Yedikuyular Kayak Merkezi, yapay plaj, Tünel Kavşaklar, reklasyon alanları, yollar, alt geçitler, akıllı kavşaklar ve yüzlerce çalışma ile Kahramanmaraş’ı üst liglere çıkarmak çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ekibi, yeni çalışmalar için kolları sıvadı. Trabzon Bulvarının trafik yükünü almak ve tünel kavşaklar ile rahatlayan trafiğe ekstra bir rahatlık getirmek için çalışan Erkoç ve ekibi Sarayaltı yol genişletme çalışasında istimlak edilen yerlerin yıkımına devam ediliyor. Yer yer 14 metreye kadar çıkacak yollar sayesinde trafik ekstra rahatlayacak.

BU ŞEHRİN KADERİ DEĞİŞTİ

1920 yılında kendini kurtararak kurtuluş savaşının fitilini ateşleyen Kahramanmaraş, istediği şehircilik hareketini bir türlü başlatamamıştı. Kentteki iş adamlarının yatırımı dışında ismi duyulmayan Kahramanmaraş, 2014 yılında Fatih Mehmet Erkoç’un Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile değişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyecilik anlayışını benimseyen Erkoç, kırsaldan kente doğru yatırım hamlesi ile Büyükşehir Belediyesi içinde bulanan tüm mahallere alt yapı, üst yapı, ulaşım ve sosyal belediyeciliği götürdü. Şehircilik hareketini tümden başlatan Erkoç, 7 Mart 2014 yılında söz verdiği tüm projelerini gerçekleştirdi. Kahramanmaraş’ın son 4 yılını altın çağ yaşatan Erkoç, “Büyükşehir Her yerde” sloganı ile kentin her noktasına eşit hizmeti götürdü.

KAVŞAKLAR

Kentte ilk olarak 2015 yılında Ulu Cami Tünel kavşağını yaparak trafiğe büyük bir neşter atan Erkoç, ikinci Tünel kavşağı ise 2017 yılında Karamanlı kavşağına kazandırdı. Şehrin tüm trafiğine büyük rahatlama getiren bu kavşak sonrası 2018 yılının ilk aylarında ise üçüncü tünel kavşak olan Abdulhamithan kavşağını hizmete açarak, şehir içi trafikte kaybolan zamanı en aza indirdi. Necip Fazıl Kültür Merkezi ile Ulu Cami arasını 50 KM hız ile seyreden bir araç 2 dakika 45 saniye bir zamanla istediği yere ulaşma imkânı yakaladı. Öte yandan şehri nazar boncuğu gibi saran Kuzey Çevre yolu ise yine önümüzdeki günlerde hizmete açılarak trafikte sorunsuz ulaşımı sağlayacak

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un göreve geldiği günden bu yana üstünde durduğu kentsel dönüşüm hamlesi ise TEKKE bölgesinde başladı. Uzun süre hukuki engellere takılmasına rağmen kısa bir süre önce ilk kazmayı vurulurken, önümüzdeki yıllarda şehrin siluetini öne çıkaracak modern yapılar yükselmeye başlayacak.

YOL ATAĞI

1946 yılına kadar komşu illerine ve kuzey ilçelerine ulaşımı bulunmayan Kahramanmaraş, 2014 yılında kavuştuğu Büyükşehir yasası ile yol ağına kavuştu. Yolların standartı, genişliği artan nüfusa göre yenilenirken, eski mahallerde yer yer 4 metreye düşen yollar 12 metre standartına yükseltiliyor. 1920 yılında kendini kurtararak her mücadelede bende varım diyen Kahramanmaraş, muasır medeniyet seviye hizmetini 2014 yılında almaya başladı. Ekonomisinin yanında modern belediyecilik ve mega şehircilik hareketini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından alan kent, akıllı kavşakları, geniş yolları ile adeta Avrupa kentleri ile yarışır hale geldi.

Trabzon Bulvarının yoğunluğu alması için İsa Divanlı Mahallesindeki yıkım çalışmaları deva ediyor. 4 metrelik yollar, belediye tarafından alınan binaların yıkılması ile 12 metre standartına çıkacak.

YEDİKUYULAR

Türkiye’nin en çok kar alan ve 2 aylık sürede 600 bin ziyaretçinin geldiği Yedikuyular Kayak Merkezi, Kahramanmaraş’ın hizmetine sunuldu. Yer yer 1,5 metreye kadar karın bulunduğu bölge, Erkoç ve proje ekibinin yoğun çalışması ile Turizme kazandırıldı. Etap etap düşünülen merkezin ilk etabı biterken diğer etapların yapımına ise hazla başlandı. Kışın kayak yazın ise yayla turizmi konseptinde düşünülen merkez önümüzdeki yıllarda herkesin uğrak noktası haline gelecek.

TELEFİRİK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüt Proje Şube Müdürlüğü Tarafından Yapılacak Olan Telefirik Projesi Hattı Belirlendi. Kale yanı otoparktan seyir terası arasında yapılacak olan proje tamamlanmıştır. Yapım İhalesine hazırlanılmaktadır. Telefirik Projemizin tamamlanması şehrin turizmin kalkınması ve gelişimine çok büyük katkı sağlayacaktır.

Haber:Mustafa Kılınç


 


 

Editör: Mahmut Beyaz