Ekinözü Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Sorumlusu İsmail Bozdoğan’ın koordinatörlüğünde başlatılan Kalem Tutan Eller Üşümesin Projesi, Eshab-ı Kehf Vakfı Kültür ve Araştırma Derneği tarafından yılın en başarılı çalışması seçildi. 11. Uluslararası Eshab-ı Kehf Ödülleri Yılın Siyaset ve İş Dünyası Yıldızları programı ödül töreni Ankara Metropolitan Otelde gerçekleştirildi. Yılın Siyasetçisi dalında, sosyal ve kültürel belediyecilik alanında hazırlanan Kalem Tutan Eller Üşümesin Projesi ile Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ödül aldı.

Türkiye genelinde ses getiren proje ile yılın en başarılı siyasetçisi seçilen Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, ödülünü Türkiye Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Mikail Özdemir’den aldı. Projesi kapsamında İlçede 5 bin, Elbistan, Afşin ve Türkoğlu İlçelerinde ise bin 500 çocuğa giyim eşyası yardımı yapıldı. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen şunları dile getirdi: “Öncelikle Eshab-Kehf Vakfı Kültür ve Araştırma Derneği’ne bu ödüle bizi layık gördükleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu İsmail Bozdoğan’ın hazırladığı Kalem Tutan Eller Üşümesin Projesi, Belediyemizin eğitim alanına yönelik yatırımlarının temel hedeflerindendir. Öğrencilerimizin eğitim öğretim hayatlarında başarılı olmaları, geleceklerine sağlıklı şekilde hazırlanıp ülkemize, devletimize faydalı insanlar olarak yetişmeleri için ihtiyaç duydukları gereksinimlerini imkanlarımız ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız aslında geleceğimiz olan her biri ayrı bir mücevher niteliğindeki öğrencilerimiz için yeterli değildir. Ancak bundan daha fazlasını da yapmak adına çalışma arkadaşlarımla beraber yoğun mesai harcamaya devam ediyoruz. Aynı zamanda bu çalışmamız sadece kendi ilçemizle sınırlı değil. Komşu ilçelerdeki çocuklarımıza da proje kapsamında desteklerimizi veriyoruz. Kendi ilçemizde 5 bin öğrencimize yardım ulaştırırken, komşu ilçelerimizdeki bin 500 çocuğumuza da bu yardımları yaptık.

Bizi bu görevi layık görerek seçen sevgili hemşehrilerime en iyi şekilde hizmet vermek için ilçemizde dört mevsim boyunca gece gündüz çalışıyoruz. Ulaşım, alt yapı, turizm, sosyal ve kültürel alanlarda gördüğümüz ve halkımızın ihtiyaç duyduğu bütün eksiklikleri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tavsiye ve emirleri doğrultusunda gidermeye çalışıyoruz. Bizi destek veren, seven bütün vatandaşlarımız müsterih olsunlar, elimizdeki imkanları kendilerine hizmet olarak ulaştırmak için maksimum gayret ve tempoyla çalışıyoruz.”

Ekinözü Belediye Başkanı Çeleğen, ödül töreninde projeye Ankara’dan destek veren 1453 Keçiören İlçe Başkanı Rüstem Yılmaz, Gönüllü İyilik Hareketi Derneği Başkanı Ersin Erdoğdu ve Yönetim Kurulu üyeleri, 15 Temmuz Şehidi Suat Akıncı’nın ağabeyi Murat Akıncı, Şehit İstihkâm Er Tunahan Doktur’un babası Mustafa Doktor’a çalışmaya verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz