Geçen yıl 100 TL'den satılan yılbaşı hindileri, bu yıl 130 TL'den alıcı buluyor. Hindi satıcısı Ahmet Çolak, kendilerinin beslediği hindilerin fiyatlarının geçen yıla oranla çok fazla artmadığını söyledi. Hindi fiyatlarının, dişi-erkek olmalarına ve kilolarına göre belirlendiğini ifade eden Çolak, şöyle dedi: "Bu sene hindileri 120-170 liradan satıyoruz. Hindilerimiz canlı olarak 8- 10 kilo arasında. Hindilerimiz, kanatlarının altı sarı olduğu zaman yağlı, beyaz olduğu zaman yağsızdır. Hindi almak isteyenler tüylerinin düz, kanat altlarının sarı ve beyaz olmasına dikkat etsinler."

ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Hindilerin fiyatlarının, dişi-erkek olmalarına ve kilogramlarına göre belirlendiğini anlatan Çolak, "Bu sene hindi satışlarımızı, 120 ila 170 lira arasında gerçekleştiriyoruz. Şu an günde bir-iki hindi satıyoruz. Hindilerimiz kanatlarının altı sarı olduğu zaman yağlı, beyaz olduğu zaman yağsızdır. Hindi alırken vatandaşlarımız tüylerinin düz, kanatlarının altının sarı ve beyaz olmasına dikkat etsinler"

"TANSİYON VE ŞEKER HASTALIĞINA İYİ GELİYOR"

Çolak "Bunların eti daha lezzetlidir. Buğday ve mısır veriyoruz. Küçükçekmece Belediyesi'ne bu alan için teşekkür ederiz. Hindinin kanat altı sarıysa daha lezzetlidir. Hindi eti, tansiyon ve şeker hastalığına iyi geliyor. Yılbaşı için hedefimiz tüm hindilerimizi satmamız. Vatandaşlarımız gelsin" diye konuştu.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz