Bayanlara verdiği önemi her fırsatta dile getiren ve hanımlara özel gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken Başkan Bozdağ, dünya kadınlar gününde bir ilki gerçekleştirerek bayan gazetecilerle bir araya geldi. Organize ettiği toplantıyla hanımlara verdiği önemi bir kez daha gösteren Başkan Bozdağ, gazeteci bayanlarla kadının toplumda ki yerini konuşarak ilçe ile ilgili sorularını da yanıtladı. Bayanlar açısından gazetecilik mesleğinin zorluklarının da konuşulduğu toplantı da Başkan Bozdağ gazetecilik mesleğinin önemine sıklıkla değindi. Bayanların her alanda etkin bir şekilde olması gerektiğini savunan Başkan Bozdağ, “Bütün bayanlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum ve bütün kadınlar baş tacımızdır diyorum” dedi.

16 NİSAN TÜRKİYE’NİN MİLADI OLACAKTIR

Toplantıda ilçesini bayan gazetecilere tanıtan Pazarcık Belediye Başkanı Bozdağ, ilçede yapımı tamamlanan ve yürütülen projeleri ayrıntılı bir şekilde anlattı. Hoş sohbetler eşliğinde samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda Referandum sürecini de değerlendirerek, evet oyunun çoğunlukta olacağını söyledi. Başkan Bozdağ, “Referandumdan zerre kadar şüphem yok. Sandıktan büyük bir çoğunlukla evet oyu çıkacaktır. Evet, oyu çıkmaması içinde hiçbir sebep yoktur. Hayır, cephesi ve bazı kişiler bunun aksini söyleyebilir zaten bu kişilerde hiçbir zaman olumlu bir şey söylememişlerdir. Bu kişiler belli bir kalıp içerisinde her şeye hayır diyorlar. Yalnız kendileri bile neden hayır dediklerini bilmiyor ve hayır demek için bir neden bile bulamıyorlar. Millete karşı siyaset yapılmaz millet ne derse o olur ve millet ne derde o olur. Cumhurbaşkanımız herkes tarafından çok seviliyor. Dünyada ve Türkiye’de son zamanlarda bakıldığı zaman 19. Yüzyılda Abdul Hamit Han, 20. Yüzyılda Mustafa Kemal Atatürk ve 21. Yüzyılda da Recep Tayyip Erdoğan’dır dünya tüm bu insanları tarihe yazar ve dünya 5’ten büyüktür derken bunu tüm dünya yazar. Bu sevgi kendiliğinden kazanılmadı. Millet cumhurbaşkanımızı çok seviyor. Ne için evet diyoruz; Melih Gökçek’in de söylediği gibi Erdoğan için değil her doğan için evet diyoruz. 16 Nisan’da ise ‘evet’ oyu vereceklerin tabanı yüzde 57’dir. Yine referanduma katılım oranı da çok önemlidir. 16 Nisan ise ülkenin miladı olacaktır. Çok hızlı kararlar alacaktır” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ DEVLETİNE BAĞLILIĞINI GÖSTERDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile ilgili düşüncelerini de aktaran Başkan Bozdağ şu ifadelere yer verdi: “Devlet Bahçeli adı gibi devletine bağlılığını devletinin bekası için evet dediğini defalarca söyledi. Çok büyük bir sağduyu gösterdi. Yenikapı’da gerçekleşen ruh kendisinde ve cumhurbaşkanımızda hala devam ediyor. Bizim güçlü bir millet olmamız lazım ve Devlet Bahçeli’de bunun farkındadır. Yine MHP içerisinde yüzde 50’nin evet oyu vereceğine inanıyorum. Nasıl evet denmez bunu akıl mantık kabul etmiyor. Sırf siyasi ihtiras için hayır denmez. Ülke gittikten sonra başbakanda olsan cumhurbaşkanı da olmaz. Mesele budur. Bu konuda Devlet Bahçeli her zaman millet için sağduyu örneğini her zaman göstermiştir.”

Başkan Bozdağ, gazeteci bayanlar tarafından kendisine yöneltilen soruları şu şekilde yanıtladı:

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE PAZARCIK VE PAZARCIK BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILAN SOSYAL YATIRIMLAR

Göreve geldiğim günden itibaren sosyal belediyecilik alanına iddialı olarak girdim. Çok çeşitli faaliyetler yürütüyoruz, bunların en başından yürüyüş ve bisiklet yolu geliyor. Bunlara ek olarak kapalı spor alanları, yüzme havuzu, fitness, Türk hamamı gibi sosyal alanlarla ilçemizi tanıştırdık. İlçemizde gurbetçi ailelerimiz oldukça fazla ve yaz aylarında ilçemizin nüfusu neredeyse ikiye katlanıyor. Gurbetçilerimiz ilçeye geldiği zaman ise düğünler, toplantılar çok fazla olurken bizde bu ihtiyaçların hepsine belediye olarak yanıt verebiliyoruz. Yine ilçemizde yaşlılarımıza yönelik, onlara hizmet amaçlı 3 bayan ve 2 erkekten oluşan bakım aracı oluşturduk. Ekibimizle birlikte aralıklarla yaşlılarımızı ziyaret ediyoruz ve ekipteki bayan arkadaşlar yaşlılarımızın ev temizliğini yapıyor. Erkek arkadaşlarımızdan da bir tanesi berber ve sakal olmakta zorlanan dedelerimizin saç sakal tıraşlarını yapıyorlar. Tüm bu hizmetlerimiz ücretsiz olurken periyodik şekilde devam ediyor. Yaptığımız hizmetten ise tüm vatandaşlarımız memnun kalarak teşekkürlerini bizlere ayrıca iletti. Bir gün bizde yaşlı olacağız parolasıyla yaşlılarımıza her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik konusunda yine eğitim alanında da çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bölgemizde ne kadar okul var ise hepsine değeri yaklaşık 2 milyar 200 civarı olan kamelya dağıttık. Öğrenci sayısına göre en küçük köyden üniversiteye kadar tüm okullara kamelyaları dağıttık. Soğuk kış aylarında öğrencilerimize yine atkı ve bere dağıttık.

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI VE YIKILAN CEZAEVİ YERİNE DÜŞÜNÜLEN PROJE

Yıkılan cezaevi yerine Şehit Mustafa Katırlı adını vererek gündüz bakım eve yapılacak. Pazarcık’ta 2 bine yakın memur var ve kreş çok büyük bir ihtiyaçtır. En geç 3 içerisinde de buranın inşasına başlayacağız ve 2017’nin sonu veya 2018’in başında faaliyete geçireceğiz. Doğalgaz konusunda ise yüklenici firma hızlı bir şekilde çalışıyor. Yüklenici firma yapımını ise 4 ay içerisinde bitireceklerini sözünü verdi ve şu anda da yüzde 80’i bitmiş durumda. Çalışmalarda hızlı bir şekilde devam ederken tamamının da bu ay içerisinde bitmesi planlanıyor. Mart ayı içerisinde de büyük bir törenle yine hizmete sunulacaktır.

İLÇE VE DEVLET YATIRIMLARI

Devlet yatırımı olarak Pazarcık 100. Yılını yaşıyor yüz yıldır 3 yılda aldığı en iyi hizmeti aldı ve almaya da devam edecektir. Yerel anlamda ise iktidarla buluştu e alması gerekenleri geç aldı. Biz belediye olarak hızlı bir şekilde deyim yerindeyse nefes almadan koşturuyoruz. Burada Celalettin Güvenç, 33 yıldır devleti en iyi tanıyan bir kişi olarak bizlere desteklerini sunuyor. Bundan dolayı ilçemiz çok şanslıdır. El birliği ile büyükşehir belediyemizin de destekleri ile yoğun çalışıyoruz. Yine bir işi de yapabilmek için iyi bir plan proje yapılması gerekir. Biz bürokrasiye bildiğimiz için bazı şeylere hızlı bir şekilde koşturuyoruz. Yine ilçemize 140 toplu konut, onun yanına çevik kuvvet oluyor. Çevre yolu projemiz karayolları genel müdürlüğünde ve ihalesi kısa zamanda yapılacaktır. Çoğu ilçelerde olmayan Fen Lisesi Pazarcık’ta da yapıldı. Bunun beraberinde de okullarımızda başarıda artacaktır. Devlet yatırımları olarak ta bakıldığı zaman ilçemiz çok güzel yatırımlar aldı. Eğitim alanında gelişerek okul oranını yükseltti. Üniversite ayarında liselerimiz mevcut. İlçemizde tek eksiğimiz kaldı oda küçük sanayi sitesidir ve bunun içinde çalışmalar kısa sürede başlayacaktır. Onu da 10 yıl vadeyle toplu şekilde yapılacak.

SPOR DESTEKLERİ

Ben ve eşim sporcu kimliğimiz ile biliniriz. 30 yıldır da düzenli şekilde spor yaparım. İlçede de spor alanında çeşitli projeler yaptım. Spor kardeşliği pekiştiren en güzel unsurdur. Kötü alışkanlıklardan korunmanın en önemli yola da spordur. Spora da çeşitli destekler vermeye devam edeceğim spor çok önemli bir unsurdur.

KADINLARA VERİLEN ÖNEM

Hanımlar için çok çeşitli projelerimiz mevcut ve özellikle de mağdur hanımlar içinde çalışmalarımız var. Eşi ceza evinde olan, eşi olmayan gibi mağduriyeti olan bayanlar için Atatürk Parkı içerisine çalışabilecekleri bir ortam oluşturacağız ve burada ellerinde yaptıkları hamur işlerini satabilecekler. Yine burada çalışırken de çocukları ile çalışabilecekler bir ortam oluşturacağız. Biz yerini yapacağız kazandıkları parada kendilerinin olacak. Bayanlarımızın hayatın içinde olması için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz ve bayanlarımızı ön plana çıkarmak için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Yine Fitness salonuna, Türk hamamına, yürüme alanına bayanlarımız ayrıca ilgi gösteriyor.

MEYDAN PROJESİ VE ÇEVRE YOLU

Meydan çalışmasının ihalesi yapılıyor. İlçemizde bulunan Garnizon komutanlığının 40 dönümlük hazine yerinden yer ayarladık. Bu alandan 40 metrekare arsa olarak satacağız. Onun parası ile de Jandarma Garnizon komutanlığını da başka bir alana taşıyarak orayı yıkacağız. O bölgeye de kaymakamlığı yapacağız ve o alanda 8 bin metrekare kadar bir alanımız olacak. Çevre yolu da toplamı 9,5 kilometre ve eni 50 metre eninde 17-17 gidiş geliş olacak şekilde bir yol yapmayı planlıyoruz. Yol projesinin ihalesi ise 3-5 gün içerisinde çıkacaktır.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz