Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Afşin Ticaret ve Sanayi Odası (ATO) işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve patent danışmanlık hizmeti veren firma ile üreticiler Afşin Ticaret ve Sanayi Odası seminer salonunda toplandı.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, coğrafi işaretlerle ürünlerin değerlerinin daha da artırılabileceğini söyledi.

Çamanda Afşin'in yerel ürünlerinin bir araya geldiğini dile getiren Can, "Çamanın ham maddeleri Afşinimizde üretilen sarımsak ve biber. Bu ürünlerimizin karışımıyla çaman elde ediliyor. Çaman üretimi yaygınlaştığı takdirde hem ticaret hem tarım alanında da sarımsak ve biber üretiminde artış olacağını biliyoruz. Bizler Afşin Çamanı'nı en iyi konuma getirene kadar elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt da ilçenin her hanesinde yaz, kış severek tüketilen yöresel lezzet çamana coğrafi işaret almak amacıyla gerekli belgelerin hazırlaması için üreticilerle bir araya geldiklerini söyledi.

DOĞAKA Program Yönetim Birim Başkanı Erdal İlbay, üreticilere Afşin Çamanı için coğrafi işaret alınmasının önemi, patent yetkilisi Hülya Doğan ise patent kurumuna verilecek olan patent ve tescil dosyası hakkında bilgi verdi.

AA

Editör: Mahmut Beyaz