Cumartesi akşamı, gazetemizin gelenekse aile buluşması vardı; onur konuğumuz da 12 Şubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek idi.

Yıllardır Kahramanmaraş'a yaptığı hizmetler ve kazandırdığı eserleri ile anılan Başkan Mahçiçek ile ilk defa tanışma fırsatım oldu.

Her zaman dile getiririm; oldum olası siyasetçilerden ve siyasi mekanlardan uzak durmuşumdur.

Güncel olayları da elimden geldiğince basından ve çevremden takip etmeye çalışıyorum. Güzel olan her şeyi de alkışlarım. Sokağın nabzını da böylelikle köşeme taşıyorum.

Başarılarla dolu bir kariyer: Hanefi Mahçiçek…

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu… ABD Western Illinois University- Ekonomik Kalkınma ve Bölgesel Planlama alanında master…

1980 – 1996 yıllar arsında Başbakanlık Devlet Plânlama Teşkilatı Uzmanlığı...

1996 - 1997 BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği…

2002 döneminde Kahramanmaraş Belediye Başkanı… 22. dönem Milletvekilliği ve Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği.

Ve kentimizin tekstilde dördüncü büyük şehir olmasında, ihracat sıralamasında 17.sıraya gelmemizde en büyük pay sahiplerinden biri de yine kendisi…

Mahçiçek, sohbet sırasında anılarını anlatırken, Devlet Planlama Teşkilatı’nda görev yaptığı yıllara gitti. Özal döneminin teşviklerini memleketine kazandırmak için yaptığı mücadeleleri anlattı. Öyle ki hemşerilerinin teşvik başvuru dilekçelerini, otobüs yazıhanelerinden alarak, işlerini bizzat Ankara’dan takip ettiğini anlatırken, gözlerinde tarif edilmez bir mutluluk vardı.

Karasu… Karasu anıları… 65 kilometreden su mu gelir?’ demişlerdi. Getirdi... 18 ayda bitirdi.

Başkan’ın hatıralarından… ‘Bu proje hayata geçsin diplomamı yırtarım.’ Bu söz o yıllarda bir inşaat mühendisine ait…

Ama diplomasını yırtmamış…

Karasu deyip geçmeyin şehrin içme suyu ihtiyacı karşılandığı kadar üzerinde bulunduğu hidroelektrik tesisi ile elektrik enerjisi üretilmekte; belediye kasasına kaynak sağlanmakta.

EXPO 2023… Kahramanmaraş'ı dünya kenti yapacak proje…

Başkan EXPO 2023 ‘ü anlatırken, sesinde adeta bir babanın doğacak çocuğunu beklerken yaşadığı anlatılmaz heyecanın izleri vardı        

Metropol kent İzmir’in yıllarca uğraşıp başaramadığını edeler başardı. En az 50 ülke,2 milyon ziyaretçi… Bundan iyi tanıtım mı olur? Şehre değer katarak, dünyanın gözü Kahramanmaraş’ta olacak.

Başkanın eğitime desteğini ve sosyal belediyecilik alanında yaptığı katkıları da görmezden gelemeyiz.

Peki, 12 Şubat Belediyesi hakkındaki dedikodular?

Doğal olarak, insanın olduğu her yerde usulsüzlükler olabilir.

Önemli olan pire için yorgan yakmamak. Kişiler üzerinden kurumu yıpratmak yanlış. Yargısız infaz yapmak önce şehrimize zarar verir. Bizler sadece adaletin takipçisi olabiliriz, karar yargıçlara aittir.    

Kentimiz uluslararası bir organizasyonun arifesinde iken yapmamamız gereken tek şey, Kahramanmaraş için kenetlenmektir, EXPO 2023’e hazırlanmaktır.