Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere hava yolu ile Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, kentte bulunan belediye başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaya “Bizler için belediyecilik fevkalade önemlidir” diyerek şöyle devam etti. AK Parti adına bu ülkenin şehirlerine vaatte bulunan belediye başkanlarımız hangi vaatte bulunmuşlar, bu vaatlerini ne kadar yerine getirebilmişler, kendilerine aktarılan kamu kaynaklarını nasıl kullanıyorlar, şehirde yaptıkları hizmetleri, vatandaşın beklentilerini karşılayabiliyorlar mı, bunun üzerine bir değerlendirme, istişare yaptık. Dün Gaziantep’te daha önceki gün Şanlıurfa’da bugünde Kahramanmaraş’tayız. Nasip olursa diğer bütün illerimizde bu devam edecek. Burada belediyelerimizin performanslarına bakıyoruz, mükemmel gördüğümüz hizmetleri diğer illerimize ve ilçelerimize aktarıyoruz. Ya da orada gördüğümüz projelerimizi buraya aktarıyoruz.”

150 MİLYARI AŞAN KAMU KAYNAĞI KULLANILIYOR

Türkiye’deki belediyeler de 150 Milyarı aşan kamu kaynağının kullanıldığını söyleyen Erol şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de bin 397 belediyemiz var ve bunun 884’ü AK Partili. Baktığımızda yaklaşık 150 milyarı aşan bir kamu kaynağı kullanılıyor. Bu baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütçesinin yüzde 25’i ne yakın bir rakam. Dolayısıyla bu kamu kaynaklarını devlet, müfettişlerin marifeti ile Sayıştay’ı ile bunları denetliyor, belediye meclislerimiz bunları denetliyor. Ama biz AK Parti olarak kendi belediyelerimizi mükemmel bir noktaya taşımak zorundayız. 2004 yılındaki seçime yerel kalkınma başlıyor sloganı ile girmişti AK Parti ve yerelde şehirlerimizin daha güçlü bir şekilde kalkınarak, büyümesini öncelemiştik. 2009 da marka şehirler sloganı kullanmıştık. Türkiye’de ki her şehrimizin marka şehir olmasını arzu etmiştik. Dolayısıyla 2014 seçimlerinde insan, şehir ve demokrasi üzerine yeni bir kavramda kampanyalarımızı yapmıştık. Biz belediyeciliği önemsiyoruz. Türkiye’de yerel de doğan belediyelerin yeni belediyelerle büyüyeceğini düşünen bir partiyiz. Belediye başkanlarımızı takip etmek onların yaptıklarını bilmek bizi görevimiz. Bazen mukayese yapılıyor insanlar, mesela Kılıçdaroğlu Maltepe’ye giderek belediyelerin sahillerde gezdiğini hatta yürüyüşünü orda tamamladığını biliyoruz. Ben Anadolu yakasında oturuyorum, Kılıçdaroğlu’ndan şunu beklerdim, yürüyüşü bitirdiğinde bütün İstanbul halkına bir özür beklerdim. “Biz bu parka karşı çıkmıştık çok özür diliyoruz, bugün bu park olmasa burada Maltepelilerle İstanbul’da ve Türkiye’de buluşamazdık, iyi ki yapmış bunu İstanbul” demesini beklerdim ve hakikaten gerek İstanbul’a ve gerekse Türkiye’de AK Parti belediyelerinde hepsi efsane bir hizmet yapıyor, tabi ki eksikliklerimiz var, ama bardağın dolu tarafına baktığımızda % 80’lerde doluluk % 20’lerde de bir eksikliğimiz var. Bu eksiklikleri gidermek bizim görevimidir” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’TAKİ BELEDİYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kahramanmaraş’taki belediyelerin yaptıkları hizmetleri efsanevi ve çok büyük hizmet olarak vurgulayan Erol, “ Ben Kahramanmaraş’taki belediyelerimizi tebrik ediyorum. Gerek kendilerine ayrılan kamu kaynakları açısından, gerekse yeni kurulan büyükşehir belediyemizin ilçelerle uyumu açısından çok güzel, bu bizim için fevkalade önemli. Burada ilçe belediyelerimizle büyükşehir belediyemizin arasında mükemmel bir uyumu istişare ettik. Birlikte yapılması gereken sorunları, özellikle büyükşehir’in kendi sorunu ile ilçelerin kendi sorunun arasındaki uyumu gördük, ben bu anlamda büyükşehir belediyemizin şahsında bütün ilçe belediye başkanlarımıza il başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Kahramanmaraş bizim için entelektüellerimizin ve bu ülkenin medeniyet yerlerini geleceğe taşıdığı bir şehir. 1990’lı yıllardan beri efsanevi bir hizmet veren şehir belediyemiz. Biz Kahramanmaraş’ı bu anlamda seviyoruz ve ak partinin de sırtını yasladığı bir şehir bu yüzden çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
Toplantıdan sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Panoramik Mutfak Müzesi’nde incelemelerde bulunan Kaya, inceleme esnasında projeler hakkında bilgiler aldı.

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz