Kısa adı KAMEK olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları ile Andırın Şehit Ethem Hacımahmutoğlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen Tığ Oyası Kursuna katılan kursiyerlerin hazırladığı ürünler sergilendi.

Andırın Kaymakamı Haluk Koç, Belediye Başkanı Baki Tezcan ile diğer protokol mensupları ve kursiyerlerin katıldığı sergide kursiyerlerin hazırladığı ürünler sergileniyor.

KAMEK işbirliği ile Halk Eğitim bünyesinde yürütülen Tığ Oyası Kursu’na katılan 20 kursiyerin yaptığı 170 ürün 2 gün boyunca sergilenecek. Sergiyi gezen Andırın Kaymakamı Haluk Koç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Sergi ile alakalı bilgi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş: “Kahramanmaraş il genelinde yaşayan hemşerilerimizin mesleki ve sanatsal bilgi ve becerilerini geliştirerek meslek ve beceri sahibi olmalarını sağlamak, kültürel ve sosyal gelişmelerine katkıda bulunmak, bireysel pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif üretici kılmak, Endüstrileşmenin ihtiyacı olan kalifiye elemanları yetiştirerek ülke sanayinin gelişmesine katkıda bulunmak, kaybolmaya yüz tutmuş sanatlarımızı gün yüzüne çıkararak canlı kılmak amacı ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü KAMEK kurs merkezi adı altında vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Verdiğimiz eğitimler sonunda kursiyerlerimizin eserleriyle birlikte karma ve kişisel sergiler açarak kursiyerlerimizin yapmış olduğu eserler görsel olarak sergiler vasıtası ile halka sunulmaktadır. Aynı zamanda eğitimler tamamlandıktan sonra kursiyerlerimize katılım belgesi ve sertifikaları da verilmektedir” diye konuştu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz