Merhaba sevgili okurlarım.

Bildiğiniz üzere yazdığım köşe yazıları dışında özel haberler de özel yapıyorum. Özel haber yaparkende tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs nedeniyle sağlık konusundaki haberlere biraz daha önem veriyorum. Bu noktada da tıp ekseninde bir çok daldaki hocalarla röportajlar gerçekleştirirken dikkatimi çeken bir durumun olduğunu sizinle paylaşmak isterim.

Geçtiğimiz haftalarda diyetisyen Gülcan Tuzcu, ile pandemi döneminde insanların kilo almalarıyla ilgili yaptım röportajda, koronavirüsü atlatan birçok kişinin metabolizması yavaşladığı için kilo hızlarında artış olduğunu ve bu nedenle de kendilerine talebin artığını söyledi. Daha sonra ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde görev yapan Dermatolog Prof. Dr. Perihan Öztürk ile saç dökülmeleriyle ilgili yaptığım haberde de koronavirüsü atlatan kişilerle karşılaştım.

Öztürk, pandemi döneminde kendilerine saç dökülmesiyle gelen insan sayısında artış olduğunu ve bu şikayetle gelenlerin yüzde 75’inin koronavirüsü atlatan kişiler olduğunu ifade etti.

Ayrıca Öztürk, “Virüsü atlatan kişilere bakıldığında sedefi olanların sedefi kötüleşti, ürtikeri olanların ürtikeri kötüleşti” dedi.

Hangi taşın altın kaldırsam koronavirüsü geçirmiş kişilerin çıkmaya başlaması beni endişelendirdi. Ben de koronavirüsü atlatan kişilerdenim. Virüsü geçirdikten sonra bende kendimde bir kaç değişiklikler olduğunu fark ettim. Özellikle kilo artışı yaşadığımı söyleyebilirim. O yüzden koronavirüse yakalanmamaya dikkat edelim. Yakalanmamak için de koronavirüs tedbir kurallarına riayet etmek gerekiyor.