9 Aralık'ta yapılacak olan kongre öncesinde Av. Tayfun Barış Arslan, başkanlık görevine talip olduğunu açıkladı.
Parti binasında düzenlenen toplantıda başkanlığı görevine talip olduğunu belirten Arslan, başkan yardımcısı olarak ilçe yönetiminde iki yıldır görev aldığını belirtti.
Başkan adayı Arslan, "Önümüzde yeni bir kongre süreci var. Bildiğiniz gibi değerli ilçe başkanımız Sayın İnan Bulut işlerinin yoğunluğu nedeni ile aday olmayacağını açıklamış bulunmaktadır.
Bu vesile ile başta ilçe başkanımız sayın İnan Bulut olmak üzere hizmetlerinden ve emeklerinden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetimine, kadın kollarımıza ve gençlik kollarımıza teşekkür ederim" dedi.
"Bildiğiniz gibi Cumhuriyet Halk Partisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1923 yılında kurulmuştur ve Cumhuriyet Halk Partisinin üyeleri için siyasal yaşamda görev almak, onurlu bir toplum hizmetidir" diyen Arslan, "Bu güne kadar bu onurlu görevi gerçekleştiren ve gerçekleştirecek olan tüm üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Neden; Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuryetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilik ilkerine sıkı sıkıya bağlı insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, özgürlüğe, eşitliğe, dayanışmaya, barışçıl ve adil bir dünyaya, emeğin yüceliğine, sürdürülebilir ve dengeli bir kalkınmaya, doğanın ve çevrenin korunmasına, çoğulcu ve katılımcı demokrasi değerlerine dayanan, kadın erkek eşitliğine inanan, bu değerleri gerçekleştirmeyi hedefleyen; devleti, kişilerin özgürlüklerini ve refahını sağlamaya yönelik bir hizmet aracı olarak kabul eden çağdaş demokratik sol bir siyasi partidir. Kısaca milletimizin içte ve dışta, onuru ve gururu ile herkesle eşit, adaletli, ozgur. refah içerisinde, kandırılmadan yaşayabilmesinin teminatıdır Cumhuriyet Halk Partisi. Benimde bu partinin bir üyesi olarak, onurumla, gururumla her ne görevde olursa olsun bu değerleri gerçekleştirmek için sizlerinde desteği ile çalışmak, hizmet etmek boynumun borcudur" diye konuştu.
Arslan son olarak, "Bu vesile ile bir çok arkadaşımızın ortak görüşü, sizlerin teveccüh ve desteği ile parti bayrağımızı taşımaya ve 09 Aralık 2017 günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongresinde aday olduğumu gururla ve saygıyla arz ederim" diye konuştu.

Haber: Erdi İşbilir

Editör: Mahmut Beyaz