Bölgenin incisi konumunda bulunan Ekinözü Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun yanı sıra Fransa, Almanya gibi Avrupa ülkelerinden de misafirlerini konuk ediyor. Coğrafi konumu bakımında dağlık alan içerisinde bulunan Ekinözü, maki örtüsüyle, serin havasıyla görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. İlçe halkı misafirlerini doğal yapıya uyum içerisinde ektikleri doğal sebze, meyve ve gıda ürünleriyle sağlıklı bir yaşam sunmalarına imkân sağlıyor. Ekinözü ayrıca balıyla da isminden söz ettiriyor. Ekinözü’nde konaklayan vatandaşlar, bu doğal mekân da sabahları ayrıca şifalı su ve çamur ile hastalıklarına şifa bulduklarını belirtiyor. Ekinözü Belediyesi ve ilçe halkı da misafirlerini ağırlamak için tüm imkânları seferber ediyor. Konaklama konusunda pansiyonların yer aldığı Ekinözü, gün geçtikçe gelişim sağlıyor. Doğal ortamını her bakıma koruyan Ekinözü Belediyesi, hizmetlerini vatandaşın ayağına getirerek, yerli ve yabancı birçok turistin ziyaret etmesine olanak sağlıyor.

HİZMET YOLUNDA EMİN ADIMLARLA

Konuyla ilgili açıklama yapan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Ekinözü’nü sosyal, sportif ve ekonomik anlamda iyileştirmek adına ellerinden gelen çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “2014 yılında bize bu görev nasip olduktan sonra bizim seçim vaatlerimiz vardı. Bizim 21 mahalle 77 mezramız var. 12 bin 700 nüfusumuz var. Ekinözü’nün gözbebeği içmeleri var. Şifalı sular, maden suları içmelerimiz de hızlı bir şekilde her konuda bir değişim dönüşüm olması için parkları, dükkânları ile otelleriyle ilgili çok büyük çalışma yaptık ve hizmet etmeye devam ediyoruz. İlçemiz de sıcak asfalt çalışması yaptık. Satir kaplama yaptık. Gençlik yıllarımda spora çok meraklıydım. Biz göreve geldikten sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal beyin sayesinde bir adet futbol sahası bin kişilik futbol sahası kazandırdık. Ekinözü için ne gerekiyorsa yaptık. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz yukarı içmeye park yaptı. Bizim burada bir düğün salonu projesi bitti. 75 dönüm eğik denilen bir mevkiinde mesire alanımız var. İnşallah bunları hayata geçireceğiz. Yollarımız da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz çalışması var. Biz içmelerimizin maden suyu ile ilgili ruhsatlandırma çalışması yapıyoruz. Bizim halkımızın gönlünde yatan Ekinözü içmelerimiz de termal sıcak su var mı yok mu diye biz bu konuda araştırma yapıyoruz. Ekinözü ilçemiz de sosyal ve sportif anlamda ekonomik anlamda nereye gitsek ne yapsak elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah 2018 Ekimine kadar da bu çalışmaları tamamlayacağız.”

İÇMELERE ZİYARETÇİ AKINI

İçmelere Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında Türkiye’nin birçok yerinden yerli turist geldiğini belirten Çeleğen, “Özellikle Güneydoğu’dan misafirlerimiz geliyor. İçmelerimizde herkese uygun bir şekilde otel, pansiyon var. Biz içmelerimizde otel eksikliğini hissediyoruz. Biz bunları Gaziantep, Kahramanmaraşlı iş adamlarımıza söylüyoruz. Belediyecilikte her yapılan işin bir ekonomik bedeli vardır. Bize illere gelen para gibi çok yüklü bir para gelmiyor ama büyükşehir belediye başkanımız milletvekillerimizle ilçemize elimizden geleni yapıyoruz. İçmelerimizde herkese uygun otel pansiyon bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

ESNAFLARIMIZLA SÜREKLİ TOPLANTI YAPIYORUZ”
Esnaflarla sürekli toplantı yaptıklarını ifade eden Çeleğen, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Esnaflarımız ile her yıl bir toplantı yapıyoruz. Hem kendi talepleri ile ilgili hem de dışarıdan gelen müşterilerimize davranış anlamında yüksek fiyat uygulamamak anlamında hijyenik anlamında biz içme sezonu başlamadan önce toplantı yapıyoruz. Bunlar bize taleplerini söylüyorlar Ekinözü içmeleri bizim için çok önemli Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Mersin’den, Konya’dan misafirlerimiz geliyor. Esnaflar ile diyalog içindeyiz. Esnaflara hijyenik anlamında fahiş fiyat uygulamamaları anlamında her konuda uyarıyoruz.”

HER ŞEYİMİZ İNSAN ODAKLI

Tüm çalışmaları insan odaklı yaptıklarını anlatan Çeleğen, "Zaten bizim Genel Merkez AK Parti programında Dünya Lideri sevgili Cumhurbaşkanımız zaman zaman bunu söylüyor. Bizim her şeyimiz insan odaklı insanımıza değer vererek gelen müşterilerimizin taleplerini karşılayarak ekonomik anlamda onları üzmeden keselerine uygun bir şekilde esnafımızla bunun gerekliliğini yapıyoruz. Bizim üç tane maden suyumuz var. Nüfus oranımız yazın 30 bine çıkıyor. Bizim telefonumuz 24 saat açık. Özellikle dışarıdan gelen misafirlerimiz esnaflarımız hem teşekkürlerini hem taleplerini bize rahatlıkla ulaştırıyorlar bizde ilgili birimlere söyleyerek bunları yerine getiriyoruz. Vatandaşın şikâyeti memnuniyet ile karşılıyoruz. Anında talepleri yerine getiriyoruz. İnsanların yaşadığı yerlerde sosyal anlamda mutlaka ufak şikâyetler olur. Bizde bunları değerlendiriyoruz. İnsanların kendi alanlarında bireysel ilişkilerinden dolayı turizm yerlerinde bu olur. Biz dahi Antalya’ya gittiğimizde çok lüks otele gidiyoruz. Oradaki resepsiyondaki memur dahi oradaki görevli bile bazen sizin istediğiniz performanslı bir cevabı alamıyorsun. Bu tür şeyleri normal karşılamak lazım" dedi.

İŞADAMLARINA ÇAĞRI

İşadamlarına da çağrıda bulunan Çeleğen, şunları kaydetti: “Bizim en çok arzu ettiğimiz Elbistanlı, Gaziantepli Türkiye’nin birçok yerindeki iş adamlarımıza buradan sesleniyoruz. Kırkgöz mesire alanındayız. Ağustos da Türkiye’nin birçok yeri sıcaktan kavrulurken burası doğa harikası bir yer. Biz özellikle dışarıdan gelecek olan müteşebbisleri arzu ediyoruz. Talep de bulundukları an arsa konusunda her konuda mutlaka yardımcı olurum. Bizim içmelerin maden suları çok şifalı mide rahatsızlığı böbrek taşlarına sindirim sistemine iyidir. Bizim gönlümüzden geçen bir müteşebbis gelse dese ki ben bu içmelere bir hamam yapacağım dese biz yerde gösteririz. Belediye imkânlarım kısıtlı orta içmede bizim polayıt çamurumuz var. Biz bunu atom enerjisine gönderdik. Özellikle buradan hanımlara sesleniyorum. Cilde sürüldüğü zaman çilde ki bütün pürüzleri gideriyor. Ekzamaya eldeki kaşıntıları orta içmede çamur banyosu biz inşallah orayı da kamulaştırıp kültür ve turizm bakanlığından güzel bir tesis yaptırmayı düşünüyoruz.”

HALKA HİZMET, HAKKA HİZMETTİR”

Halka hizmetin önemli olduğuna dikkat çeken Çeleğen, “Halka hizmet, hakka hizmettir” dedi. Çeleğen, “Halka hizmet hakka hizmettir, belediyecilikte belediye başkanın gönlünde çok fazla hizmet vardır. Belen yolunda milletvekillerimizin gayretiyle iyileştirme yapılıyor ama inşallah orası zaten bir tünel ile her türlü etüt projesi bitti, baharda yâda 2018 yılında tünel ile yapılacak. Bizim iki yıllık meslek yüksek okulu talebimiz var. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız grup yollarımızı yapacak. Şuan Cela deresi isminde bir yer var. Aşağı içme bitimine kadar. Biz devlet su işleri ile görüştük. 12 trilyonluk bir yatırım. Bizim Ekinözü boruları vardı. GASKİ ihale ederek yenileme çalışması yapacak. Su şebekesi ve depolarımız yenilenecek. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 3 trilyonluk taziye evi yapıyor. Nikâh salonumuz hazır hale geliyor. Belediyespor Kulübü sosyal tesisimiz var. Ekinözü için her şeyi mutlaka yapacağız. Eğik denilen mevkiimiz 75 dönüm çok güzel mesire alanı çizdirdik içinde her şey var. Proje Tarım Bakanlığında bekliyor onaylandığında hayata geçireceğiz. Kültür merkezi, düğün salonu, kapalı spor salonu talebimiz var. Kadın Yaşam Merkezi, Spor TOTO’dan 4 halı saha aldım gençlerimiz için. Mahallelerimize halı saha yaptırıyoruz. Ekinözü merkezi şuanda 4 park projemiz var. Yukarı içme ve orta içmede bulvar çalışmamız var. Orta içmede park çalışmamız var. Kabak tepe mahallesinde şuanda bir dozer aldım. Orada bir aydır dozer çalışıyor. Vatandaşımızın her konuda taleplerini karşılıyoruz. Bütün Türkiye’nin 81 vilayetine sevgili milletimize buradan sevgiler saygılar sunuyorum. Kahramanmaraş Ekinözü ilçesi bir doğa harikası turizm cenneti. Bizim salovan dağında ters lalemiz var. Bizim kırmızı gölümüz var. Doğa harikası içmelerimizin maden suları var. Palorit çamurumuz var. Biz Ekinözü ilçemize bütün hemşerilerimizi davet ediyoruz. Özellikle Gaziantepli hemşerilerimizi tabi ki onlar buranın müdavimleri Ekinözü denildiğinde onlar iyi bilirler" diye konuştu.

2019 VURGUSU

2019 seçimlerinin önemli olduğuna vurgu yapan Çeleğen, konuşmasına şöyle devam etti:"2019 yılı bizim için çok önemli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan söylediği gibi Türkiye’de bir sistem değişikliği oldu. Şuan da Cumhurbaşkanımız gurur ve kibir bırakın vatandaşın bütün sorunları ile ilgilenin ülkemizin birçok düşmanı var Avrupa’da inşallah 2019 yılında bütün gayretimizle yüzde 55’le Cumhurbaşkanımızı Başkan yapacağız. Bu necip millet gelir dağılımdan daha çok faydalanacak ülkemize Cumhurbaşkanımız çağ atlatacak. Ben herkese buradan sevgi saygılar sunuyorum.”

BURADA HER ŞEY DOĞAL

Fransa’dan Ekinözü içmelerine gelen Abdullah Bal, “Ekinözü güzel bir yer. Beklediğimizden daha fazlası var. İçmelere 2014 yılında gelmiştim. Değişiklik sadece biraz daha kalabalık eskiye göre. Çevre düzenlemesi eskiye göre daha iyi. Eskiye göre çok az bir değişme var. Herkesin buraları gelip görmesini istiyorum. Bu içmelerde sağlık var. Biz buraya dinlenmeye geliyoruz. Hava serin buraları tercih ediyorum. Bizler şehir hayatından çok doğal yapısıyla güzel yerler arıyoruz. Biz mağazadan koli koli içecekler alıyoruz. Burada her şey doğal. Ekinözü Belediye Başkanına teşekkür ederim” diye konuştu.

NEZİH BİR ORTAM VAR

Nezih bir ortamın olduğunu belirten vatandaşlardan Mustafa Yalçın, şöyle konuştu: “Burayı ziyaret amaçlı geldik. Ününü duyuyorduk daha önce ama ilk defa geldim. Gerçekten çok güzel bir nezih ortam var. İçme sularımız mağaradan geliyor bu mağaraların kıymetini bilmeliyiz. Vatandaşları ziyaret ederim. Güzel gezilmesi gereken yerler.”

ÇOK İLERLEMİŞ

Öğretmen Hüseyin Aktaş ise “Ekinözü bundan 5- 6 sene önce güzel ilerleme olmuş. Gayet güzel bir yer. Suyunu arkadaşlara, dostlara, burayı görmek isteyenlere tavsiye ederim, gelip görsünler. Bu sayede verim elde ettik. Birçok hastalığa şifa olduğu söyleniyor. Özellikle güneydoğudan gelen misafirler var. Çünkü onlar bizden daha önce tespit etmişlerdir. Yerli halk eskiye göre daha bir misafirperver.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÇELEĞEN’E TEŞEKKÜR EDİYORUM

Silopi’den gelen Yusuf Budak da “Burada kendimizi güvende hissediyoruz. Çok güzel eskisine göre alanlar değişmiş. Güzel bir ilçe olmuş, gerçekten Belediye Başkanına teşekkür ederiz. İkinci kezdir geliyorum, ilk gelişimle şimdi arasında çok fark var. Belediye çalışmaları var, Allah razı olsun, yeşilliği güzel, serinliği güzel, vatandaşa tavsiye ederim” diye konuştu.

ŞİFAYI İÇMELERDE BULDUK
Gaziantepli İsmet Tepe, “1949 doğumluyum. 1970'lerden beri Ekinözü içmelerine gelirim. Daha benden önce babam, Annem, dedelerim ve tüm ailemiz Ekinözü içmelerine yıllardır gelir. Biz bu suyu yıllardır içiyoruz. Buralar elma bahçesiydi. Benim kızım hastaydı. Gövdesinde yemyeşil yaralar oluşuyordu. Yaralar içerisindeydi. Buraya getirdik ve şifa bulduk. Doktorlar kızıma çare bulamamışlardı. Benim de burnum da yaralar oluşmuştu. Üç dört sefer doktora gittim ama çare bulamadılar. Kızımı bu içmelere getirdim hem çamurdan sürdü hem de şifalı sulardan içti. Bende şifalı sularla abdest aldım. Durmadan burnumun içerisine çektim. Benim burnumdaki ve kızımın vücudundaki tüm yaraları götürdü. Çok şükür bir şeyimiz kalmadı. Hatta buradan sonra kızımı doktora götürdüm ve “Gidin bir kurban kesin” dedi. Benim birde kardeşim vardı. Gaziantep'te doktora götürdük. Doktorlar, “Bunun kolu kesilecek” dediler. Kireçlenme olmuş buraya geldi. Doktor tavsiyesi ile suyu içti ve iki tane nohut kadar taş düşürdü. Allah şahittir her yıl buraya bütün akrabalarımız gelir. İçmelerin sayesinde şifa buluyoruz. Bu su bizler için azımsanmayacak kadar çok önemli. Çünkü ailecek biz şifayı bu sudan buluyoruz. Mecburen her yıl gelmek zorundayız. Ben buranın belediye başkanına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bir Gaziantepli olarak her gittiğimiz yerde bu yaşadıklarımızı anlatıyoruz. Ekinözü içmelerine insanlarımızın gelmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL’DAN DOKTOR TAVSİYESİ ÜZERİNE GELDİM
Orta İçmelerdeki Peliod Kil çamurundan kullanmaya gelen Şanlıurfalı vatandaş ise, “Ekinözü İçmelerine İstanbul’dan doktor tavsiyesi üzerine geldim. Yaklaşık 5 gündür buradayım. Benim başımda sivilce ve yaralar çıkıyordu. Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Mardin'e doktorlara gittim ama bir faydasını göremedim. Tedavisini göremedim en son İstanbul’a gittiğimde doktor burayı tavsiye etti. Şifa bulacağımı söyledi. “Denemede faydası var gidin Kahramanmaraş’taki çamurdan sürün” dedi ve bizde geldik. Şu anda çamur sürüyorum ve sanki bir gelişme var ve faydasını görüyorum. Bu çamur kafama sürdüğüm zaman kurudukça vücudumuz genleşiyor. Sanki botoks yapmış gibi oluyorum. Memleketimizde giderken mutlaka bu çamurda götüreceğim. İnşallah burada yaklaşık 15 gün kalmayı düşünüyorum. Tam anlamıyla şifa bulursam, her yıl buraya geleceğim.”

BÖBREKLERDEKİ TAŞLARI DÜŞÜRDÜ

14 yıldır Adıyaman’dan Ekinözü İçmelerine gelen Halil Doğan, şunları dedi: “Adıyaman’ın sıcak havalarından serin yerlere kaçıyoruz. Ailecek buradayız. Havası temiz ve serin aynı zamanda şifa buluyoruz. Kardeşimin böbreklerimde taş vardı. Dün Allah’a şükür iki tane düşürdü. Faydasını görüyoruz. Bu içmelerdeki su keskin bir su. Herkesi bu sudan içemeye davet ediyorum, mutlaka gelsinler.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz