Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı'nda toplanan grup ellerinde "Çocuklara uzanan eller kırılsın", "İstismara idam", "Çocuk susar sen susma, istismara sen sessiz kalma", "Çocuk istismarına hayır" yazılı pankartlarla Atatürk ve Elçibey caddelerinde yürüyüş yaparak istismarlara tepki gösterdi.

AFİKAD Başkanı Selma Özdemir, yaptığı açıklamada, son günlerde ülke genelinde çocuklarla ilgili kayıp, şiddet, istismar ve cinayet haberlerinin arttığını söyledi.

Çocuklara yapılan saldırının geleceğe yapılan saldırı olduğunu dile getiren Özdemir, şöyle konuştu:

"Çocuk ihmali de istismarı da geleceğimize yapılmış saldırıdır. Küçük yüreklerin taşıyamayacağı kadar ağır bir yüktür. Çocukken yaşadığımız travmalar yetişkin olduğumuzda ortaya çıkan davranış bozukluklarıdır. Masumiyeti bir çocuğun bakışlarında bulabilirdik eskiden, şimdi o gözlere bakamıyoruz bile. Gülmeyi çocuklar icat etti, bizler tüketiyoruz. Koruyamadığımız her çocuk bizim suçumuzdur. Göstermelik kurulan komisyonlar, kapatılan dosyalar, iyi hal indirimleri ve boş laflar istemiyoruz artık. Bu olaylar bizi bir gerçeği bir kez daha düşünmeye, geleceğimiz için acil tedbirler almamız, suçlulara hak ettiği cezayı derhal vermemiz, önleyici ve koruyucu uzun vadeli politikalar belirlenmesi gerekiyor." AA

Editör: Mahmut Beyaz