Mesleğine olan bitmez tükenmez bağlılığı sayesinde hastaları arasında neredeyse bir efsane haline gelen Kırşehir’li iki hekimden bahsedeceğim.

Ortak özellikleri;köylüsü,kentlisi herkes tarafından sevilmeleri...Doktorluğu bir meslek değil,kutsal bir görev olarak görmeleri...

Doktorun latince karşılığı öğretmen demektir.Öğretmen ve doktor...Biri hayat kurtarır diğeri hayatı şekillendirir ve iki meslekte sevilmeden tam anlamıyla yapılmaz.

Hele hekimlik... Sağlık olmayınca çaresiz kaldığımız ve o an canımıza can,dertlerimize şifa için güler yüz ve sıcak ilgi beklediğimiz beyaz önlüklü insanlar.

Hafta sonu Neşet Ertaş’ın memleketi Kırşehir’deydim.

Konu sağlık olunca ,Kırşehirlilerin dilinden düşürmediği iki doktor var ....Prof.Dr. Mehmet Ali Altın...Uzman Doktor Metin İlhan...

Mesleklerine merhamet,özveri ve şefkat katan unutulmaz insanlar... Onları birleştiren bir başka farklılıkta sonradan siyasete atılıp,vekil olmaları... İsimleri aday oldukları partilerin önüne geçip,rekor oylarla meclise gitmeleri..

Birini hayatının en verimli çağında kaybettik.46 yaşında,1996 yılında vefat etti.Öylesine bir insandı ki ünlü halk ozanı Neşet Ertaş onun adına dizeler yazmıştı...’ İnsanlıktır onun yolu,yüreği insanlık dolu Kırşehir altın oğlu Prof. Dr. Mehmet Ali Altın...’Hala Kırşehir onu özlem ve saygıyla anar..

Diğeri Metin İlhan...16 yıl sonra partisi Kırşehir’den milletvekili çıkardı.Partili- partisiz bütün hemşerilerinin oylarıyla şimdi mecliste.Arkasından hala güzel şeyler konuşuluyor.Hatta samimi bir kırgınlıkta söz konusu.Hastaları özlemle onu anıyor.Teselli buldukları bir beklenti de var.Eski doktor yeni vekilin Ankara’ya yerleşmeyeceği, şehirde büro açıp,dostlarıyla, hastalarıyla biraraya geleceği konuşuluyor.Bu da insanları umutlandırıyor, mutlu ediyor.  

Yıllar önce de Prof. Dr. Mehmet Ali Altın vekil olunca görev yaptığı Kayseri ve Ankara'daki hastaları sahipsiz kalmıştı Açıkçası vekilliği,hekimliğinin gölgesinde kalmıştı.

Şimdi de Doktor Metin İlhan’ın hastaları aynı kaygıyı yaşıyor.Dahiliye bölümünün öksüz kaldığını düşünüyorlar.

İnsan ister istemez düşünüyor....Hekim kalmak mı vekil olmak mı?...