Elbistan ilçesinde, Kaymakam Tuncay Akkoyun'un makamında tebrikleri kabulüyle başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Büstü önünde düzenlenen törenle devam etti.

Alanda, Kaymakam Akkoyun, Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Koç, Cumhuriyet Meydanında resmi geçide katılanların bayramını kutladı.

Kaymakam Akkoyun, törende yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan erdemli, faziletli insanlar yetiştiren ve erdemli, faziletli insanlara yakışan demokratik iradenin tam ve mükemmel bir ifadesi, aynı zamanda halkın gelişmesini ve yükselmesini sağlayan onları bir bütün kılan yönetim şeklidir" dedi.

Akkoyun, "Türkiye güçlü ve istikrarlı bir ülke olma yolunda her daim güçlü bir irade ortaya koymuştur. Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan cumhuriyetimiz bugün de içte ve dışta küresel destekli terör örgütlerinin saldırıları karşısında sarsılmıyor. Bu karanlık güçlere karşı cumhuriyetimizin kazandırdığı değer, inanç ve kararlılıkla büyümeye devam eden aziz milletimiz, demokrasiden, birlik ve beraberlikten, kardeşlik hukukundan asla ve asla taviz vermeyecektir. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını bu vatan uğruna feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum. Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet konulu şiirlerin okunduğu kutlama, Mehteran ekibi, halk oyunları ekibinin gösterisi ve tören geçişiyle son buldu.

Haber: Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz