Ekonomiden gelen güzel haberlerle sevindik... Türk ekonomisi 2017 yılının ilk 3 ayında %5 büyüdü.

Borsa istanbul rekora koşuyor...BIST 100 endeksi rekor kırdı... Böylece tarihinde ilk kez 100 bin puanın üzerini gördü.

Türkiye yüzde 5 büyüme ile 23 AB ülkesini geçerken, dev ülkelerin üye olduğu G20’de en hızlı büyüyen 3’üncü ülke oldu...

Ekonomideki bahar havasını gazete manşetlerinde de görüyoruz... 5 Yıldızlı Büyüme... Böyle Büyümeye Şapka Çıkarılır... Çok Büyüksün Türkiye... Türkiye 5’ten Büyük... Büyümeye Devam... Büyük Yürüyüş...

Hükümetin ekonomiyi canlandırmak için aldığı tedbirler işe yaradı...

KOSGEB'in faizsiz kredi destekleri, geçici vergi indirimleri, Kredi Garanti Fonu uygulamaları, prim ötelemesi, yatırım ve istihdam teşvikleri yılın ilk üç ayında pozitif etkisini gösterdi ve yılın ikinci çeyreği için de güven verdi.

Kredi değerlendirme kuruluşlarının kumpasları,15 Temmuz darbesi, dünyadaki tehlikeli siyasi gelişmelere rağmen Türk ekonomisi her şeye inat büyümeye devam ediyor.

Tabi bu pozitif verilerden karamsar tablo çıkaranlarda var... Her olumlu gelişmeye umutsuz gözle bakıp, ense karartanlarda var.

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, sanayinin teşvik ve desteklerin hakkını vererek ilk çeyrek büyümesinin motoru olduğunu belirtiyor. İlk çeyrekteki Yüzde 10.6 büyüyen ihracat gelirleri, büyümenin işaret fişeği oldu.

Ülke olarak bu büyümeyle yetinmemeliyiz... Hedefimiz; daha çok yatırım, üretim, istihdam ve ihracat olmalı...

Ve iyimser olmalıyız... Ekonomimize geleceğimize, ülkemize güvenmeliyiz...