Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde makamında kendisini ziyaret eden öğrenci ve öğretmenleri ağırladı. Vali Özkan, valilik makamını bir süreliğine Yaşar Gölcü İlkokulu’ndan 4. Sınıf öğrencisi Esila Ceritli’ye bıraktı. Minik vali ilk iş olarak “Bu kentin Valisi sensin, ne yapmak istersin?” sorusu üzerine Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’ı arayarak, okulu için isteklerde bulundu. Yılmaz’a telefonla talimat veren minik Vali, “Ben yeni valiniz Esila Ceritli, sizden Yaşar Gölcü İlkokulu bahçesinde ana sınıf öğrencilerinin oyun oynayabilecekleri bir oyun parkları yok, bu nedenle oyun parkı yapılmasını istiyorum” dedi. Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise Esila Ceritli’nin taleplerini yerine getirmek için çalışma başlatacaklarını belirterek, teşekkür etti.

“ATATÜRK BİZ ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETTİ”

Valilik makamına oturan minik Vali Esila Ceritli, Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara armağan ettiğini belirterek, “Valimiz ve değerli yöneticilerimize ilimizin ve ilçemizin eğitim-öğretimine yaptıkları katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Atatürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı biz çocuklara armağan etmiştir. Başta Kahramanmaraş’taki çocuklar olmak üzere ülkemizdeki ve dünyadaki tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bizlere armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“OKUL SAYISI YETERSİZ, OKUL SAYILARINI ARTIRACAĞIM”

Kahramanmaraş için bazı hedeflerinin olduğunu belirten minik vali, “2023 eğitim vizyonunun, Milli Eğitim Müdürlüğü, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları gibi eğitimle ilgili paydaşlarla iş birliği içerisinde tanıtılmasını ve uygulanmasını sağlayacağım, takibini de bizzat yapacağım. Kahramanmaraş’taki okul sayısı yetersiz olduğu için sınıflar çok kalabalık, bu nedenle okul sayısını artırarak sınıf mevcutlarını azaltıp, her öğrencinin özel eğitim alıyormuş gibi eğitim-öğretim görmesini sağlayacağım. 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde okullaşma oranını artırarak okulların normal eğitime geçmesini sağlayacağım. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma-yazma seferberliği yaşlısından gencine okuma yazma bilmeyen kimse kalmayıncaya kadar devam etmesini sağlayacağım. Ayrıca sıfır atık projesini de çok önemsiyorum. Temiz bir çevre ve sağlıklı gelecek için bu projenin de takipçisi olacağım. Okulları sosyal yaşam alanlarına dönüştürerek çocukların ruhen ve bedenen çift kanatlı olarak yetişmelerini sağlayacağım. Bir de hastanelerimizin artırılmasını ve yapılan hastanelerin içine başarılı ve iyi doktorların getirilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

“OKULUMUZA OYUN PARKLARI İSTİYORUZ”

Ardından Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü’nü arayan minik vali Esila, okulu için isteklerde bulundu. Esila Ceritli, “Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürümüzden bir talebim var. Ben yeni valiniz Esila Ceritli, sizden Yaşar Gölcü İlkokulu bahçesinde ana sınıf öğrencilerinin oyun oynayabilecekleri bir oyun parkları yok, bu nedenle oyun parkı yapılmasını istiyorum. Onların da oyun oynama haklarını kullanmalarını istiyorum. Bayramınız kutlu olsun, teşekkür ederim iyi çalışmalar” şeklinde konuştu.

“KANSER HASTALARININ DAHA İYİ TEDAVİ EDİLMESİNİ İSTİYORUM”

Sonrasında İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz’ü arayan minik vali, kanser hastalarına yönelik taleplerde bulunarak, “Ben yeni valiniz Esila Ceritli, sizden bir talebim var. Bazı kanser hastalarımız var tedavi edilemiyor. Kanser olan hastalarımız var, onların tedavi edilmesini, iyi bakılmasını, hastanelerde aynı şekilde doktorların da başarılı ve iyi olmasını istiyorum. Sonuçları takip ediyorum, bayramınızı da kutlarım” dedi.

“BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMINI KUTLUYORUM”

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’da, minik vali Esila Ceritli nezdinde bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizi emanet ettiğimiz bu bayramı çocuklarımıza armağan etmiştir.  Sevgili çocuklar, sizlerin ülkemizi daha da güçlendirerek çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceğinize inancımız tamdır. Sizler en değerli varlığımız, sevincimiz ve geleceğimizsiniz. Cumhuriyet’in temellerini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadelemizin aziz şehitleri ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZ YÜKSEK HEDEFLERLE GELECEĞE ODAKLANACAKTIR”

Minik Vali Esila Ceritli’nin eğitim ve sağlık noktasında önemli direktiflerde bulunduğunu kaydeden Vali Özkan, “Sayın valim eğitimle ilgili çok güzel talimatlar verdiniz, biz de sizin bayramını tebrik ediyoruz, hoş geldiniz, şeref verdiniz. Gelecek nesillerimizi geleceğimizi inşa etmede Esila gibi yüksek hedeflerle geleceğe odaklanacaklardır. Sağlık ve çevreyle ilgili önemli şeyler söylediniz, bununla ilgili hükümetimizin ortaya koyduğu hedefleri ilimizde en güzel bir şekilde el birliğiyle sayın valimizin önderliğinde tahakkuk edeceğiz. Bunlar çok önemli hedefler, bunların gerçekleşmesi için bütün kurumlar, kamu görevlileri ve vatandaşların katılımıyla ilimize güzel hizmetler sunulur. Hem gelecek nesiller hem de hepimiz açısından bütün günleriniz bayram gibi olur. Sizin bu pozitif enerjiniz ayrıca bütün çalışanlara yansıyacaktır” dedi.

Vali Vahdettin Özkan, minik vali Esila Ceritli ile hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından çeşitli hediyelerle uğurladı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz