Nihayet beklenen gün geldi. 31 Mart 2019 tarihinde, Pazar günü oyumuzun rengini belli edeceğiz. Haftaya bugün, özellikle siyasi anlamda ülkemizin geleceğine dair öngörüler daha net olarak önümüze sunulmuş olacak.

Her vatandaş gibi bizimde bir siyasi bakış açımız mevcut. Bizlerde gidip oyumuzu vereceğiz. Siyasi anlamda, kişilerin kullanılacağı oyu yönlendirmek bağlamında söz söylemek tabi ki haddimiz değil. Ancak pazartesi nasıl bir Türkiye’ye uyanırsak uyanalım, genel anlamda söyleyeceğimiz çok şey var.

Her şeyden önce, seçimler öncesi liderlerin söyledikleri pek çok şeyi unutmak zorunda kalacağız. Pek çok ağır söylemin, ithamın, korku aşılama yönteminin yalnızca seçimi kazanma hırsından kaynaklandığını, biraz daha oy alabilme çabasının ürünü olduğunu göreceğiz.

Sonuç ne çıkarsa çıksın, bu seçimin bir beka sorunu olmadığını, sıradan bir yerel seçim olduğuna tanık olacağız. Bu seçim, hatta hiç bir yerel ya da genel seçimin beka sorunu olmadığını tecrübe edeceğiz. Çünkü halkın tercihi her halükarda saygıyı hak eder.

Genel olarak oldukça gergin bir seçim süreci geçirdik. Ancak bu gerginlik yine genel anlamda tavanda cereyan etti. Tabanda, halk nezdinde bu gerginlik karşılık bulmadı. A partisine oy verecek olanda B partisine oy verecek olanda aynı mahallede oturuyor, aynı bakkaldan alışveriş yapıyor, aynı kahveye gidiyor. Hatta oturup bu konuları sağduyulu bir şekilde saatlerce tartışabiliyor.

Seçimlerden sonrada öyle olacaktır. Olmalıdır. Halk bölünmemeli, ayrıştırılmamalıdır. Artık ülke gündeminden hayatı seçimler, çok çok önemli seçimler, ülke bekasını ilgilendiren seçimler çıkarılmalı, ülke genel seçim atmosferlerinden bir an önce kurtulmalıdır. Ülke, enerjisini yoksulluğa, işsizliğe, gün geçtikçe alarm veren eğitimdeki sorunlara, tarım, hayvancılık sektörlerine vermelidir. Sınırlarını güven altına almaya odaklanmalı, küresel bir güç olma yolunda büyük adımlar atmalıdır.

Seçimler, belirtilen hizmetlerin ifası anlamında araçtır. İlla kazanılması gereken yarışlar değil. Bizler için, halk için ise hayırlısını beklemek, hayırlısını dilemek en huzur verici teslimiyettir.

Hayırlı seçimler Kahramanmaraş, hayırlı seçimler Türkiye.