Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Cuma General, esnaf ve genç girişimcilere tanınan 30 bin ve 100 bin liralık faizsiz kredi kullanma imkanının kooperatif aracılığıyla verileceğini söyledi. 

 

Esnaf, çiftçi ve gençlere yönelik yeni kredi ve destekleri içeren 4 kararname ve 1 yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, esnaf ile sanatkarların makine, ekipman ve demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu veya hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar faizsiz kredi kullandırılabilecek. Bu imkandan bakiyesi 1 Aralık 2015 tarihine devreden kredi borcu bulunanlar yararlanamayacak. KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'nı bitiren, başvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış genç girişimci esnaf ve sanatkarlarına KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankaya sunmaları durumunda 100 bin liraya kadar faizsiz kredi kullandırılabilecek. Bu imkândan bakiyesi 1 Aralık 2015 tarihine devreden kredi borcu bulunanlar yararlanamayacak. Esnafa ve genç girişimcilere verilecek olan faizsiz kredi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Cuma General, Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile esnaf ve sanatkarlara iki yeni sıfır faizli kredi imkanı getirildiğini belirtti.

ESNAFA 30 İLA 100 BİN LİRA KREDİ

Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Cuma General, esnaf ve sanatkarların, 30 bin ve 100 bin lira olmak üzere iki ayrı krediyi faizsiz kullanabileceklerini ifade ederek “Bu kredilerin birincisinde esnaflarımız makine, ekipman, demirbaş alımları, işyeri modernizasyonu, hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabileceklerdir. Diğer yeni kredi imkanı ise KOSGEB tarafından sağlanan kredidir. Bu krediden de KOSGEB Girişimcilik Destek Programını bitiren, başvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkarlar yararlanacak. Esnaflarımız, KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Banka’ya sunmaları durumunda 100 bin liraya kadar sıfır faizli kredi kullanabileceklerdir. Yalnız, daha önce KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar bu krediden yararlanamayacaktır” bilgisini aktardı. Faizsiz kredi kullanmak için borç bakiyesinin bulunmaması ve daha önce KOSGEB’ten hibe desteği almamış olma şartlarının aranacağının da altını çizen Başkan General, “30 bin lira ve 100 bin lira faizsiz kredi başvurusunda bulunanlar kredinin kullanım amacını yazılı olarak taahhüt edecek olup, ayrıca hibe desteği kullanmadıklarına dair KOSGEB’ten yazı getirmeleri zorunlu olacaktır. Daha önce kredi kullanmış olup bakiyesi 1 Aralık 2015 tarihi sonrasında kredi taksit borcu bulunanlar kredi borçluları ise bu kredi imkanından faydalanamayacaklardır” uyarısını yaptı. Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Cuma General, kredi başvurularına ilişkin olarak da; “Söz konusu kredilerden faydalanmak için esnaf ve sanatkarlar Halkbank şubelerine doğrudan başvuru yapılabilecekleri gibi, Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla da başvuru yapabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

İHA

Editör: Mahmut Beyaz