AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ MAHİR ÜNAL AÇIKLADI;

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri çalışmalarını seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yeni stadyum konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ı kente davet etmişti. Mahir Ünal, Baykan’ın kente gelmesinin ardından spor camiasının da katılımıyla Ramada Otel’de bir toplantı düzenledi. Kentin spor camiasının uzun yıllardır beklediği yeni stadyum konusunun konuşulduğu toplantıda Mahir Ünal, projenin görselleriyle birlikte poz verdi. Ünal, yeni stadyumunun Türkiye’ye örnek olacağını da söyledi. Düzenlenen toplantıya, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı da katıldı.

TÜRKİYE’DE TESİSLEŞMEDE İLK BEŞTEYİZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Kahramanmaraş’ın tesisleşmede ilk beşin içerisinde yer aldığını söyledi. Kabakçı, “Kahramanmaraş’ın 2012’den bu yana Türkiye’de tesis hamlesi anlamında ilk beşin içerisinde yer alması gerçekten bizleri Gençlik ve Spor Teşkilatı olarak memnun ediyor. Özellikle stadyum konusunda Mahir Ünal’ın hamlelerini gerçekten teşkilatımız adına sevinerek, gururla izliyoruz. Kendileri özellikle sporun tesisleşmesi ve çalışma adına spor camiamıza yoğun destek veriyor” dedi.

200 MİLYONA YAKIN YATIRIM YAPIYORUZ”

Kahramanmaraş’a 100 milyon TL’ye yakın yatırım yaptıklarını ve yeni stadyumla birlikte bu yatırım tutarının 200 milyonu bulacağını dile getiren Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın Kahramanmaraş’ta yaptığı yatırımları yerinde görmek, devam eden çalışmaları incelemek, kente yeni bir stadyum kazandırılması için nasıl bir çalışma izleyebiliriz düşüncesinden hareketle fikir oluşturup, bakan büyüklerimize arz etmek amacıyla Kahramanmaraş’tayız. Öncelikle davetleri için Mahir Ünal bakanımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kurulmasından bu yana Kahramanmaraş’ta 100 milyon TL’ye yakın bakanlığımızın gerek yeni tesis kurulması gerekse de mevcut tesislerin bakım ve onarımı noktasında katkısı olmuştur. Bunun içerisine Kahramanmaraşspor’un o günkü ismiyle 1. Lige çıkmasıyla birlikte 12 Şubat Stadyumu’nu modernizasyonu da dahildir. Yeni yapmayı planladığımız stadyumla birlikte bu rakam 200 milyon TL’ye yaklaşmaktadır. Tüm ilçeleriyle birlikte Kahramanmaraş’ta Gençlik ve Spor Bakanlığımızın elinin değmediği yer adeta kalmamıştır. Gerek bakanlığımızın gerekse de Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’mızın belediyelerimiz ve Özel İdarelerle yapılan protokollerle açık spor tesisleri, yüzme havuzları, gençlik merkezleri gibi tesisler kentimize kazandırılmıştır. Şuan da Türkiye’de ender bir projeyi, içerisinde yarı olimpik yüzme havuzunun olduğu, 200 yataklı Kamp Eğitim Merkezi’nin daha önce inşaatını bitirdiğimiz spor salonumuzun yanında yapmaya başladık. Yüzde 5 civarında fiziki gerçekleşme mevcuttur. Tüm bu tesis yatırımlarının yanı sıra ayni ve nakdi olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Kahramanmaraş’taki amatör spor kulüplerimize ve amatör sporcularımıza 2 milyon TL’nin üzerinde katkıları olmuştur. Biz bugün stadyum inşaatı noktasında çalışmalar yapacağız. Öncelikle Mahir Ünal Bakanımıza, sonra da Gençlik Spor Bakanımıza konuyu arz edeceğiz. Mutlaka bu noktada onların da katkı ve istişareleri olacaktır. Bu sebeple bugün Kahramanmaraş’tayız, kentimizin hem spor tesisi yapılanması hem de sportif başarısının artırılması adına önümüzdeki günlerde ve zamanlarda tekrar bir araya geleceğimizi umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

VERDİĞİMİZ HER SÖZÜ YERİNE GETİRDİK”

Ulaştırma Çalıştayı düzenlemeyi planladıklarını fakat erken seçim kararı nedeniyle ertelediklerini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Biz Kahramanmaraş’ta düzenlediğimiz çalıştaylarımıza Gençlik ve Spor çalıştayıyla devam edecektik ama erken seçim gündeme gelince maalesef yapamadık. Ulaştırma Çalıştayı, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Çalıştayı ile Çevre ve Şehircilik Çalıştayı’mızı yapmıştık. Gençlik ve Spor Çalıştayımızı yapacaktık ama erken seçimin gelmesiyle o çalıştayı gerçekleştiremedik. Bakanımızda şuan da bizim gibi seçim çalışmalarını yaptığı için sağ olsun Genel Müdürümüz Mehmet Baykan beyi en önemli konu stadyum olduğu için hem çalışmaları yerinde görmek hem de gerekli değerlendirmeleri yapmak için gönderdiler. Siyasetçinin en önemli görevi sorunları çözmektir. Biz 16 yıldan beri neden iktidardayız, çünkü biz yapamayacağımız hiçbir sözü vermediğimiz için iktidardayız. 16 yıl boyunca biz söz verdiğimiz her şeyi gerçekleştirdik ama nasıl gerçekleştirdik. Bir, öncelikle yapamayacağımız işleri öteledik, gerçekleştirebileceğimiz işleri söylüyoruz. Eskiden siyasetçilerin durumu biraz kötüydü, 2002 öncesinde özellikle. Siyasetçi gelir, okul sözü verir, yol sözü verir, köprü sözü verir ama yapamaz. Niye yapamaz? Bunun sebebi devletin yatırıma bütçe ayıramamasıdır. Devlet yatırıma niye bütçe ayıramaz, çünkü devlet bütçesinin yüzde 44’ü faize giderdi. Kalan bütçe maaşlar ve cari giderlere, hatta o maaşlar ödenmez, devlet para basmak zorunda kalırdı. Yatırıma gelince para biterdi, devlet okul yapamaz, yol yapamaz, hastane yapamaz, niye? Çünkü bütçe yok. E siyasetçi garibim de oy isteyecek, siyasetçi söz verir ama yapamazdı. Elhamdülillah 2002’den sonra biz verdiğimiz her sözü yerine getirdik” şeklinde konuştu.

200 MİLYONA YAKIN SPOR YATIRIMI YAPTIK”

Yeni stadyumla birlikte Kahramanmaraş’a 200 milyon TL spor yatırımı yaptıklarını dile getiren Ünal, “Şimdi Kahramanmaraş’ta yaptığımız spor yatırımları var, isimlerini saymayacağım ama yaklaşık değeri 100 milyon TL. İnşallah yeni stadyumla birlikte 200 milyon TL Kahramanmaraş’a biz spor yatırımı yapmış olacağız. Türkiye’de 16 yıl çok şey yapıldı, ben hep bu örneği veriyorum, dünyanın hiçbir yerinde 66 kilometrelik bir yolda 14 tünel ile 6 tane viyadük göremezsiniz. Ama Kahramanmaraş-Göksun arasına bakın, 14 tünel, 6 viyadük var. Maliyeti ise 2 katrilyonun üzerinde, yani 500 milyon TL borç bulamayan Türkiye’de 66 kilometre yola 2 katrilyon yatırım yapan bir ülke haline geldik. Bu bir alt yapı yatırımı, 16 yılda alt yapıya çok büyük yatırım yaptık, ulaşım, sağlık, eğitim, turizmde gerçekten ciddi yatırımlar yaptık. Şimdi önümüzdeki dönem ne yapacağız, kültür, sanat ve spor alanında yatırımlara ağırlık vereceğiz. Niye, çünkü artık insan ve toplum bizim için daha önemli hale geliyor. Şuana kadar 16 yılda insan ve toplumu ihmal mı ettik, etmedik” açıklamalarında bulundu.

İDARE SİSTEMİ VESAYET SİSTEMİNE DÖNDÜ”

Mevcut idare sisteminin eksikliklerini anlatan Ünal, “Bizim bir idare sistemimiz vardı, adına parlamenter sistem dedikleri, bu sistem 1960’dan öncesini anlatmayayım, 1960’da bir vesayet sistemine dönüştürüldü. Soğuk Savaş yıllarının şartlarına göre oluşturulmuş bir sistemdi. 27 Mayıs 1960 darbesi, bütün darbelerin anasıdır ve bir vesayet sistemine dönüştürüldü. Bu sistemi de bir araba gibi düşünecek olursanız, bir direksiyonu var ve bir sürüş sistemi var, bir de yan tarafa bir direksiyon daha koymuşlar. Yani iki tane şoför koltuğu var bu sistemde. Sürücü adaylarının araçları gibi. Demokrasi, milletin eliyle temsilcilerinin devleti yönetmesidir, kararlarını kendisinin vermesidir diyoruz. Şimdi millet temsilcilerini seçip Ankara’ya gönderiyor, milletin temsilcileri iktidar oluyor şoför koltuğuna oturuyor. Sağına bakıyor ki, yanında bir şoför daha var, onun da önünde bir direksiyon var. Adam diyor ki hoş geldin şimdi seni mi seçtiler diyor. Bak bu arabayı ben kullanırım, nereye gideceğine, hızına, ne zaman duracağına, ne zaman kalkacağına ben karar veririm. Diyorsun ki ben milletin oyunu aldım, seçildim, niye sen karar veriyorsun. Diyor ki devletin sahibi benim. Böyleydi yaşadığımız aynen, iktidara geldiğimizde koltuğa oturduk, baktık ki sağımızda oturuyorlar. Darbe girişimleri oldu, ordu göreve çağrıldı, 27 Nisan e-muhtırası, kapatma davaları gibi müdahaleler yan tarafta oturanın kimi zaman frene basması, kimi zaman direksiyon çevirmesiydi” dedi.

YAŞAYAN BİR STADYUM YAPACAĞIZ”

Kahramanmaraş Stadyumu’nun detaylarının anlatan Mahir Ünal, konuşmasına şu şekilde devam etti, “Biz bir şeyi gerçekleştirebilmek için önce o şeyin fizibilitesini yaparız. Doldur, boşalt, atış serbestle, bugün bu sözü vereyim oyu alayım, yarın Allah kerim demeyiz. Yarın biz bu milletle yüz yüze geleceğiz, 16 yıldan beri biz gözünüzün içine bakarak neden konuşuyoruz, çünkü verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimiz için konuşuyoruz. İnşallah, planladığımız Kahramanmaraş Stadyumu’muz bu şekilde olacak. Biz geçtiğimiz günlerde de konuştuk, bir şeyi önce siyasi olarak planlar, siyaset aklı haline getirir, sonra da devrim politikasına dönüştürürüz. Biliyorsunuz Kahramanmaraş’ımızın ikinci üniversitesi de oldu. Kahramanmaraş için yeni stadyum yapılması konusunu etraflıca konuştuk, tabi bir de yaptıklarımızdan öğrendiklerimiz var. Genel Müdürümüz de biliyor şuan da biz en çok sıkıntıyı yapılan bu stadyumlara 7 ile 10 milyon TL yıllık ödenek göndermek zorunda kalıyoruz. 100 milyon TL stadyum yatırımı yapıyoruz ama sonra da yıllık da geri 10 milyon TL ödenek gönderiyoruz çünkü o şehirdeki futbol kulübünün bu stadın gelirini karşılayacak gücü yok, giderini karşılayamıyor. Biz dedik ki bu sorunu burada da yaşamayalım, o yüzden Kahramanmaraş’a yapacağımız stadyumu öyle bir şekilde yapalım ki içerisinde alışveriş merkezinin olduğu, dükkanların olduğu, insanların aynı zamanda yaşam alanı ve yaşayan bir merkezi olmasını sağlayalım dedik. Sadece futbol oynanmasın, orada diğer spor faaliyetleri de gerçekleştirilsin ve stadyum kendi giderini karşılasın. Şuan da iki ay sonrasına acil ihtiyacımız var, iki ay sonra maçlar başlayacak. İhtiyacın karşılanmasına dönük Genel Müdürlüğü’müzün hemen başlatacağı bir çalışma var.”

YERLİ VE MİLLİ DURUŞUYLA CUMHUR İTTİFAKI YOLUNA DEVAM EDECEK”

Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz ve Yenikapı ruhunun bir sonucu olarak ortaya çıktığını, yerli ve milli duruşuyla ittifakın yoluna devam edeceğini dile getiren Ünal, “Devletimizin güçlü olması ve bu toplumsal talepleri karşılaması çok önemli. Devletimizin güçlü olması, siyasetin güçlü olmasına bağlıdır. Siyasetin güçlü olması, siyasetin yerli ve milli olmasına, millet için siyaset yapmasına bağlıdır. Biz yeni sistemle var gücümüzle yolumuza devam edeceğiz, sözlerimizi gerçekleştireceğiz. Boş laflara asla prim vermeyeceğiz. 15 Temmuz ve Yenikapı ruhunun doğal bir sonucu olarak ortaya çıkan Cumhur İttifakı yerli ve milli duruşuyla Allah’ın izniyle seçimden sonra da yoluna devam edecek. İnşallah güçlü meclis, güçlü hükümet ve güçlü Türkiye ile yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş’taki 32 amatör spor kulübüne 181 bin TL değerinde çek verildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Hakan Aydın)

Editör: Mahmut Beyaz