Daha önce Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nde başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Aziz Yenice, kendisini destekleyen yoğun kalabalığın huzurunda başkanlığa adaylığını açıkladı. Diyanet camiasının sevilen simalarından biri olan Yenice, Küçük Ev Lokantası’nda kendini destekleyen din görevlilerinin katılımıyla düzenlediği toplantıda, hedeflerini de anlattı. Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi Başkan yardımcılarından Davut Sarıkaya ve Ali Sarıkaya’nın da desteğini arkasına alan Yenice, istişareye çok önem verdiklerini ve başkan olması takdirde özellikle genç din gönüllüleriyle sürekli bir araya gelerek düşüncelerinden faydalanacaklarını söyledi. Kültür gezilerine de ağırlık vereceklerini dile getiren Yenice, kenti 20 bölgeye bölerek temsilcilikler oluşturacaklarını da ekledi.

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düşüncesiyle hareket edeceklerini dile getiren Aziz Yenice, “Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz kadim medeniyetimizin insan tasavvuru, insanî değerler ve erdemler üzerine bina edilmiştir. İnsanı, eşref-i mahlukat olarak gören, insana yapılan yatırımı en kıymetli yatırım olarak telakki eden bir anlayıştan geliyoruz. Malumunuz olduğu üzere her milletin en önemli iki sermayesi vardır. Birincisi yer altı ve yer üstü kaynakları ikincisi ise bu kaynakları işler hale getirecek insan kaynağı. Dünyanın en kıymetli madenleri, doğal kaynakları bir milletin elinde olsa, fakat yetişmiş insan gücü olmasa, nasıl bir kıymetten bahsedilebilir ki. Bugün Afrika’da dünyanın en kıymetli madenleri, Arap coğrafyasında en kıymetli doğal kaynakları mevcut olmasına rağmen oradaki kardeşlerimiz insan kaynağının kıymetine önem verilmediği için hepimizin malumu olduğu üzere batılı ülkeler tarafından sömürülmektedir. Bu örnekten hareketle “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” diyen bir medeniyetin evlatları olarak bizlere düşen ise bahsettiğimiz insan kaynağına ecdadımıza yakışır bir şekilde yatırım yapmak, hizmet etmektir” dedi.

GÜÇLÜ BİRLİKTELİKLE GÜÇLÜ ADIMLAR ATILIR”

Diyanet-Sen’in dünyanın ilk din görevlileri sendikası olduğunu belirten Yenice, güçlü bir birliktelikle güçlü adımlarının atılacağının altını çizerek, “İşte bu şuurla biz de millete hizmet yolunda hayırlı bir niyetle hayırlı bir işe bismillah diyelim dedik. ‘Niyet hayır akibet hayır’ fehvasınca bir yola çıktık. Bu yolda sizlerin dua ve gayretlerini de yol azığı olarak talep etmek maksadıyla bu toplantıyı tertip ettik. Malumunuz sendikacılık noktasında bir ekol olan Diyanetsen, dünyanın ilk din görevlileri sendikasıdır. Diyanetsen değerler sendikacılığını kurulduğu günden bugüne alnının akıyla sürdürmüş bundan sonra da daha da büyüyerek daha da gelişerek üyelerine ve topluma daha faydalı olma idealiyle adımlar atacaktır. İçinde bulunmaktan şeref duyduğumuz bu hizmet kervanında hayırda yarış anlayışıyla daha güzele ulaşmak, daha iyiye talip olmak, daha faydalı olmaktır muradımız. Güçlü adımlar güçlü birlikteliklerle atılabilir inancındayız. Bunun için en büyük gayreti birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına göstereceğiz. Güçlü bir birlikteliğin güçlü bir teşkilatlanmayla, doğru istişarelerle, genç kadrolarla, tecrübelerden istifadeyle, en mühimi de ‘ben’ diyerek değil ‘biz’ diyerek inşa edilebileceğini düşünüyoruz. Evet sendika faaliyeti güçlü bir teşkilatlanma ister. Biz sendikacılığımızı mazimizden aldığımız ilhamla, vakıf medeniyeti anlayışından hareketle yapmak niyetindeyiz. İnsanı temel alan, adaleti ölçü kılan, hizmete odaklanan bir anlayışla. Şahısların, isimlerin, meşreplerin değil; emeğin, kardeşlik hukukunun, dayanışmanın, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin ön plana çıkarıldığı bir sendikacılık niyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

TEŞKİLATIMIZI ŞUURLA OLUŞTURUP EMİN ADIMLAR ATACAĞIZ”

İstişareyi çok önemsediklerine de vurgu yapan Yenice, “Dünün tecrübesiyle yani aksakallılarımızla bugünün heyecanını yani gençlerimizi meczederek, enerjimizi yarınlar için Büyük Türkiye hayali için sarf etmektir muradımız. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışına düşman kesilerek doğru istişarelerle ‘nasıl daha iyiyi daha güzeli yakalayabilirizin peşinde olacağız. Tarihin engin tecrübesinden istifadeyle belirtmek isterim ki büyük medeniyet hamlelerini daha çok gençlerle yapmışızdır. Tarihimiz nice çağları açıp nice çağları kapatan kahraman gençlerin hikâyeleriyle doludur. Bu kahraman gençlere baktığımız vakitse etraflarında nice ehl-i kâmilin, nice aksakallıların engin tecrübelerinin pırıltılarını görmekteyiz. Allah nasip ederse teşkilatımızı bu şuurla oluşturup adımlarımızı bu şuurla atacağız” açıklamalarında bulundu.

EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

“Hiçbir zaman öteleyen, ötekileştiren olmayacağız” diyen Yenice, başkan olması takdirde yapacağı projelerini açıkladı. Yenice, “Her daim sevgi ve muhabbet diliyle konuşacağız. Efendimiz (s.a.v)’in buyurduğu gibi “din muameledir” Birbirimize adaletle, merhametle, şefkatle muamele etmenin gayreti içinde olacağız. Bin yıldır İslam’ın sancaktarlığını yapan aziz milletimizin hamurunu yoğuran büyüklerimizin izinde, kendine nefsinden daha büyük düşman görmeyen bir anlayışla, ‘ehl-i sünnet ve’l cemaat’ ölçüleri konusunda azami hassasiyet göstererek cesaretle, ahlakla, imanla atacağız adımlarımızı. Bu şuur etrafında takdir eder, bu kardeşinizi bu zor, mesuliyeti ağır vazifeye layık görürseniz eğer vazifeye başladığımızda yapmak niyetinde olduğumuz birkaç projeyi sizlerle paylaşmak isterim. Her yıl en az bir defa kültür gezisi tertip edeceğiz. Çanakkale olabilir, Konya olabilir İstanbul, bursa ya da Karadeniz olabilir. Bunu talepler ve istişarelerle belirleriz. 20 bölgede temsilcilikler kuracağız. Buralarda ki temsilcilerimiz le her ay istişare toplantıları yapacağız. Diğer STK’larla fikir alışverişinde bulunacağız. Lise ve üniversitede okuyan yakınları olan kardeşlerimize yurt ayarlama konusunda aracı olacağız. Yılda en az bir defa tanınmış hocalarımızla konferans düzenleyeceğiz. Misafirhane, lokal tarzında vaktimizi gönül rahatlığı ile geçirebileceğimiz bir mekan. Bayan kuran kurslarına Ve Hafızlık kuran kurslarına yönelik çeşitli programlar tertip etmek gibi projelerimizi sizlerin dua ve gayretleriyle el ele gönül gönüle gerçekleştireceğiz inşallah. Hayırlı bir niyetle çıktığımız bu yolda dualarınızı ve desteklerinizi bekler, saygılar sunarım” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz