Anaokulunun velileri ve Okul Aile Birliği tarafından 4 yıldır düzenli bir şekilde düzenlenen kermeslerin bu yıl gelirinin Mehmetçik Vakfı’na bağışlanılmasına karar verildi. Çevre halkın yoğun ilgi gösterdiği kermes, renkli görüntülere sebep olurken katılımcıların beğenisini topladı. Kermes sonrası açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Sema Kavsut, "Yaptığımız bu kermesler geleneksel hale geldi her yıl yapıyoruz ama bu sefer amacımız farklı Mehmetçik Vakfı'na yardımcı olma amacı güdüyoruz. Çorba da bizim de tuzumuz olsun diye düzenliyoruz.  Allah razı olsun ilgi gösteren herkesten şuan için hâsılat iyi gidiyor. Daha da iyi olacağını umuyorum. Burada ki halkın daha kaliteli ürünü daha ucuza alma şansı olduğu için kermesimize rağbet gösteriyor. Tabi bu durum da bizim yüzümüzü güldürüyor. Katılımcılarımızın ve velilerimizin ilgisi kermesimizin verimliliğini arttırıyor. Kermesimizi günü birlik düzenliyoruz. Bunun sebebi ise velilerimizi çok yormak istememiz. Ayrıca birçok insanın da asgari ücret ile çalıştığını düşünürsek çok da zorlamak uygun olmayacaktır. Kermesin yanı sıra öğrencilerimize de değişik bir ortam oluyor” ifadelerini kullandı.

"ONLARA MORAL OLSUN İSTEDİK"

Kermesin düzenlenmesinde sayısız katkısı bulunan Müdür Yardımcısı Ali Ayna ise şu ifadeleri kullandı; "Kermesimizi Okul Aile Birliği ve velilerimiz ile tertip ettik. Ordumuz mağlum yurt dışında operasyonlar düzenliyor. Onlara moral olsun istedik. Bu konuda velilerimiz ile bir şeyler yapalım dedik. Bu amaç ile düzenlediğimiz bir kermes. Katılım güzel ve verimli de olduğu göz önünde. Mahalle halkının da ilgi gösterişi bizi ayrı mutlu etti mahallemizde ki mültecilerinde katılımı oldu. Bu insanlar da kendilerine özgü şeyler getirdiler. Oranın kültürüne uygun yiyecek ve içecekler ile kermese farklılık kattılar.  Velilerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Yine aynı şekilde basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz."

Konuşmaların ardından öğrenciler ve velilerinin kermese özel olarak hazırladıkları ürünler satıldı. Kermesin gelirleri ise Mehmetçik Vakfı'na bağışlandı.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz