2004-2014 yılları arasında Büyükşehir Yasası ile birlikte kapatılan Beyoğlu Belde Belediye Başkanı olarak görev yapması sebebiyle Türkoğlu’nun bütün sorunlarına hâkim olan Osman Okumuş, 30 Mart 2014’de gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi’nde AK Parti’nin Türkoğlu Belediye Başkan Adayı olarak seçimi kazanmıştı. Göreve geldiği ilk günden itibaren ilçedeki eksiklikleri belirleyerek çözüm için kolları sıvayan Başkan Okumuş, ilçesine kazandırdığı birbirinden önemli yatırımlarla başarılı bir 5 yılı geride bıraktı. Kısa sürede yapımını tamamladığı belediye hizmet binası, kent meydanı, Lojistik Merkez, Kapalı Cezaevi, eğitim binaları ve sosyal tesislerin yanı sıra sayılamayacak birçok projeyle Türkoğlu’nu Kahramanmaraş’ın 3. metropol ilçesi yapmak hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Başkan Okumuş, insan odaklı ve bulunduğu bölgeye can suyu olan projelerle ilçesinin her noktasını yatırımla zenginleştirmesiyle taraflı tarafsız bütün kesimin dikkatini üzerine çekti. İlçesine yaptığı birbirinden başarılı hizmetlerle 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi’nde bir kez daha Türkoğlu Belediye Başkanı seçilen Osman Okumuş’a Manşet Gazetesi olarak ‘Hayırlı olsun’ ziyareti gerçekleştirdik. Oldukça güzel bir atmosferde gerçekleşen ziyarette Başkan Okumuş, yeni dönemde yapacağı çalışmaları anlattı.

“TÜRKOĞLU'MUZA ÇOK GÜZEL HİZMETLERİMİZ OLACAK”
Türkoğlu’na çok güzel hizmetlerin olacağına işaret eden Başkan Okumuş, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “31 Mart yerel seçimleri öncelikli olarak ilçemize hayırlı olsun. Güzel ve yorucu bir seçim atlattık. Hem Türkoğlu ilçemizde hem de Türkiye'de kazanan belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. Tabi ülkemiz ve AK Partimiz açısından çok önemli bir seçimdi. Çünkü belediye seçimleri aynı zamanda Türkiye'de hükümetinde aynı zamanda devam edip etmemesi noktasında önemli bir seçimdi. Bizim için güzel bir seçim oldu. 5 yıllık süreç içerisinde Türkoğlu'na güzel hizmetler yaptık. Bu hizmetlerimizin karşılığını da belediye seçimlerinde aldık. İnşallah önümüzdeki dönemde Türkoğlu'muza çok güzel hizmetlerimiz olacak.

“TÜRKOĞLU’NU 3’ÜNCÜ METROPOL İLÇE YAPACAĞIZ”
Tecrübeli bir belediye başkanıyız, vekillerimizle, il başkanımızla, büyükşehir belediye başkanımızla, Ankara'daki bürokratlarımızla ilçemize yapılacak yatırımlar noktasında çalışmalarımız devam ediyor, projelerimiz hazır. Türkoğlu Kahramanmaraş açısından önemli bir ilçe. Doğu batı istikametinde yerleşimde olduğu için Adana yolu çıkışı Türkoğlu'na hem sanayi alanında hem yerleşim, konut alanında önemli bir ilçe. Bununla ilgili proje ve çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız Dulkadiroğlu ve Onikişubat metropol ilçeleri gibi güney ayağında da Türkoğlu'nu Kahramanmaraş'ımızın 3. metropol ilçesi yapmaktı. İnşallah bunu 2024'e kadar yaptığımız çalışmalarla gerçekleştireceğiz. Tabi bu seçimin farkı, sadece AK Parti'yle beraber seçime girmedik. Cumhur ittifakı olarak Milliyetçi Hareket Parti'siyle beraber seçimlere girdik. Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanımız ve yönetimiyle beraber hem ilçemizde hem de Kahramanmaraş'ımızda uyumlu bir seçim süreci yaşadık. Bu vesileyle seçimde emek verdiklerinden ve bizimle beraber gece gündüz demeden çalıştıklarından dolayı Milliyetçi Hareket Partisi'ne, başkanına, il başkanına da ve milletvekiline de teşekkür ediyoruz. Bundan sonra inşallah 75 bin nüfusu baz alarak hizmet edeceğiz.

“ORGANİZE SANAYİLERE AĞIRLIK VERECEĞİZ”
Hem vatandaşlarımızın hem esnaflarımızın müreffeh bir hayat yaşayabilmeleri için organize sanayilere ağırlık vereceğiz. Şu anda yönetim kurulu başkanı olarak Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesinde sanayicilerimizle çalışıyoruz. 2. Organize Sanayi şu anda bin 200 dönümlük alan üzerinde gıda organize sanayiyi kurduk. Burası Adana yolu üzerinde Akdeniz iklimi olan bir yer olduğu için bin dönüm alan üzerine sera organize sanayiyi de kuracağız. Türkoğlu herhalde 5-10 yıl içerisinde nüfusu 100 bini geçen, vatandaşlarımızın ilçesini sevdiği spor alanlarıyla, yeşil alanlarıyla, yollarıyla, altyapısıyla Türkiye'de örnek bir ilçe haline gelecek. Tabi ilçemizin tanıtımını da yapmak için uğraşacağız. AVASIM festivalinin 3.'sünü de bu sene düzenleyeceğiz. Dünya Türk Oyunları olimpiyatları da Türkoğlu'muzun tanıtımı açısından çok önemli. Bize seçim sürecinde destek veren bütün Türkoğlu hemşerilerime, milletvekillerimize, basın mensuplarımıza çok teşekkürlerimi sunuyorum.

“TÜRKOĞLU'MUZU GÜZELLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Bizim Türkoğlu kent meydanı projemiz vardı. Şu anda 2/3'lük bölümünü geçtiğimiz 5 yıllık dönem içerisinde bitirdik. Türkiye'de bir kaç ilde olan kamu konsepti projemiz 1 ay sonra gerçekleşiyor. Hükümet konağımız, adliyemiz, nüfus, vatandaşlık, tapu işlemleri ve belediye aynı konsept içerisinde olacak. Bu kent meydanının devamını sağlayacağız. Hükümet konağı taşındıktan 1 ay sonra meydana katacağız. Selçuklu mimarisinde güzel bir mescit yapacağız. Kütüphaneleriyle, yeraltı otoparklarıyla ve Atatürk anıtıyla güzel bir meydana kavuşacak. Şu anda 25 bin metrekare meydanımız var, hedefimiz 50 bin metrekareye ulaştırmak. Çünkü meydanlar bir şehrin ruhudur, kalbidir. Zaten şu an faaliyete geçtiğimiz meydanda gece gündüz yüzlerce insanımız orada oturmakta, vakit geçirmekte. Millet bahçelerine ağırlık vereceğiz, spor alanlarının yaygınlaştırılmasına özellikle benim ustalık dönemimde güzel bir organik, nostaljik bir köy projem var. Gerçekleştirebilirsem inşallah bu köy projemizi eski hayali, dedelerimizin yaşadığı bir koy oluşturmak, yeni nesillere de bunu göstermek istiyorum. Yaptığımız projeler geçmişte güzel kabul gördü, inşallah bu dönemde de dolu dolu çalışıp Türkoğlu'muzu güzelleştirmeye devam edeceğiz.

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan/Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz