Ülke genelinde yapılan yerel seçim, tekrarlanan İstanbul seçimleri derken, uzun ve meşakkatli bir seçim maratonuna geride bıraktık. Şükür ki artık önümüzdeki dört yıl boyunca seçim yok. Yani umarız yoktur. Umarız diyoruz çünkü muhalefet bu kez yeniden parlamenter sisteme geri dönülmesi hususunda referandumu dillendirmeye başladı. Parlamenter sistem iyi mi olur, kötü mü olur, tarafsız cumhurbaşkanı ülke huzuru açısından pozitif bir adım mı olur bunlar ayrı bir tartışma konusu. Ancak gerçek olan şu ki, yakın planda yeni bir seçim, yeni bir referandum süreci ülkeye mental yorgunluk getirecektir.

Halkın ortadan ikiye ayrıldığı, ya da ayrılmaya çalışıldığı, seçim kazanmak için tüm yolların denendiği bu süreçten sonra, ülkenin uzun bir süre dinginliğe, huzura, sessizliğe ihtiyacı var. Mevcut hükümetin bir iç hesaplaşmaya gitmesi, hataları ile yüzleşmesi, aslında önceleri çok iyi yaptığı şey olan tabana kulak vermesi gerekir.

Üzerinde seçim baskısı olmadan geçirilecek bu dört yıl, özellikle ekonomik anlamda radikal kararların alınacağı, işsizlik, yoksulluk ile ciddi mücadeleye girişileceği, terörün artık ülke topraklarından silinip süpürüleceği bir zaman dilimi olarak büyük bir fırsat.

Evet, seçimler bitti sahillerimiz dolup taşıyor. Siyasi gerilim ülke üzerinden kalktı. Rahip Brunson gibi, ABD başkanı Trump in saçma twetleri gibi dövizi hoplayıp zıplatan gündemlerimiz yok. ABD ile büyük kriz çıkarması beklenilen S400 meselesinde de belli bir uzlaşmaya varılmış gibi.

Huzur... Evet birazda olsa.

Yok bizim ülkemizde daima sürmanşet haberler daima vardır. Örneğin geçen haftanın sürmanşeti merkez bankası başkanının görevden alınması idi. Bağımsız özelliği ile bilinen merkez bankası başkanının görevden alınması iç ve dış piyasada endişe ile karşılandı. Dolar aniden tepki verdi.

Ha, birde şu yeni kurulacak yada kurulması dillendirilen partiler var. Ahmet DAVUTOĞLU var. Ali BABACAN var. Demokratik ülkelerde yeni kurulan yada kurulması muhtemel siyasi partiler ülkeler için yeni bir umuttur. Bir siyasi parti kurulmadan bunca tepki alması, gözdağı verilmeye çalışılması da ilginç.

Şükür... Bizim ülkemiz için bu kadarcık gündeme de şükür.

Netice itibari ile, biz gazeteciler açısından olmasa da ülkemiz açısından sakinlik güzel. Huzur güzel. Gündemsizlik güzel...