Hizmetin tabana inebilmesi ve yerinde hizmet anlayışı ile etkin hale getirilen muhtarlık makamı, belediyeler ve bürokratlar ile etkin bir şekilde çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve gelmesi ile önemi daha da artan muhtarlar, vatandaş ile belediyeler arasında köprü oluyor.

Bunlardan birisi olan Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Serdar Şavkılı, mahallesinde bulanan metruk binaların girişlerini kapatarak, çöp dökülmesini önledi. Yabancı ve alakasız kişilerinde bu binalara girmesini önleyen Muhtar Şavkılı, Manşet Gazetesine şu açıklamalarda bulundu: “Kahramanmaraş’ta Dumlupınar Mahallesi en eski mahalle. Bugün metruk yapılara ilgisiz kişilerin girmemesi için olumsuzluklar yaşanmaması için, çöp dökülmemesi için biz bu tip metruk yapıları kapattırıyoruz. Yeni bir uygulama., daha önce bu olan yapıya çöp dökülüyordu, çok ta sık dökülen bir bölgeydi, biz bu bölgeye çöp dökülmemesi için kapattırdık Onikişubat belediyemize. Sağ olsun Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, taleplerimize duyarsız kalmadı. Halkımızda bundan çok memnun oldu. Buradan Onikişubat Belediyesine teşekkür ederim.”

SPOR İLE ANILIYORUZ

Mahallesinde bulanan futbol takımı sayesinde gençlerin spor yaptığını belirten Şavkılı şöyle konuştu: “Bizim Dumlupınar Mahallemizin yaklaşık 15 bin nüfusu var. Seçmen sayısı 6 bine yakın. Biz sportif faaliyet olarak Dumlupınarspor’u kurduk. Yaklaşık 4 yıl önce, şu anda BAL liginde devam etmekte. Spor faaliyetlerimizde mahallemizdeki gençlerin spora daha destek versin, daha ileriye gitsinler diye elimizden geleni yapıyoruz. Mahallemizde tesis konusunda sıkıntılar yaşamaktayız. Sosyal faaliyet olarak, burası için Onikişubat Belediyesine istekte bulunduk. Hanefi Mahçiçek başkanımız bu konuda destek vereceğini söyledi. Çocuk Şube Müdürlüğünün olduğu alana kültür evi, sportif faaliyet, alt kısmına yüzme havuzu olarak şekilde güzel proje yapacağını söyledi” dedi.

Haber: Mustafa Kılınç


 


 

Editör: Mahmut Beyaz