Divan teşekkülünün ardından genel kurul açılış konuşması Türk Büro-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ali Yurdagül tarafından yapıldı.

Çalışma hayatındaki sıkıntılar ile ülke gündemindeki gelişmelere değinen Şube Başkanı Ali Yurdagül konuşmasında gündemi ve toplu sözleşme sürecini değerlendirerek; “Kazanılmış haklarımız iade edilene kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Her dönemde memurdan taraf olduk. Çünkü biz ilkelerimizden hiçbir taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Türk Büro-sen Genel Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk; 1992 yılından bu güne kadar yapılan sendikal faaliyetlerden bahsederek, amacı dışına çıkan konfederasyonların memurlara zararlarının sadece ekonomik olmadığını, aynı zamanda itibar kaybına da sebebiyet verdiğini, sendikalara olan güvenin azalmasına ve çalışanların mücadele azmini kırılmasına neden olduğunu söyledi.

Daha sonra 2 liste halinde gidilen seçimlerde 137 oy alan Sait Sürücü Türk Büro-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanlığına seçildi. Yeni Başkan Sürücü; “Bu bir bayrak yarışıdır. Ben ve ekibimde yer alan arkadaşlarımla birlikte bayrağı daha ileriye taşıyabilmek için canla başla çalışacağız. Bize güvenenlere teşekkür ediyoruz ve onları asla mahcup etmeyeceğiz” diye konuştu.

Yönetim Kurulu: Sait Sürücü, Sıddık Kıraç, Metin Güneçıkan, Mehmet Seyfioğlu, Ömer Aslan, Talip Kılınç, Muhittin Aka

Denetleme Kurulu: Mustafa Yıldız, Sefa Nergiz, Halil İbrahim Aydemir, Velican Sağnak, Doğukan Kanko

Disiplin Kurulu: Ahmet Sait Birbilen, Zeki İnce, Serkan Çardaklı, Salih Pehlivan, Aydın Demircan

Üst Kurul Delegeleri: Ali Yurdagül, Sait Sürücü, Muhittin Aka

Haber : Lütfi Yıkan

Editör: Mahmut Beyaz