Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Kaymakamlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün organizesiyle sabah 06.00'da Elbistan ilçesinde başlayan maratonda sporcular Afşin ilçesindeki Ashab-ı Kehf küllüyesinden dönüş yaparak Elbistan Kaymakamlık binası önüne ulaştı.

Birbirine sınır 2 ilçe arasında 76 kilometrelik parkurdaki koşuya, ikisi kadın 30 sporcu katıldı.

Kahramanmaraş'ın yanı sıra İstanbul, Adana, Elazığ, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Ankara ve Ukrayna'dan gelen sporcuların katıldığı maratonu, 14 sporcu tamamlayabildi.

Yarışmada erkeklerde, 5 saat 44 dakikalık derecesiyle Murat Kaya birinci, 6 saat 14 dakikalık dereceyle Ali Gözükara ikinciliği, 7 saat 7 dakikalık dereceyle Hüseyin Haşhaş üçüncülüğü elde etti.

Bayanlarda ise, 6 saat 38 dakikalık derecesi ise Svetlena Şepoliova Kaya birinci, 10 saat 37 dakikalık dereceyle Deniz Berki ikinciliği elde etti.

Dereceye giren yarışmacılara kupa ve madalyaları Elbistan Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen törenle verildi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Ultra maraton koşusu şehrimizde artık geleneksel bir hale geldi. Ultra maraton koşusuna katılan 30 sporcunun 14 tanesi yarışı tamamlamayı başardı. Etabı tamamlayan iki sporcunun bayan olması bizleri ayrıca sevindirdi. Bu yarışma ilerleyen yıllarda daha geniş kapsamlı ve daha fazla kişiye hitap edecek şekilde düzenlenmeye devam edecektir" dedi.

Ultra maraton koşusuna çift olarak katılan ve birincilik elde eden Murat ve Svetlena Şepoliova Kaya ise, birlikte kazanmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Haber: Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz