Özellikle son yıllarda Türkiye’de Akdeniz, Ege ve Marmara'da görülen ve zehirli olması sebebiyle yenildiği takdirde öldüren balon balığı, Kahramanmaraşlı Mehmet Özata tarafından ekonomiye kazandırıldı. Zehirli balığın derisinden ayakkabı yapmaya başlayan ve yaptığı ayakkabıları yok satan Özata, balon balığının zararlı etkilerinden kurtulup, fayda sağlamasıyla takdir topladı. Konuyla ilgili konuşan Kahramanmaraş Ayakkabıcılar Ve Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte, “İnsanlara zararlı olan balığın Elektrik- Elektronik Mühendisi Mehmet Özata tabak olarak derisini işleyerek bunu deri haline getirdi ve burada zararlı olan balığı faydalı bir hale çevirmiş oldu” dedi. 

“DERİDEN ÜRETİLEN ÜRÜNLER DAHA SAĞLIKLI”
Deriden üretilen ürünlerin daha sağlıklı olduğunu düşünen Köfte, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “İnsanlara zararlı olan Balon balığını Kahramanmaraş’ta bir kişi tabak olarak derisini işleyerek, ayakkabı üretti. Burada zararlı olan bir şeyi faydaya çevirdi. Tabii ki normalde imitasyondan yapılan ayakkabılar yerine balon balığının derisinden üretilen ürünler daha sağlıklı. İnsanlarımızın daha sağlıklı ayakkabı giyeceğini düşünüyorum.

“ONLİNE SATIŞA DOĞRU YÖNELMEYE BAŞLADIK”
Ben 25 yıldır ayakkabıcılık yapıyorum. Biz ayakkabıcılığın düğüne ve okula bağlı olduğunu pandemide öğrendik. Ayakkabı sektörü düğün ve okullar kapalı olduğunda işlemiyormuş. Ama şöyle de bir faydası oldu; gelişen teknolojiye ayak uyduran, şu anda internete yönelenler güzel satış yapıyorlar. İnşallah pandemi sürecinde de sona doğru geliyoruz. Tüm sektörlerde artık online satışlar revaçta. Bizlerde burada Kahramanmaraş’ta online satışa doğru yönelmeye başladık.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz