Hiçbir karşılık beklemeksizin bir araya gelip insanların tebessüm etmesini sağlamak için şehir şehir geziyorlar. En çokta mersinde hastanelerde tedavi gören çocukları, huzur evlerinde yaşayan yaşlıları ziyaret ediyorlar. Her yakaladıkları fırsatta ise kırsal kesimlerdeki çocukları güldürüp, yaptıkları birbirinden eğlenceli oyun ve gösterilerle çocuklara unutamayacakları bir gün yaşatıp, gün sonunda da onlara yanlarında getirdikleri hediyeleri vererek sevinçlerine sevinç kattılar.

ÇOCUKLAR BELKİ DE DAHA ÖNCE HİÇ BU KADAR EĞLENMEDİ!

Çocuklara hediye dağıtıp, sevindiren gönüllüler palyaço ve sihirbaz kostümleri giyerek rengârenk görüntüler ortaya çıkardı. Şenlik havasında geçen etkinlikte çocukların yüzleri boyanıp, sihirbaz gösterileri yapıldı. Daha önce hiç bu kadar eğlenmediklerini söyleyen çocuklar dans ederek, şarkılar söyleyerek unutulmaz bir gün yaşadılar. Amaçlarının çocukları ve yetişkinleri güldürüp yüzlerinde tebessüm oluşturmak olduğunu belirten Tebessüm Gönüllüleri sorumlusu Yasemin Birbudak,”Tebessüm gönüllüleri olarak buraya geldik. 3 yıl önce kendi çabalarım ile kurduğum gönüllü grubumuzda her meslekten insan var. Gönüllü olarak iyiliğin unutturulmaması adına oluşturduğumuz bir kurum. Biz Türkiye’nin her iline gidiyoruz, her memleketten, her ırktan insana gidiyoruz. Çocukların kimliksiz olduğuna inanıyoruz. Her yerde bizi görebilirsiniz. 3 hafta önce Van’a gittik, bugün buradayız, 2 hafta sonra Diyarbakır’a gideceğiz. Şiddet önleme merkezleri ve kadın sığınma merkezindeki kadınlar ile çalışıyoruz. Reyhanlı ve Yayla Dağı’ndaki kamplara Türkmen ve savaş mağduru kardeşlerimizin yanına gidiyoruz. Çocukların çevresinde bir anne olarak acı değil, tebessüm çizmek amacıyla bu yola çıktık” dedi.

TEBESSÜM GÖNÜLLÜLERİ EKİBİNE MİNNETTARIZ!

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen; ”Sosyal sorumluluk projemiz olan ‘Kalem Tutan Eller Üşümesin’ projemiz devam ediyor. Mersin’den Tebessüm Gönüllüleri adı altında 20 yardımsever arkadaşımız geldi buraya. Burada öğrencilerimize değişik gösteriler yaptılar onları mutlu ettiler. Öğrencilerimize 100’e yakın bot ve mont dağıtacağız. Mersinden kalkıp buraya gelen Tebessüm Gönüllüleri arkadaşımıza burada sosyal etkinlik düzenledikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Öğrenciler ise birbirinden güzel gösteriler ile çok eğlendiklerini ve çok mutlu bir gün geçirdiklerini söylediler. Haber: Erdi İşbilir

Editör: Mahmut Beyaz