Bir de basına rağmen…

Bilmemesine imkân ve ihtimal yok!

Bu şehrin gelişmesinde, büyümesinde, kalkınmasında iktidar partisi il başkanının fonksiyonu, etkisi, gücü inkâr edilemez. Bu şehirde AK Parti il Başkanı sayın Fırat Görgel’in borusu öterken, eski Fırat Görgel olmaması yönünde halkın ciddi bir beklentisi var.

Masaya yumruğunu vuracak!

‘hayır kardeşim, bu dediğiniz olmaz!’ diyebilecek.

Sözünü esirgemeyip, şehrin siyasi irade anlamında söz sahibi olduğunu hissettirecek!

Kimsenin gazına gelmeyip, tabi ki insanları dinleyecek, istişareye zemin  hazırlayıp insanlara fırsat verecek de, çokbilmiş akıldanelerine de fazla itibar etmeyecek!

Çünkü onlar her zaman doğru yolu göstermeyebilirler.

*

Kendi kararlarının önüne geçmeye çalışanlara, yeltenenlere, düşünenlere fırsat vermediği sürece, bu şehirde efsane olur, kral olur. Ertuğrul olur…

Arabulucu olacak.

Yaşı genç olsa da siyaseten abilik yapacak.                            

Zuhur ettiğinde, yaşandığında, ortalık toz duman olduğunda, dedikodular ayyuka çıktığında, müdahale etmesini bilecek. Yoksa kendisinin başı ağrır!

Yolsuzlukların üzerine gidecek. ‘Hoo, dur bakalım, orada neler oluyor!’ deyip yolsuzlukların üzerine üzerine gitmeyi prensip, bir vicdani, bir hukuki sebep olarak düşünecek.

Şeffaflığı prensip edinip, bunu bütün şehre yayacak! İnsanlar belediye bakanlarına, siyasetçilere inanacak, güvenecek.

Yolsuzlukların, hırsızlıkların üzerini kapatmak gibi bir aymazlığa soyunur, girişirse, bu parti 2023’ü zor görür! Bunu önlemek, geleceğe dair karamsar düşüncenin önüne geçme anlamında, çalışma ve bilgi ağını genişletip, şayet bu sözünü ettiğimiz olumsuz tutumlar içinde olanları da besleyip kollarsa, kendi kendini bitirir.

Aksi halde görüp göreceği makam, koltuk bu olur! Ders almasını bilmiyorsa, kursa gidecek!

*

O’nun toparlayıcı, birleştirici ve teşkilatçı yapısını bilen, destekleyen birisi olarak, işinin kolay olduğunu söylememem, ama çevresine de dikkat edecek.

Bu şehirde, teşkilatçı kimliği ağır basan 3 kişi tanıdım ben. Birisi sayın Veysi Kaynak, birisi eski kurucu büyükşehir belediye başkanı sayın Fatih Erkoç, üçüncüsü de bugün il başkanı olarak partinin abiliğine soyunan sayın Fırat Görgel’dir.

Zor bir görev aldı. Vebali de var bu işin. Vicdani ve toplumsal sorumluluğu da…

Benim Ertuğrul’um, benim Fırat Görgel’im zorlukları aşabilecek, yenebilecek, yanlışa yanlış, doğruya doğru diyebilecek kadar karakterli, seviyeli, donanımlı bir siyasetçi.

Siyaset hatayı kaldırmaz! Bunu en iyi kendisi bilir!

O’nu çok seviyorum, çoookkk!