllü oldu.
Eşinin verdiği böbrekle yeniden hayata tutunan Akif Dilki, yaptığı açıklamada "Yaklaşık 8 yıldır diyaliz tedavisi görüyordum. Diyaliz için gittiğim hastanede eşimle çalışırken tanıştım. Benimle yakından ilgilenmeye başladı. Eşim bana senin yaşama tutunmanı ben sağlayacağım derdi. Nişanlılık sürecinde organ bağışında bulunmak istedi. Doktorlar bunu kabul etmedi. Evlendikten 3 ay sonra nakil gerçekleşti. Nakil süreci biraz sıkıntı geçti ama şimdi sağlıklı ve mutluyuz. O bana bir parçasını verdi. Bende ona gönlümü verdim. Allah eşimden razı olsun." dedi.
Eşine böbreğini veren Alev Dilki ise, "Diyaliz hemşiresi olarak 5 yıl önce görev yapmaya başladım. Eşim yeni göreve başladığım hastanede uzun yıllar diyaliz tedavisi görüyordu. Eşim diyaliz tedavisi gören hastalar içerisinde en genç olanıydı. Eşimle ilk diyaloğum onun kan grubunu sormak oldu. İlk kelimem bu oldu. Kan gruplarımızın aynı olduğunu öğrendim. Keşke benim böbreğim olsa da versen diye kalbimden geçirdim. Sohbetimizi ilerlettik ve sevgili olduk. Onun diyalize girdiğini görmek beni üzüyor ve çok zor geliyordu. Beni ailemden istedi ve evlendik. Ben nişanlı iken ona böbreğimi vermek istedim. Doktorlar nişanlı iken veremezsin dediler. Organ nakli için 3 yıllık evlilik şartı koştular. Evlendiktan 3 ay sonra İstanbul'da nakil işlemini gerçekleştirdik. Şuan eşimde, bende çok şükür sağlıklıyız. Şuan iki ayrı beden de tek parça gibiyiz. Bir elmanın iki yarısı gibi olduk. Şuan ikimizin de sadece sağ böbreği var. İkimiz şimdi bir bütün oluyoruz." dedi.
"Diyaliz hemşiresi olarak çalıştığım dönem de hastaların ne durumda olduğunu çok iyi biliyorum" diyen Alev Dilki, "Hastalarım, 'keşke bizim eşlerimizde bize böbreklerini verse' hep şunu derlerdi. İyi bir hayat, güzel bir aile hayatı sürdürmek istiyorlarsa eşlerin birbirine organ bağışında bulunmasını isterim. Eşim diyalize gittiği gün ben evde tek kalıyordum. Bu durum bana zor geliyordu. Eşim diyalizden döndüğünde yorgun ve mutsuz oluyordu. Şimdi eşimle birlikte istediğimiz herşeyi yapabiliyoruz" dedi.
Dilki, "Benim eşime vereceğim bu hayattaki en güzel hediye onun sağlığına kavuşması için böbreğimdi. Organ bağışıydı. Ona vereceğim sevgililer günü hediyesi güzel bir hayat, güzel bir yaşamdı. Şimdi hayatı daha güzel yaşıyoruz. Şimdi bir bebeğimiz olacak. Hayatımıza daha bir anlam katacak" diye konuştu.

Editör: Mahmut Beyaz