Türk Güreşinin son yıllarda Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında başarıları artarken Güreşçilerimiz de Uluslararası Güreş Birliği UWW Dünya Klasmanında zirvelere yükseldi.Bükreş'te Avrupa Şampiyonasında 6 Altın 2 Gümüş 8 Bronz Toplam 16 Madalya kazanarak 1949 İstanbul'dan tam 70 yıl sonra rekor bir başarı elde eden Güreşçilerimiz UWW Ranking Listesin de Grekoromen de 5 Serbest Stilde 4 Kadınlarda 3 toplam 12 Güreşçimiz ilk 4 sırada yer alarak seribaşı durumunda bulunuyor. Serbest Stilde Süleyman ATLI ve Fatih ERDİN, Grekoromende Emrah KUŞ Kadınlarda ise Yasemin ADAR 1. Sıradalar.

            Olimpiyat Dünya Avrupa Şampiyonumuz Taha Akgül son dünya Şampiyonasında madalya kazanamadığı ve Ranking turnuvalardaki durumu nedeniyle 4. Sırada yer aldı.Son Avrupa Şampiyonlarımız  Atakan YÜKSEL ve Mustafa KAYA ile rekortmen Güreşçimiz Rıza KAYAALP ise Dünya Şampiyonasında Dereceye giremedikleri ve Ranking Series Turnuvalarında aldığı derecelere göre ilk 4 dışında kaldılar. Ancak tüm güreşçilerin seribaşı olabilmek için Dünya Şampiyonası öncesi son Ranking Series Turnuvaları 23-25 Mayısta İtalya Sassari, 12-14 Temmuzdaki Yaşar DOĞU, Ağustos ayındaki Belarusya (Grekoromen) Ranking Turnuvasında alacakları dereceler ve puanlar önemli.Bilindiği gibi UWW Dünya Şampiyonasında ve Olimpiyatlarda seribaşı uygulamasına geçti 2016  Rio Olimpiyatlarında, 2017 Paris ve 2018 BPeşte Dünya Şampiyonalarında da uygulandı.UWW Ranking Listesinde ilk 4'te olan güreşçiler Dünya Şampiyonasında ve Olimpiyatlarda seribaşı olarak finale kadar birbiriyle karşılaşmıyorlar.Örneğin Taha Akgül güçlü rakibi Gürcü Geno Petriasvili ile final öncesi karşılaşmıyor. Keza Yasemin Adar Olimpiyat Dünya Şampiyonu ABD'li Adeline Gray ile ancak Finalde karşılaşıyorlar.

            İşte Güreşçilerimizin UWW RANKİNG Listesinde Son Durumları;

SERBEST STİLDE ; 57 kg Süleyman ATLI 1.-65 kg Selahattin KILIÇSALLAYAN 3.-86kg Fatih ERDİN 1.-125kg Taha Akgül 4.-92kg İbrahim BÖLÜKBAŞI 6.-74kg Yakup GÖR 8.-Soner DEMİRTAŞ 9.-79kg M.Nuri KOTANOĞLU 8.-97kg Baki ŞAHİN 9.-GREKOROMENDE ;55 kg Ekrem ÖZTÜRK 3.-60kg Kerem KAMAL 4.

82kg Emrah KUŞ 1.-87kg Metehan BAŞAR 2.-97kg Fatih BAŞKÖY 3.-72kg Cengiz ARSLAN 6.63kg Rahman BİLİCİ 8. KADINLARDA ;76 kg Yasemin ADAR 1.-72kg Buse TOSUN 2.59 kg Elif Jale YEŞİLIRMAK 2.50kg Evin DEMİRHAN 5.-55kg Bedia GÜN 5.

            Güreşçilerimizin Mayısta İtalya Sassari, Temmuz Yaşar DOĞU ve Ağustosta Belarusya Ranking Series Turnuvalarında alacağı puanlarla Kazakistan Dünya Şampiyonasında ve Tokyo Olimpiyatlarında seribaşı avantajı kazanmalarını bekliyoruz.Ülkemizi Uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil eden Güreşçilerimize Başarılar Diliyoruz.Güzel yorumları ve güreşe katkılarından dolayı güreş sever Yusuf Taşkan beye teşekkürlerimi sunarım.