Özellikle gelecek nesle, yani çocuklara; demokrasi bilinci yerleştirmek, özgüven kazandırmak, ürkek ve korkak bir neslin doğmasını önlemek, vatan, bayrak, millet sevgisini ve devlet şuurunu aşılamak amacıyla harekete geçen Pazarcık Belediyesi, Başkan Yakup Hamdi Bozdağ’ın vizyonu doğrultusunda fark yaratacak bir çalışmanın altına imzasını attı. Bu bağlamda belediye meclisi içerisinde ilçe genelindeki birçok okulun öğrencilerinin temsil edildiği bir çocuk meclisi oluşturan Pazarcık Belediyesi, bu kapsamda çocukların meclisteki fikir, düşünce ve önerilerini dikkate alarak, meclisten çıkan kararları uygulayacak.

Resmi açılışının 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne denk getirilmesinden ötürü de ayrı bir öneme sahip olan Çocuk Meclisi’nde Başkan Yakup Hamdi Bozdağ, oturumun ilk günün de çocuklara hitap etti. Güçlü toplumların, güçlü devletlerin ve güçlü milletlerin oluşmasındaki en önemli faktörün çocuklar olduğunu vurgulayan Başkan Bozdağ, devleti ileriye taşıyacak olan kişilerin çocuklar olduğunun altını çizdi. Ayrıca Başkan Bozdağ, “Sizler yarınların Yavuzları, Kanunları, Abdulhamithanları, Gazi Mustafa Kemal Atatürkleri, Recep Tayyip Erdoğanları gibi milli değerleri yaşayan liderler olabilirsiniz. Bu meclisi kurma sebeplerimizden biri geleceğe sağlam adımlarla basan nesilleri yetiştirmektir” diyerek, gelecek neslin önemine vurgu yaptı.

Başkan Bozdağ’ın hitabetinin ardından İstiklal Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Aliye Göksel Çetin, geçici olarak Meclis Başkanlığına seçildi. Oturumun ilk gününde öğrenciler sorun, fikir ve önerilerini mecliste paylaştı.

BİZ GÜÇLÜ KUVVETLİ BİR MİLLETİN NESİLLERİYİZ”
Açılış ve devamında gerçekleşen programın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Bozdağ, şöyle konuştu: “Yarın öğretmenler günü bizde öğretmenler gününe denk gelsin ve bir çocuk meclisi oluşturmak istedik. Bu yaptığımız uygulamanın bölgemizde ilk olduğunu düşünüyoruz. Buradaki asıl amacımız çocuklarımıza özgüven kazandırmaktır. Öncelikle demokrasi bilinci yerleştirmektir. Okullarımızda bazı sıkıntılarımızın olduğunu biliyoruz. Çocuklarımız kendisini ifade etmekte zorlanıyor ve sorunlarını anlatacak özgüveni bulamıyor. Böylece de ürkek ve korkak bir nesil yetişiyor. Hâlbuki biz güçlü kuvvetli bir milletin nesilleriyiz. Geleceğimize önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Özellikle de burada demokrasi bilincinden sonra vatan, bayrak, millet sevgisini ve devlet şuurunu iyi öğretmemiz gerektiğini düşünerek, bu yola çıktık. Bu çocuklarımızı sadece öğretmenlerimize bıraktığımız zaman bunun yanlış olduğu bilincindeyiz. Anne ve babaların öncelikle çocuklarına bu şuuru, bu maneviyatı, geleneklerini, göreneklerini, vatan, millet sevgisini verecek, iyi besleyecek ve ondan sonrada bu çocuklarımızı okullara gönderecek.”

ETİ SENİN, KEMİĞİ BENİM DİYE BİR ŞEY YOK”
Çoğu zaman öğrenci velilerinin öğretmenlere, “Hocam eti senin, kemiği benim” şeklinde cümleler kullandığını anlatan Başkan Bozdağ, “Böyle bir şey yok” diyerek, duruma olan tepkisini dile getirdi. Başkan Bozdağ, “Çocuklar önce anne ve babanın canıdır. Anne ve baba çocuklarına iyi bir şekilde gerekli bilgi ve donanımları verirse öğretmende onu bir şekle sokar ve sonuçta bilinçli bir nesil ortaya çıkar. Bilinçli nesillerin yetişmesi de güçlü devletleri doğurur” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZA COĞRAFYA VE TARİHİMİZİ İYİ ÖĞRETMELİYİZ”
Çocuklara coğrafyanın ve tarihin iyi öğretilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Bozdağ, “Ülkemizin etrafı her zaman böyle çember içerisinde olacaktır. Her zaman bu coğrafyada yabancı güçlerin gözü vardır. Ülkemiz denizlerle çevrili, bor madeninden, uranyum madeninden, bakırından, linyitine kadar birçok zenginliklerle dolu. Dolayısıyla coğrafyamız çok zengin. Özellikle bu çocuklarımıza bizim coğrafyayı ve tarihi aynı zamanda da edebiyat olarak ta hitabet sanatını küçük yaşlarda vermeliyiz ki güçlü nesiller yetişsin. Daha iyi liderler daha nice nice Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ler, Yavuzlar, Kanuni’ler, Recep Tayyip Erdoğan’lar çıksın. Bizim uyumamız gerekiyor. Bakın cumhurbaşkanımızın günde 2 saat dahi uykusu yok. Memleketin hemen hemen her sorunu ile ilgileniyor. Böylesine güçlü bir cumhurbaşkanımız ve devlet adamımız var. Bir devlet adamı kolay yetişmiyor. 18. Yüzyılda Abdulhamithan, 19. Yüzyılda Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 20. Yüzyılda da Recep Tayyip Erdoğan var” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARDAN FAYDALANACAĞIZ”
Çocuklar meclisinin ayda 2 defa toplanacağının bilgisini veren Başkan Bozdağ, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Her ayın ilk çarşambası biz toplanıyoruz. Çocuklarımız da ilk 15 günde bir ay sonunda ise 2 defa toplanacak. Bu meclis 2 yıl boyunca devam edecek. Çocuklarımız bu mecliste kendi düşüncelerini, fikirlerini, ilçemizde olması gerekenleri söyleyecek ve bizde bu düşünceleri dikkate alacağız. Bu sayede de onlardan faydalanmış olacağız. Çünkü bizlerden daha iyi görenler çocuklardır.”

GÖSTERİLEN TOLERANS ÇOK HOŞUMA GİTTİ”
Geçici Meclis Başkanı Aliye Göksel Çetin ise şunları kaydetti: “Burada çocuklara yani bizlere gösterilen tolerans gerçekten çok hoşuma gitti. Burada geçici olarak ta olsa meclis başkanı olmak çok güzel bir duygu. Çok mutlu oldum ve şuanda da çok fazla heyecanlıyım.”

Manşet Gazetesi olarak fark yaratıcı uygulamanın ilk öğrencilerinin görüşlerini aldık. İşte çocuk meclis üyeleri ile yaptığımız görüşmelerin detayları;

KENDİMİ TBMM’DE GİBİ HİSSEDİYORUM”

Galip Yeşilkaya
Pazarcık Belediyemiz gerçekten bizi çok mutlu etti. Burası çok güzel bir ortam ve adeta sanki kendimi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki gibi hissettim. Belediyemizin yapacağı çalışmalarda bizim de görüşümüzün dikkate alınması gerçekten çok güzel bir duygu. Bize kendimizi bu denli önemli bir birey olarak hissettirdiği için Pazarcık Belediye Başkanımız Yakup Hamdi Bozdağ’a teşekkür ederiz.

ÇOK MUTLU OLDUM”

Mehmet Yusuf Özsarp
Pazarcık Belediyemizin böyle bir uygulama yapmasından dolayı gerçekten çok mutlu oldum. Bize kendimizi çok iyi hissettirdi. Çocukların sorunlarıyla ilgilendiği içinde ayrıca mutlu oluyorum. Sonuçta bir yerel yönetimde bizim de fikirlerimizin alınacak olması bir ilçe belediyesi için çok önemlidir.

ÇOK HEYECANLI VE MEMNUNUM”

Hasan Döldüş
Şu an burada olduğum için çok heyecanlıyım. Tabii bunun yanı sıra ayrıca da çok memnunum. Belediye Başkanımızın anlattığı konuları elimden geldiğince yerine getirmeye çalışacağım.

Başkan Bozdağ’ın çocuklara yönelik meclis konuşmasından satır başları;

Ben burada bir belediye başkanı olarak değil bir öğretmen olarak konuşuyorum. Yarın 24 Kasım Öğretmenler Günü. Meclis açılışını bugüne denk getirmemizin de bir anlamı var. Kafanızda yapmak istediklerinizi, ilçemizdeki sıkıntıları bazen bizden daha iyi görebilirsiniz. Sizlerde buradaki büyüklerinize yardımcı olacaksınız. Bizim göremediğimiz sizin de ilçemizde yapmak istediğiniz bazı sosyal donatıları, isteklerinizi bizlerde dikkate alarak, önerileri yerine getirmeye çalışacağız. “Sen çocuksun, sen karışma büyüklerin işine, git otur” demek bana göre yanlıştır.

Sizler yarınların Yavuzları, Kanunları, Abdulhamithanları, Gazi Mustafa Kemal Atatürkleri, Recep Tayyip Erdoğanları gibi milli değerleri yaşayan liderler olabilirsiniz. Bu meclisi kurma sebeplerimizden biri geleceğe sağlam adımlarla basan nesilleri yetiştirmektir. Bunu sadece öğretmenlerimize bırakmamaktır. Yani anne ve baba diğer taraftan okul, aileyi böyle oluşturur. Aile ne kadar güçlü olursa millet o kadar güçlü olur. Devlet o kadar güçlü olur. Yaşadığımız 15 Temmuz gibi hainliği asla yaşamaz. Bilinçli, milli duyguları yüksek olan bireyler yetişirse bu coğrafyanın üzerinde emelleri olan insanlar barınamaz.

Bu büyük devleti ve milleti ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. O yüzden burada şimdiki sorumluluğunuz artacak. Bu çocuk meclisini kurarken amacımız buydu. Buradan bütün yerel yöneticilere bütün idarecilere sesleniyorum. Herkes bir çocuk meclisi kurmalıdır. Çünkü bu coğrafyanın etrafındaki ateş her zaman körükleyerek, devam edecektir. Onlar körükledikçe biz daha güçlü olmak zorundayız.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz