ECR Fuarcılık tarafından, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Desteği ile bu yıl ilk kez düzenlenen Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı, Türkiye’nin muhtelif bölgelerinden yöresel lezzetleri tüketiciyle buluşturuyor.

4 Mayıs günü Kahramanmaraş KAFUM Fuar Merkezi'nde başlayan fuar, Türkiye’nin birçok yerinden yöresel lezzetlerin yanı sıra Kahramanmaraş'ın özgün lezzetleri Maraş biberi, dondurma ve cevizin de yer aldığı standları ile dikkat çekiyor. Türkiye'nin değişik şehirlerinden 30'un üstünde firmanın katıldığı fuar; ceviz reçeli, bal, zeytinyağı, otlu peynir, çiğköfte, deve etinden sucuk ve 6 ay bayatlamayan ekmek başta olmak üzere yöresel ve doğal ürünler ile damakları şenlendiren lezzetlere ev sahipliği yapıyor.

Yöresel Mutfak Müzesi’ ile Gelenekler Yaşatılıyor

Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı, birbirinden özel yöresel lezzetleri tüketiciler ile buluşturmanın yanı sıra Kahramanmaraş’ın mutfak kültürüne de dikkat çekiyor. Fuarda, her gün 500 kişiye çorba ikramı gerçekleştiren Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş’ın mutfak geleneklerini yaşatan ‘Yöresel Mutfak Müzesi’nin tanıtımını gerçekleştiriyor.

Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından 2015 yılında hayata geçirilen Yöresel Mutfak Müzesi, bölgenin dokusu ve etkileşim alanı göz önünde bulundurularak, bölgenin mutfak zenginliği ve zahire(kiler) kültürünün belirli prensipler çerçevesinde korunmasını amaçlıyor. Yöresel Mutfak Müzesi ile kentin zengin gastronomi kültürünü gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen Dulkadiroğlu Belediyesi, fuarda her gün gerçekleştirdiği sıcak çorba ikramıyla ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

1 Ton Süt Ziyaretçilere İkram Ediliyor

Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı, açıldığı günden bu yana lezzetli ikramlara da ev sahipliği yapıyor. Tadanlara damak şenliği yaşatan leziz yöresel ürünleri, fuar ziyaretçilerine ikram ederek ürünlerin tanıtımını yapan katılımcılar; peynirden, çiğköfteye, reçelden dondurmaya onlarca ürünü ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Fuar katılımcılarından Hünkarbey Süt ise ziyaretçilere ücretsiz süt ikramı gerçekleştiriyor. Fuar süresince 1 ton sütü ziyaretçilere ücretsiz ikram etmeye devam edecek olan Hünkarbey Süt, Kahramanmaraşlılara lezzetli anlar yaşatıyor.

Saray Lezzeti İzmit Pişmaniyesi Kahramanmaraş’ta

Osmanlı döneminde saray lezzetleri arasında yer alan ve günümüzde 100'den fazla çeşidi yapılan İzmit'in tescilli tatlısı Pişmaniye, Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda ağızları tatlandıracak. Gaziantep baklavasından sonra Türkiye'de tescillenen ikinci tatlı çeşidi olan İzmit Pişmaniyesi, katılımcı firma tarafından taze olarak üretilerek 12 Mayıs Cumartesi günü ziyaretçilere ücretsiz dağıtılacak.

Ziyaretçilere oldukça lezzetli anlar yaşatan Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı, 13 Mayıs tarihine dek ziyarete açık olacak.

HABER MERKEZİ


 

Editör: Mahmut Beyaz