Türkiye 15 Temmuz 2016'da tam 36 yıl sonra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bazı generallerin ve askeri personelin içinde olduğu darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. 

Akşam saatler 22.00’ı gösterdiğinde bütün Ulusal TV kanalları canlı yayın bağlantıları ile Ankara ve İstanbul’da bazı noktaların trafiğe kapatıldığı haberlerini veriyordu. Bende TV kanalını izlerken bir anda Türkiye’de darbe girişiminin olduğunu fark ettim. Hemen DEKA Medya Grup Başkanımız ve Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Deveboynu ile konu hakkında telefonlaşarak fikir alış verişi yaptık. Görevimizin verdiği sorumluluk gereği aracıma binerek kent merkezine yol aldım. İlk olarak 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı’nın bulunduğu bölgeye geldim ve burada hiçbir hareketlilik göremedim. Daha sonra Valilik önünü geldim burada ise Emniyet güçleri gerekli güvenlik önlemlerini alarak Valilik önünü TOMA ile kapatmış, keskin nişancılar apartman çatılarına yerleştirilmiş, caddede ise sayıları parmakla sayılacak kadar az sayıda vatandaş bulunuyordu. Kimi vatandaş ne olduğundan dahi haberi yoktu.

Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın ‘BU BİR KALKIŞMADIR’ açıklaması üzerine darbe girişimi yapıldığı anlaşılmıştı. Daha sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayın ile telefon bağlantısı yaparak halka; ‘MEYDANLARA İNİN’ çağrısı yapması üzerine halk bir anda sokağa döküldü. Çağrının üzerine Kahramanmaraş Valilik önü yaklaşık 15 dakika içerisinde mahşeri bir kalabalığa dönüşmüştü, tam bu sırada Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, vatandaşların arasına girerek kentte herhangi bir olumsuzluğun olmadığını belirtmişti.

Bizde DEKA Medya Grup olarak hem gazetemizin internet sitesinden, hem de Radyomuzdan anlık bilgileri aktarmak için harekete geçtik. Kent merkezinde araç ve insan trafiğinin olması nedeniyle Genel Yayın Yönetmenimiz Abdullah Deveboynu ve Radyo FRESH Genel Müdürü Serdar Salma, araçlarını Abdulhamithan Camii civarına park edebildiler. 4 kilometrelik yolu yaya olarak yürüyen Deveboynu, Salma ve bendeniz radyodan canlı yayına başladık. Bu saatlerde darbe girişimi nedeniyle birçok TV kanallarının yayını ise durdurulmuştu. Biz ise radyodan sabahın ilk ışıklarına kadar canlı yayın yaptık. Zaman zaman ben valilik önündeki bilgileri telefonla canlı yayına katılarak dinleyicilere aktarmaya çalıştım. Benim anlık bilgileri aktarmamla birlikte belediye başkanları, partilerin il ve ilçe başkanları, STK temsilcileri telefonla canlı yayına bağlanarak halkın sokağı terk etmemesi yönünde çağrıda bulundular.

Vatandaşlar meydanlarda demokrasi nöbeti tutarken, bizde DEKA Medya Grubu olarak görevimizin başında bir yandan halka en doğru bilgiyi vermeye çalışarak, bir yandan da halkı demokrasi nöbetine davet ettik. Canlı yayın 2 gün boyunca aralıksız devam etti. Evet, herhangi bir güvenliğimiz olmadığı halde DEKA Medya Grubu olarak çok sıkıntılı bir iş üstlendik o gece. TÜRKSAT’tan yayın yapan bazı kanallara askerler el koyarken, bizim hem radyo, hem de gazetemizin olduğu binaya el koyabilirlerdi. Çünkü gerçek bir askeri darbe olmuş olsaydı bizim bulunduğumuz bina askerlerin eline geçip bizler ise ne durumda olabilirdik bilinmez. Ama biz bütün bunları göz önünde bulundurmadık şevkle bir insanı nasıl meydana çekebiliriz, nasıl dinleyicilere ulaşabiliriz hesabını yaptık. İnşallah Türkiye bu ve buna benzer durumlarla bir daha karşılaşmaz.