Elbistan'da Orhangazi Mahallesi'ndeki Hayvan Borsasında düzenlenen dağıtım töreninde, genç çiftçilerin desteklenmesi için başlatılan projeye müracaat eden 458 kişiden, 18 çiftçi uygun görülerek hayvanları verildi.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ayhan Özcan, törende yaptığı konuşmada, genç 18 çiftçiye hayvanlarını teslim ettiklerini söyledi. Kadın çiftçilerin hayvanlara çocukları gibi bakacağına inandığını ifade eden Özcan, "Çiftçilerimiz bu hayvanlara para ödemiyor, tamamen hibe. Sadece 3 yıl satmama şartı var. Eğer kıymeti bilinirse iyi bakarlarsa bu hayvanların sayısı artar. Bu proje ile işi ve sosyal güvencesi olmayan insanların köyüne geri dönüşünün sağlanması amaçlanmaktadır." dedi.

Ülkede hayvancılığı gelişmesinin hedeflendiğini ve bakanlığın kırsal kalkınmaya önem verdiğini aktaran Özcan, çiftçilerin kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

Projeden yararlanan çiftçilerden Bilge Karaduman, "Toplamda 6 inek aldım. Onlara en iyi şekilde bakıp buzağılarını alacağız. Hayvanlarımızı büyütmeyi düşünüyoruz. Bu hayvanlar aile ekonomimize de katkı sağlayacak." diye konuştu.

Hayvan Borsasında yapılan dağıtım etkinliğinde çiftçiler, kura ile Erzurum'dan getirilen büyükbaş hayvanları teslim aldı. 

Editör: Mahmut Beyaz