AK Parti Afşin İlçe Teşkilatında, ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte açıklamada bulunan İlçe Başkanı Safi, 28 Şubat 1997 tarihinde Türkiye'nin post modern bir darbe yaşadığını söyledi.

- Darbe bir insanlık suçudur

Tüm darbeleri bir kez daha şiddetle ve nefretle kınadıklarını dile getiren Safi, darbenin bir insanlık suçu olduğunu ifade etti.

Darbe eylemiyle insanların yaşama haklarının elinden alındığını ve bireysel özgürlüklerin kesintiye uğratıldığını aktaran Safi, şunları kaydetti:

- 28 Şubat'ın açtığı yaralar

"28 Şubat döneminde bireysel özgürlükler bağlamında, insanların eğitim-öğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ibadet haklarının elinden alındığını gördük. Bu milletin çocukları ilköğretimden üniversite çağına kadar eğitim hayatından yoksun bırakıldılar.

Dini inançları sebebiyle çalışma hakları dahil tüm sosyal ve ekonomik hakları ellerinden alındı, haince fişlendiler. Başörtülü kadınlarımız örtülü oldukları gerekçesiyle kamu hizmeti alamadılar. Bankalarda milletin trilyonlarca parası hortumlanarak, illegal yapılara aktarıldı. Medya attığı manşetlerle meşru hükümeti devirdi, siyasi darbe yaptı."

Türkiye'nin, 15 Temmuz darbe girişiminde, tüm darbe ve darbe girişimlerini tarihin karanlık sayfalarına gömdüğünü belirten Safi, şöyle devam etti:

- Tarihe gömüldüler

"5 Temmuz Darbe girişiminde de açıkça ortaya konulduğu üzere hükümetimiz ve milletimiz darbeler tarihine nokta koymuştur. Son hain örneğini 15 Temmuzda bir kez daha yaşadığımız her türlü darbe ve darbe girişimini artık tarihin karanlık sayfalarına gömüyoruz.

AK Parti olarak bu noktadaki kararlığımızı, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizden aldığımız güçle her türlü vesayet odaklarına ve darbeci zihniyete deklare ediyoruz."

AA

Editör: Mahmut Beyaz