Uzun yıllar kaymakamlık, vali yardımcılığı gibi üst düzey bürokratlık yapan; hizmeti, vatandaşa olan sağduyuyu çok iyi bilen CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ayhan Çiftarslan, 31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Dulkadiroğlu’nun dört bir yanını gezen, hem esnaf hem de vatandaşlarla hemhal olan Çiftarslan, 31 Mart’taki yerel seçimde kendisine destek istiyor.

Çiftarslan’ın esnaf gezisindeki konuşmalarından satır başları şu şekilde;

“KÖY GARAJLARI YAPACAĞIZ”
Gerek şehir içi gerekse kırsal mahallelerimiz ile ilçe merkezi arasındaki ulaşım noktasında Dulkadiroğlu çok bahtsız bir yer. Özellikle kırsaldan ilçe merkezine taşımacılık yapan şoför esnafımız yeri geldiğinde kapı kapı dolaşıp yolcu topluyor. Araçlarını park edip dinlenebilecekleri bir alan maalesef yok. Biz, inşallah Belediye Başkanı olursak ilçemizin hem Doğu’suna hem de Kuzey’ine köy garajları yapacağız. Hem vatandaşlar, hem de şoför esnafımız rahat edecek.

“İLÇENİN KADERİYLE OYNANMAMALI”

Dulkadiroğlu, birilerinin at çiftliği gibi idare edilmek istenmiş, öyle de olmuş. Kimseye de hesap vermemişler. Oysa Belediye Başkanı aldığı oyun karşılığını hizmet olarak vermeli! Ama Dulkadiroğlu’nda durum tam tersi olmuş. Vatandaşa değil de eşlerine dostlarına hizmet etmişler. Şimdi Dulkadiroğlu halkının mevcut başkan aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın adayından hesap sormalı! 5 yılda hizmet etmediğine göre; bu kadar zamanı nerede nasıl geçirdin, diye sormalı! Belediyeye gelen parayı hizmete yansıtmadıysan kime yansıttın, diye sormalı! Dulkadiroğlu’nun değişmesi, dönüşmesi lazım. Bunu mevcut başkan 5 yılda yapamadığına göre bir 5 yıl daha verip ilçenin kaderiyle oynanmamalı!

“ÖZGÜN VE PLANLI BİR KENTLEŞME İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Seçimler, vatandaş için çok büyük fırsatlardır. Verilen bir oy, özelde vatandaşlarımızın kendi geleceğini, ailesinin, mahallesinin ve memleketinin geleceğini belirler. Kahramanmaraş’ın her yerinde olduğu gibi Dulkadiroğlu ilçemiz de değişimden yana! Değişim için sayılı günler kaldı. Ben inanıyorum ki halkımız Dulkadiroğlu’nu bir 5 yıl daha kaderiyle baş başa bırakmayacak. Biz, Dulkadiroğlu halkına dönüşümlü, yeni ve tarihi bir Dulkadiroğlu sözü veriyoruz. Tarihin kalbi sayabileceğimiz bu ilçemizi, özgün dokusunu koruyarak altyapı ve üstyapı alanındaki sorunlarını gidereceğiz. Çarpık kentleşme değil özgün ve planlı bir kentleşme için çalışacağız.

“DULKADİROĞLU’NU TURİZMİN MERKEZİ YAPACAĞIZ”
Germenicia’ya yakışır bir müze ile Dulkadiroğlu’nu turizmin merkezi yapacağız. Sadece Germenicia değil gastronomi turizminde de Dulkadiroğlu dünyanın en zengin mutfaklarıyla yarışacak. Bizdeki mutfak kültürü, yemek kültürü dünyanın hiçbir yerinde yok. Biz bunu tanıtacağız. Dulkadiroğlu ilçemizi gastronomi turistlerinin ayrılmak istemeyeceği bir kent haline getireceğiz.

“VATANDAŞ BİZİ GÖRÜNCE KUCAKLIYOR”
Vatandaş bizi görünce kucaklıyor yani 100 kişiden 98’i kucaklıyor. İkisi de inşallah diyor veya hayırlısı diyor. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Bu tepkiler herhalde 1 Nisan’da sonucunu gösterecek buna inanıyorum. Yani muhakkak bu şehirde değişim lazım. 957 ilçe var Türkiye’de. 957 ilçenin en gerilerindeyiz. Hizmet olarak hiç gelişmemiş bir yer. Bu nasıl bir yer? Bu nasıl bir memleket? Ama bizim azmimiz, hırsımız, bu arkadaşlarla birlikte ilk 100’e sokmak. Dulkadiroğlu ilçesini, 957 ilçe içerisinde, 5 yılda ilk 100’e sokmak benim hedefim ve isteğimdir. Bunu da muhakkak Kahramanmaraş, Dulkadiroğlu halkıyla başaracağız. Birlikte olacağız çünkü biz halkla kol kola olmadan, onların sıkıntısını, dertlerini dinlemeden, onların yanında olmadan hiçbir hizmet veremeyiz. Biz onların temsilcisi olacağız, birkaç kişinin değil.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz