31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden neredeyse iki ay geçti. Seçimleri kazanan başkanlar artık görev başındalar.

Şimdi Kahramanmaraş’ı konuşma zamanı... Edeler, belediyelerimizden insan odaklı,kamucu belediyeye önem veren, şeffaf bir yönetim istiyor.

Günümüzde vatandaşın belediyelerden beklentileri yükseldi. Bir zamanların öncelikleri; su, kanalizasyon, yol, kaldırım gibi hizmetlerdi.F akat şimdi çıta yükseldi. Sosyal projelere imza atan, gönül belediyeciliği daha çok ön plana çıkmaya başladı.

Bugünkü yazımda farklı beklentileri de dile getirmek istiyorum. Sokaktaki vatandaş, belediye finans kaynaklarını doğru ve yerinde kullanan bir yönetim de arzuluyor. Sonuçta finansman açığı yerel hizmetlerde aksamalara yol açıyor. Tabi ki olan da halka yansıyor.

Ama çözüm noktasında adımlar atan bir başkanı da görmek toplumu mutlu ediyor.

Hayrettin Güngör farkı... Belediyeler Birliği Genel Sekreterliğinden, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığına... Açıkçası adı ilk açıklandığında kuşku ile bakılmıştı. Ne kadar Göksun doğumlu olsa da bir yabancı gibi algılanmıştı. Fakat ilk icraatları ile Maraşlıların gönlünü kazanmayı bildi. Tasarruf kararları ile Başkan Güngör tam not aldı. Sayısı fazla olan daire başkanlıklarından bazılarını kapatırken, diğer yandan da ihtiyaç fazlası yüze yakın aracı iade ettirmesi yüzleri güldürdü. Ayrıca müdürlere tahsis edilen araçların bir havuzda toplanması da güzel bir adım oldu.

Bir yeniliğin de altını çizeyim. Ramazan çadırı uygulaması da bu yıl kaldırıldı. Sadece ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan boyunca sıcak aş ve temel gıda dağıtılıyor. Bu gelişmeyi de çok olumlu buluyorum. Halkta karşılığı da pozitif oldu.

Bu reformlara baktığımızda,Güngör'ün kariyerine de göz atmak gerekiyor. Kamu yönetimi uzmanlığı, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği yaptı. İl Özel İdaresi Bütçe ve Muhasebe Sistemi, İl Özel İdaresi Mevzuatı ve Belediye Bütçesi Nasıl İzlenir? İsimli yayınlanmış üç kitabı da var.

Güngör 'ün göreve başlamasıyla, şehrimiz 10 milyon değerinde 6 araç hibe de aldı.Başkan, bereketiyle geldi diyebiliriz.

Şimdi icraat zamanı... Yeni reise, bu zorlu süreçte başarılar diliyoruz. Bir söz vardır: 'Parayı yönetmek, kazanmaktan daha zordur.'

Ama samimi olarak şunu diyebilirim; Kahramanmaraş, yeni başkanı ilgi ve sevgiyle takip ediyor.