Unutkanlık yaş ilerledikçe artan bir sorun ve ileri yaştaki insanlarda yaygın görülmektedir. Fakat hafıza kaybını yavaşlatmaya ve hafızayı geliştirmeye yardımcı olan yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerden biri de bitkisel yöntemlerdir. Bitkisel yöntemlerle hafıza kaybını yavaşlatmak ve hafızayı güçlendirmek mümkündür.

Işte size bunlardan birkaçı;

*Beslenmede omega 3 yağ asitleri içeren besinlere yer vermek gerekir.Omega 3 yağ asitleri hafıza üzerinde oldukça önemli etkilere sahiptir. Beyin aktivitelerini geliştirir ve hafızayı artırır. Omega 3 kaynağı besin olarak deniz ürünleri, balık ( özellikle somon balığı ), keten tohumu oldukça önemli besinlerdir.

*Gingko biloba hafıza kaybını önlemek için kullanılan en doğal bitkisel çözümlerden biridir.Gingko biloba beyindeki kan dolaşımını artırır ve zararlı serbest radikallere karşı önemli bir antioksidan görevi görür. Hangi dozlarda kullanılacağı bilgisi için üretici firmanın ürün etiketini iyi okumak gerekir. Mutlaka uzman kontrolünde alınmalıdır.

*Hafıza kaybına taze biberiye de iyi gelir.Yemeklerde sıklıkla taze biberiye kullanmakta fayda vardır. Biberiye beyin fonksiyonlarını canlandırmaya, hafızayı geliştirmeye ve konsantrasyonu artırmaya yardımcı olur.

*E vitamini ve C vitamini destekleri de hafıza kaybına iyi gelerek hafızayı güçlendirebilir.Çünkü bunlar önemli antioksidan destekleridir. Hafıza kaybını da önlemeye yardımcı olurlar. Bilişsel fonksiyonları geliştirirler. Beyni Alzheimer ve demans hastalığına karşı korurlar. Bu vitamin desteklerinin nasıl ve ne dozda kullanılacağı hususunda üretici firmanın ürün etiketindeki bilgiler dikkate alınmalıdır.

* Düzenli egzersiz yapmak ve yeterli düzeyde kaliteli uykuda unutkanlığa karşı iyi gelir ve hafızayı güçlendirir.

SAĞLIKLI GÜNLER..