Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sayesinde tüm Kahramanmaraş halkı inanıyorum ki ileride güzel günler görecek… Ali İhsan Kabakcı öncülüğündeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kente güzel şeyler yapıyor. Bende Manşet Gazetesi spor muhabiri olarak gündemde her gün yer verdiğim sporda, haber peşinde koştuğum zaman gittiğim yerlerde mutlaka Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bir teşekkür edildiğini görüyorum. Cümlenin sonunda eklemek istediğiniz bir şey var mı efendim? Dediğim de mutlaka röportaj yaptığım 5 kişiden 4’ü Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyor. Bu teşekkür gerçekten bir işin layıkıyla yapıldığı için söyleniyor…

***
geçtiğimiz aylarda bilindiği üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş’a Merkez Spor Kompleksi yapıldı. Yapılan bu kompleks aynı zamanda Türkiye’nin en büyük Spor Komplekslerinden bir tanesi. Alan olarak çok geniş bir alan. İçerisinde hemen hemen bütün spor dallarını barındıracak salonlar ve sahalar mevcut. Ben geçmiş yıllarda küçüklüğümden bu yana sporun içine büyüyen birisi olarak çok iyi bilirim. Sizlerde bilirsiniz, Kahramanmaraş’ta bundan 15 yıl öncesine kadar yeşil saha bulmak çok zordu. 15-16 yaşlarında Gençlik Sporda ve Arsan Sümer’de top koşturduğum yıllarda iyi bilirim Batıpark Stadı’nın o tozlu günlerini. Futbol oynadığımız zaman tozları doğal olarak içimize çekerdik, sahayı 20 tur koşardık. Güzel günlerdi… Ama donanım yoktu. Sadece biz sporu, futbolu sevdiğimiz için gözümüzün önüne kötüymüş, iyiymiş diye almazdık. Oynardık… Ama şimdi, şimdi eskisi gibi değil…

***
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ile hemen hemen ayda bir haber yapma imkânı buluyorum. Buldukça da sohbet etme fırsatı da yakalıyorum. Tabi Ali İhsan Müdürümüz oldukça samimi, karşıdaki kişiye konuşurken önem veren bir insan. Bu sayede de kendisiyle bende konuşurken hem müdür hem de ağabey olarak konuşuyorum. Kendisine arada bir teşekkür ediyorum şehre kazandırdığı güzel projeler için. Hakikaten de baktığımız zaman Kahramanmaraş’ta sporcu sayısı her geçen gün artıyor. Sporcu sayısının artmasında da en büyük emeği spor il müdürlüğü yapıyor. Kahramanmaraş’ın ilçelerine kazandırılmayan spor salonu kalmadı. Üstelik güreş alanında adından söz ettiren Kahramanmaraş, Türkiye olimpik Hazırlık Merkezinin (TOHM) önemini her geçen gün artırarak milli takıma yetenekli sporcular gönderiyor. Dediğim gibi; Kahramanmaraş’ın spor alanında gelişmesinin en büyük sebebi de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden geçiyor.

***
Ben bir sporsever vatandaş olarak sporla içi içe olduğum için şehirdeki spor tesislerini ve spor alanında yapılan faaliyetleri iyi bilirim. Yüzmeden atletizme, güreşten judoya, bisiklet turuna… Yani birçok alanda yapılan spor faaliyetleri vatandaşların hizmetine sunuluyor. Vatandaş belki yerel medyaya çok vakit ayırmadığı için ya da spora hayatında çok yer vermediği için bilmiyor olabilir. Ama gitseniz bir gün 12 Şubat Stadyumu’na gidip binseniz bisiklete, o ortamı bir görseniz ne kadar güzel. Gençlik Hizmetleri tarafından ‘koşabiliyorsan koş’ projesi adı altında ücretsiz vatandaşların hizmetlerine sunulan bisikletli günler, gerçekten de vatandaş için düşünülmüş bir şey. Ücretsiz olarak 12 Şubat Stadında bisiklete biniyorsun, sporunu yapıyorsun, yani spor konusunda akılda kalan bir soru işareti olmuyor. Yeterince alanın var, şikâyetçi olacağın bir durum olmuyor. Ben bir vatandaş olarak sizlere bir önerimdir; gitmenizi tavsiye ederim.

***
Bundan sonra ben inanıyorum ki Kahramanmaraş, spor alanında adından sıkça söz ettirecek. Özellikle Merkez Spor Kompleksinin şehre kazandırılmasından sonra Türkiye Basketbol Şampiyonası Yarı Final müsabakalarıyla birlikte şehir için tanıtım olmuş oldu. Şimdiden spor salonlarını boş bırakmayan sporcular inanıyorum ki gelecek yıllarda bu sayede kendilerini daha iyi yerlerde görecektir. Gelinen yerler içinde Gençlik Hizmetlerine teşekkürlerini eksik etmeyecektir. Bende bir sporsever vatandaş olarak başta Ali İhsan Kabakcı Bey’e ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne şehre kazandırdıkları bu projeler ve çalışmalar için can-ı gönülden teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki şehrimiz bundan sonra uluslararası şampiyonlarına ev sahipliği yapacaktır. Bu vesile ile tüm halkımızı spora davet ediyor, sağlıklı günler diliyorum.