Biliyorsunuz siyaset bir süredir, Ak Parti yönetiminin bazı belediye başkanlarını istifaya davet etmesiyle çalkalanıyor. Hemen istifa eden de var tabir yerindeyse direnen de.  Sadece belediye başkanları da değil, başka görevlerdeki Ak Parti mensuplarının da istifaları ya konuşuluyor ya da gerçekleşiyor.

Sayın Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı’nın açıkladığı kadarıyla Metal Yorgunluk adını verdikleri bir yenilenme, 2019 seçimlerinden önce bir yapılanma söz konusu. Ama bu hızlı trafikte anlamadığımız, cevap bulamadığımız sorular var aklımızda. Bir arkadaşıma “halkın özgür iradesiyle seçilen bir belediye başkanının yönetim tarafından istifaya davet ediliyor olmasının halkın özgür iradesine bir saygısızlık olup olmadığını” sorduğumda bana çok manidar bir cevap verdi. “ eğer bir önceki seçimlerde herhangi bir il veya ilçenin Ak Parti Belediye Başkanı adayı o isim olmasaydı Ak Parti orada ki Belediye Başkanlığı’nı alamaz mıydı” diye soruma soru ile cevap verdi.

Evet ne yazık ki Ak Parti’nin kazandığı belediyelerden belki sadece bir kaçında aday gösterilen kişiye oy verilmiştir. Geri kalan bir çok ilde Sayın Erdoğan’nın şahsına ve liderliğine verilmiştir oylar bu da herkesin kabul ettiği bir gerçektir. O zaman aklıma gelen ilk soru şu olur. Önce İstanbul sonra Ankara, Bursa, Balıkesir Belediye Başkanları’nın istifaya çağrıldığını biliyoruz. Bu başkanların görevden alınma sebepleri nedir? 2019 seçimlerine kadar yapılacak düzenlemeler ve değişim halk nezdinde acaba itibar görecek midir?

Peki bir çok şehirde belki Belediye Başkanı yetkinliğinde ve tecrübesinde olmayan isimler sırf Ak Parti’den aday olduğu için seçiliyorsa görevden alınacaklar sadece birkaç belediyenin başkanı mıdır? Biz kimi koysak seçilir mantığıyla vizyonsuz, tecrübesiz  ellere bırakılmış şehirlerin yatırımsız, çağ gerisinde kalmasının vebali kimdedir?  Bilmem soruların cevabı bulunur mu?

Dediğim gibi akılda deli sorular….