Kalemim hüzünle dolu ,kelimeler benden kaçıyor onları tutmak için çabalıyor nereden başlamam gerektiğini biliyorum

O söze şöyle başlardı;

DİNLEYİN METHEDEM ERLERİN BAŞIN/NİCE KALELERE ATARDI TAŞIN/KİM KESTİ EJDERHA GİBİ KOÇ DEVİN  BAŞIN/İSMİ KALDI CİHANE SIR İLE SIRDIR HEY/TUT İÇİN RUHSATIM VARDIR/BAKİ KALMAZ BU DEVRİ EYYAM/NE GÜL VARDI NE BÜLBÜL VARDI NE DE SERANCAM/ESKİ ÇEŞMİM VAR İKEN DERYALARDA HEYE/DERYALAR DERYALANMASIN/BİR DE VAY İKİDE VAY ÜÇTE VAY/DESEM VAY DEMESEM VAY /DİYELİM Mİ?

Köroğlucu HACI ALİ ÖZTURAN  vefat etti.

Çok uzun yıllar önceydi onu tanıdığımda çoşkun bir ırmakla karşılaşmıştım.Bir nefeste anlatamaya başladığı Köroğlu hikayesini dinleyince hayran olmuş orada yer alan hikmetleri bu günün dünyasına nasıl taşırız diye ona sormuştum.

Bir nesil daha bitti!

Fresh radyo da Köroğlu anlatımı için davet edince sevinmiş tam zamanında gelerek bize o gün unutulmaz hikayeden neler neler anlatmışıt.Hasan Mutlucan dan seçtiğim türküler o na cesaret vermiş sanki Köroğlu gibi diyarları fethe çıkmıştı.

Adı unutulmayacak !Maraş ağzı Köroğlu kitabı onu ebediyyen yaşatacak koca, koca üniversite hocalarının yapamadığını o tek başına yaptı ve Maraş ağzı Köroğlu destanını bize kazandırdı.

Kitabın ilk çıktığı günü kutlayalım istersen Yaşar Pastahanesinde bir kokteyl vereyim kapıya  da Abdal Ğalip ve iki davulcu çağırıp davul çaldırayım dediydim de duygudan iki kelime bile etmemiş sadece gözlerinden iki damla yaş düşmüştü.

Onun anlatımı nasıldı ?

Köroğlu nun kahramanlarından biri olan HOYLU yu şöyle anlatır kitabında;

“Hoylu nun kafası kümbet gibiydi.Alnının çatı bir karıştı.Kaşları dört parmak enindeydi.Gözleri bakır tas gibiydi.Bıyığının bir tarafı  bir toz süpürgesi olurdu bıyığını üç kez bükmüş,al yanağına oturtmuştu.Göğsü taraba tahtası kadar genişti,sırtı ekmek tahtası gibiydi”

Peh peh peh !

İşte bu gün ihtiyacımız olan bu anlatım ne o öyle sinik ,pısırık ,af dileyeci hep alttan alan anlatımlar dan bize ne.

 Aziz arkadaş! Yolun açık olsun gittiğin yerde seni Köroğlu ve çeri karşılasın.

Kul Himmet in dizeleri olmasa bu yazı bitmeyecekti ama ne yapalım ki HAKK ın emri.

BU DARI RİHLETTİR BUNDA KALINMAZ/HEM SONU FENADIR MURAT ALINMAZ/KAFİLE KALKACAK GERİ DÖNÜLMEZ/KERVANBAŞI GÖÇTÜ HABERİN VARMI.