Partilerle şöyle kısaca bir yolcuğa çıkıp, 4 güçlü siyasi partinin genel başkan yardımcılarını sizlerle paylaşıp, şehrimizde siyasetini sürdüren bazı partilerin il başkanlarına karne notu verirken, yazı uzayınca, yer kalmayınca, bazı siyasi partilerin il başkanlarına not verme günü bugüne rastladı.

Unutmamıştık, unutturmazlar da zaten. Maşallah o kadar çok takip edenim, izleyenim var ki, hatırlatıyorlar unutsam bile.

Onlara teşekkür ediyorum!


 

*

İktidar ve ortağı ile muhalefet partilerin il başkanlarına verdiğim notlara kimse itiraz etmedi. Sınıfı geçenler kadar, sınıfta kalanlara da… Neticede bu notları okur veriyor, kamuoyu dağıtıyor. Halkın gözü, kulağı ve sesi olan bizler, bu notları sizlere iletirken elçilik görevimizi sürdürüyoruz.

Malum, elçiye zeval olmuyor.

Dedikten sonra kaldığımız yerden devam edelim. Vereceğimiz karne notları 10 üzerinden olacak.

*

Sayın Meral Akşener’in liderliğini yaptığı İYİ Parti Kahramanmaraş teşkilatı, özellikle belirtmem gerekirse, İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, soyadı ile müsemma, siyasete hızlı başlayan isimlerden.

Acar bir delikanlı. Enerjisine, heyecanına hayran olduğumu söyleyebilirim. Ortada, meydanda seçim meçim yokken dahi sanki yarın vatandaşın önüne sandık konacakmış gibi sahadan inmiyor, çekilmiyor. Gündemi yakından takip edip, gerekirse konunun uzmanlarını davet ediyor, bu şehrin kronik hale gelen ve adeta yılan hikâyesine dönen sorunlarını masaya yatırıp, hem kamuoyunu bilgilendiriyor, uyarı görevini yerine getiriyor, hem ‘siyaset nasıl yapılırmış, bakın da örnek alın!’ der gibi ekip ruhu ile hareket ediyor.

Güçlü muhalefet iktidarı çalıştırır, harekete geçirir. Siyaset tembel tembel oturanların işi olmamalı. O bakımdan, sevgili Çabukel, çabuk hareketle, arkadaşları ile mesafe almakta zorluk çekmiyor.

Makamı, kariyeri, etiketi ve koltuğu ne olursa olsun, bir insanı, bir kurumu, bir siyasi iradeyi ayakta tutan, başarılı kılan ekip ruhudur. Bu anlamda, İYİ Parti basından sorumlu arkadaşımız Alaaddin Oruç, il başkanının elini güçlendiriyor, (basın ile parti ve kamuoyu arasında köprü) onun yükünü hafifletiyor. Çünkü bir basın dostu olan Başkan Çabukel ve Oruç arkadaşımız, performansları ile dikkat çekiyorlar.

Notu; 8

*

Mehmet Dere arkadaşımızı SSK İl Müdürlüğü görevinden beri tanıyor, seviyoruz. SSK il müdürü iken çok aktifti, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere imza atan nadir bürokratlardan biriydi.

Emekli olunca kendini siyasete kaptırdı. Şimdi sayın Fatih Erbakan’ın liderliğini yaptığı Yeniden Refah Partisi İl Başkanı. Yaşı itibariyle performansına çok iyi not vereceğimi söyleyemem. Ama şahsiyeti on üzerinden on. Kaldı ki bizim kimsenin şahsiyeti ile problemimiz yok.

Ancak partisinin ilçe başkanları kendisinden daha aktifler. Özellikle Onikişubat cenahı. Sonra, partinin (Merkez otobüs durağı karşısı) hafta içinde kapalı olması, sadece hafta sonlarına açık tutulması, siyasette tutunmak isteyen parti için iyi not değil. Genç, güçlü, heyecanı zirvede birilerine devretse iyi olacak derim.

Notu; 5

*

Tarih 9 Mayıs 2019… ÜLKEM PARTİSİ ulusal siyaset arenasında yerini alıyor. Süleyman Aksu arkadaşımız bendenizi aradı. Uzun seneler tanışırız. Genel Başkanlığını sayın Neşet Doğan’ın yaptığı ÜLKEM PARTİSİ adında bir siyasi iradenin il başkanı olduğunu söyleyerek, bir çay içmemizi önerdi. Tam bir yıl, bir ay önce… Bürosundayım. Birleştirici, hakkı ve hukuku gözeten, demokratik kuralları özümsemiş, toplumsal birlikteliği yüreğine nakşetmiş, insanların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen bir partide görev aldığını, bu partinin de il başkanı olmaktan mutlu olduğunu söylemişti.

Eyvallah… O kadar. Genç, heyecanlı, delikanlı arkadaşımız Süleyman Aksu, siyaseten bir varlık gösteremedi, kamuoyu önüne çıkmadı, basından uzak durdu. Geçen süreçte ne yaptı, teşkilatlanmayı ne aşamaya taşıdı, metropol ilçe başkanlarını bile tanımadığımız için siyasetin neresinde olduğu konusundan uzaktayız.

Basını göz ardı etmemesi gerekiyor. Kendini, partisini anlatma adına.

Notu; 3

*

Senesi bile dolmadı, yeni bir siyasi hareketle tanıştı bu şehir. Merkez otobüs durağı arkasında, uzun bir pankart asılı, GÜÇ BİRLİĞİ PARTİSİ’nin kurulduğunu afişe ediyordu. Ki o uzun pankart bugün için dahi duruyor. Ama rengi solmuş, yağmur ve rüzgârdan yıpranmış. Ve o da ne, bina komple satılığa çıkarılmış.

Partinin genel başkanı Ali Karnap…

Aslında Türkiye’de dernek olarak faaliyetine başlamış, 2020 başlarında partileşmeye gitmişti. Teşkilattan sorumlu başkan yardımcısı olan Mis Kelebek Kılıçaslan ve eşi Mustafa Kılıçaslan partiyi taşıyan, sürükleyen isimlerdi.

Ancak son saniyede duydum ki, yaşanan tatsız bir hadiseden sonra bu iki arkadaşımız parti ile bağlarını koparmışlar, il ve ilçe teşkilatlarıyla istifalarını vermişler.

Dinledim ve kendilerine hak verdim.

Parti notu; 0

*

Ve son olarak Saadet Partisi… Pandemi yüzünden midir nedir, birçok siyasi parti gibi Saadet Partisi de kendini dinlenmeye, koruma amaçlı bekleme odasına çekmiş olmalı ki, sesi soluğu çıkmıyor.

İl Başkanı, beyefendi insan, nezaket timsali Erkan Pınarbaşı da ortalıkta gözükmüyor. Seçim süreci de olmadığından kendisi de nerede, ne yapıyor bilinmiyor. Genel başkanları üzerinden siyasi varlıklarını hissettirme ve kamuoyu önünde gözükme gayreti bir tarafa, il başkanı ve ekibi esnaf ziyaretlerinde, bürokrasi ve üniversite ile sıcak temaslarda bulunmalı. Halkın dertleriyle dertlenirken, bunu da basın aracılığı ile kamuoyuna servis etmeliler.

Bu meselede sınıfta kaldıklarını söyleyebilirim. Biraz gayret, biraz heyecan. Ama yok. Pandemi bunlara engel mi, yüzde 80 evet!

Notu; 4