Kahramanmaraş’ta özellikle spor camiasının tanınan ve sevilen isimlerinden biri olan, uzun yıllar gıda sektöründe de önemli çalışmalar yapan Eftal Karaçalı, başarılı girişimlerine bir yenisini daha ekledi. Kahramanmaraş’ta gıda sektöründe lezzetli yemekleri ve hijyen kurallarına odaklı bir hizmet anlayışıyla bulunduğu yerleri kısa sürede kent halkının en çok tercih ettiği mekanlardan biri yapan Karaçalı, hedeflerini büyüttü. Karaçalı’nın Mahmut Fındık, Harun Bolat ve Osman Eytemiş ile birlikte kurduğu Yöresel Maraş Paça, kabına sığmadı ve başkent halkının Kahramanmaraş lezzetlerinden mahrum kalmaması için Ankara’ya yeni bir şube açtı. Başkent’in merkezinde, her yere yakın, değerli ve her gün daha da gelişen semti Çukurambar’da faaliyete başlayan Yöresel Maraş Paça, Kahramanmaraş’ın paçasından tirşiğine, munbarından içli köftesine, eli böğründesinden fıstıklı şekerli böreğine, dondurmasından Bertiz’in şire ürünlerine kadar damaklarda şölen yaratan lezzetlerini Ankaralıların hizmetine sundu. Yöresel Maraş Paça hakkında bilgiler veren Eftal Karaçalı, imalatı Kahramanmaraş’a kurduklarını, ürünlerin tamamen Kahramanmaraş’ta hazırlanıp, Ankara’da sunumunun yapıldığını kaydetti.

KAHRAMANMARAŞ MUTFAĞINI TANITIYORUZ”

Kahramanmaraş mutfağını tanıtmayı amaçladıklarını dile getiren Eftal Karaçalı, “Kahramanmaraş’ta gıda sektöründe uzun süre hizmet verince gastronomi noktasında büyük bir zenginliğimizin olduğunu gördük. Bu noktada faaliyet gösterdiğimiz yerlerde halkımızın büyük beğenisini kazandık ama Kahramanmaraş’ta kapalı bir şekilde kalmanın yeterli olmadığını düşünerek, hem şehrimizi hem de şehrimizin mutfağını tanıtmak için çalışmalar yapmamız gerektiğini düşündük. Bu noktada en önemli illerin başında da tabi ki Ankara geliyor. Ankara, özellikle siyasilerin ve birçok kesimden insanın yoğun bir şekilde yaşadığı yer. Değerlerimizi burada daha fazla tanıtacağımızı da düşünerek, kurduğumuz Yöresel Maraş Paça’yı Ankara’nın gelişen noktası Çukurambar’a kazandırdık” dedi.

TÜM ÜRÜNLERİMİZ KAHRAMANMARAŞ’TAN GELİYOR”

Kahramanmaraşla bağlarını koparmadıklarını, Yöresel Maraş Paça’nın imalathanesini Kahramanmaraş’a kurduklarını anlatan Karaçalı, “Biz imalatımızı Kahramanmaraş’a kurduk. Çalışanlarımız ve tüm ürünlerimiz Kahramanmaraş’tan geliyor. Ürünler Kahramanmaraş’ta pişirilip hazırlanıyor, Ankara’da sunum yapılıyor. Paketleme işlemimizi de yine Kahramanmaraş’ta bulunan tesisimizde üretip, tüm Türkiye ye dağıtmayı hedefliyoruz. Ayrıca Türkiye’de hiç olmayan paça suyunu bardakta satışa sunuyoruz. Bununla ilgili ARGE çalışmalarımızı bitirdik çok yakında tanıtımını da yapacağız. Paketleme sadece paça ile sınırlı kalmayıp, içli köfte ve mumbar da olacak” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ’IN MUTFAĞINA DAİR HERŞEY OLACAK”

Kahramanmaraş mutfağının bütün lezzetlerini Ankara’ya taşıdıklarını dile getiren Karaçalı, “Özellikle dikkat çekmek istiyorum, burada Kahramanmaraş’ın mutfağına dair herşey olacak. Paça, beyin kavurma, dil kavurma, beyin sögüş, içli köfte, eli böğründe, Maraş tava, mumbar, fıstıklı şekerli börek, lahmacun, kıymalı pide, tarhana çorbası, ekşili çorba, Andırın doktoru dediğimiz tirşik, dondurma, tarhana ve Bertiz’in şire ürünlerini special şeklinde Ankara halkına tattıracağız. Bugün açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Miletvekili Celalettin Güvenç’e, Kahramanmaraş’tan ve dört bir yandan gelen dostlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

GÜVENÇ; HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN

Yöresel Maraş Paça’nın açılış kurdelesini kesen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Miletvekili Celalettin Güvenç ise yaptığı konuşmada, “Öncelikle Eftal kardeşimi şehrimiz adına tebrik ediyorum, bu güzel müesseseyi Ankara’mıza kazandırdı. İnşallah muvaffak olur, burada hemşerilerimize ve Ankara’da yaşayanlara güzel hizmetler verir. Bol kazanç diliyoruz. Ankara’da tüm hemşerilerimizin yeni bir adresi, yeni bir evi oldu. Kardeşimizi cesaretinden dolayı kutluyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Yöresel Maraş Paça’nın açılışı, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Miletvekili Celalettin Güvenç’in yanı sıra Kahramanmaraş’tan ve Ankara’dan çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz