Elbistan AEL misafirhanesi toplantı salonunda yapılan 6. Olağan Kongreye katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yapılan bu kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. Yapılan Kongrede konuşan Ünal, Recep Tayyip Erdoğan siyaseti yaptıklarını belirtirken şunları söyledi:'' Recep Tayyip Erdoğan siyasetinin tek bir amacı vardır insanımızı evinde, sokağında, mahallesinde, ilinde rahat, huzurlu, mutlu ve refah içerisinde yaşamasını sağlamaktır. Her zaman ifade ettiği hizmetkar olmak tamda bunun hizmetkarlığıdır. İlçemizden siyasete ilgi duyan ve siyaset içerisinde bulunan ve siyasetle hizmet etme yolunu tercih etmiş bulunan değerli hazirun burada. Burada bulunan değerli dostlar aslında siyaset aracılığıyla hizmet için buradalar, siyasete ve ruhuna inandıkları için buradalar'' dedi. 

Söz'de Karar'da Milletindir Dedik!

Ünal,''Bu ülkede yıllarca siyasete bulaşık, dolaşık dediler niye biliyormusun? çünkü birileri bu millet adına karar verme hakkını kendi elinde tutmak istiyor. Bizim temel mücadelemiz Devleti kimin yöneteceği ve devletle ilgili kararlı kim verecekti. Dedikki Adnan Menderes'ten itibaren sözde kararda milletindir. Bunu Turgut Özal'da söyledi, Necmettin Erbakan'da, Alpaslan Türkeş'te söyledi ve şimdi bu bayrağı Recep Tayyip Erdoğan dalgalandırıyor.'' dedi. Sözlerine şu şekilde devam eden Ünal,''Sizlerde bu siyasetin bir parçası olarak buradasınız. Siyaset bir millet Mücadelesidir. Mücadelemizde devam etmekte hala sanmayınki biz Kurtuluş Savaşını bitirdik herşey tamam. O günlerde topla, tüfekle süren mücadele bugünde sandıkla, siyasetle, milletin iradesini egemen kılma mücadelesi ile devam ediyor.'' dedi.

Tam Bağımsız Türkiye için Verdiğimiz Mücadele Bitmedi!

Ünal,''Bizim tam bağımsız Türkiye'yi kurmak için verdiğimiz mücadele bitmiş değildir. Tek bayrak, tek devlet, tek millet diyen ve bunun etrafında millet aşkıyla, bayrak aşkıyla, toprağına duyduğu sevgi ve sadakatle Allah Devletime milletime zeval vermesin diyerek bir arada olan herkes bizim kardeşimizdir. Ötekiler, bu mücadele verilirken aynı gemide değiliz derken, milletin seçtiği hükümeti gayrı meşru ilan edenler, bugün ekonomi üzeri saldırıyorlar. Türkiye'yi siyasi ve ekonomik bir kıskaca almak istiyorlar. Ak Parti bu ülkenin çocuklarının geleceğini birileri ipotek altına almasın diye mücadele veriyor. Savunma sistemlerim tamamen yerli olsun diyor bir başkasının kontrolü altında olmasın diyor. İMF'e olan borcumuzu kapattık çok şükür. Türkiye geçtiğimiz çeyrekte 5.1 oranında büyüdü. Önümüzdeki çeyrekte hedef 7'nin üzerinde büyüme gösterecektir. Dünyada bu büyüme oranlarına sahip ülke yok. Ayağa kalkan Türkiye olmasın diye dört koldan saldırıyorlar. Dört tane terör örgütüyle mücadele edip 15 temmuz cehenneminden çıkıp bu saldırıların devam ettiği bilinciyle çalışmalarına devam ediyor.''dedi.

Siyaseti Nefsimizi Yükseltmenin Bir Amacı Yapmayalım!

Ünal,İl Başkanımız nefsimizle ilgili güzel şeyler söyledi ama siyaseti nefsimizi yükseltmenin bir aracı yaparsak işte o Kurtuluş Savaşında cepheden kaçıp cephe gerisinde fitne çıkaranlar gibi oluruz Allah bizi onlardan yapmasın. Biz bir müslüman ahlakıyla davranırız ben inanıyorumki her birimiz bu ahlaka riayat ettiğimiz sürece Allah seninle beraber ayeti seninle tecelli eder. Biz bir çok hizmet yaptık okullar, binalar, hastaneler ama meselenin bunlar olmadığını 15 temmuz anladık. Kurtuluş savaşı ruhunun ne kadar önemli olduğunu anladık. Bizim asıl görevimizde bu ruhu çocuklarımıza aktarmaktır. Amerika bir soytarı bulup onu yargılıyor görüntüsü adı altında o ülkeye dönüp bir operasyon yapmadı. Uluslararası hukuka uymayıp önce tanık sonra sanık sandalyesine oturtup ezberlettikleri senaryoyu okuttular amaç Türkiye'yi mahkum etmektir. Oyuncular belli, oyun belli, senarist belli. Burada bunların İran'a dönük Türkiye'nin ambargoyu delmesimi konuşuluyor hayır. Konuşulan şey Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'dir ama bu senaryo bize tanıdık geliyor. Bu filmi şimdide New York'tan sahneliyorlar ama bu film tutmaz. Bu oyunu biz defalarca gördük geziyle geldiniz yenildiniz, 17-25 aralıkla geldiniz yenildiniz, 15 temmuzla geldiniz yenildiniz yine yenileceksiniz. Biz 15 temmuz cehenneminden geliyoruz siz neyle gelirseniz gelin bizler durmak bilmeyiz yürürüz Allah'ın İzniyle. Dışarda bu tür oyunlar sergilenirken içerdede CHP başka oyunlar sergiliyor. Çıkmışlar bir takım kağıtlar sallıyorlar. Bunları basınla paylaşmıyor kendi yardımcılarına bile vermiyor. 5 gün sonra çıkıp veriyor medyaya iddiasına göre bazı yerlere para aktarımı yapılmış. Anadolu Ajansı bankacılarla yaptığı haberde bu evrakların iki ülke arasında olan para aktarımı olduğunu söylüyor. Biz ilk günden itibaren söyledik o evraklar sahtedir. Ama bunlar ilk değil geçmiştede bir sürü iddiada bulunup çark etti. Kılıçdaroğluna soruyorum bunları yaparak kime ve neye hizmet ediyorsun. Millet çok iyi biliyor bunların kime ve neye hizmet ettiğini. Bizler kendimizi görev ve sorumluluklarla tanımlarız. İstişare yaparak kimin nerede duracağı kararını alırız ve ahlakımız bu kararlara uymaktır'' diyerek Elbistan İlçe Kongresinin hayırlara vesile olmasını dileyerek yeni başkan seçilen Hasan Sungur'a başarılar diledi. 

Ak Parti'nin Elinde Büyüdük!

Yapılan 6. Olağan Kongrede tek liste adayı olan Hasan Sungur'da yaptığı konuşmada şunları söyledi:'' Ak Parti'nin kurulduğu günden beri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında bütünleşmiş olduğu bu kutlu yürüyüşte davası davamızdır dedik ve yürümeye devam ettik. Bu zamana kadar partimiz ve davamız için elimizden ne geliyorsa yaptık çeşitli görevler aldık. Biz partimizin elinde büyüdük diyebiliriz. Bana bu kutlu görevi layık gören herkese çok teşekkür ediyorum. Bizler yine aynı çizgide aynı hizada davamıza sahip çıkarak yola devam edeceğiz'' dedi. 

Haber: Erdi İşbilir

Editör: Mahmut Beyaz