Onikişubat Belediye Meclis'i kararıyla yerel yönetim hizmetlerinin daha iyi sunulabilmesi için yüz ölçümü büyük Haydarbey Mahallesi'nin yerine 5 yeni mahalle kuruldu. Piri Reis Mahallesi'de 3'e bölünerek 2 yeni mahalle kuruldu. Kurulan yeni mahallelerin muhtarlık seçimi sonuçları açıklandı.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesi'nde, yerel yönetim hizmetlerinin daha iyi sunulabilmesi için, nüfus ve yüz ölçümü çok geniş bazı mahalleler bölünerek yerine yeni mahalleler kuruldu. Onikişubat Belediye Meclisi'nin 2 Aralık 2015 tarih ve 2015\13 toplantı 2015\305 sayılı meclis kararıyla 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 9 ve 12'nci maddeleri uyarınca şehirde ki yüz ölçümü geniş Haydarbey Mahallesi bölünerek 5 yeni mahalle kuruldu. Yine aynı şekilde Piri Reis Mahallesi'de 3'e bölünerek 2 yeni mahalle kuruldu.
 
Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesi'nde Yirmiikigün Mahallesi, Yamaçtepe Mahallesi, Maarif Mahallesi, Boğaziçi Mahallesi ve Tekerek Mahallesi olmak üzere toplam 5 mahalleye bölünen Haydarbey Mahallesi ve Vadi ve Ağcalı Mahallesi olmak üzere 3'e bölünen Piri Reis Mahallesi'nde
yapılan muhtarlık seçimi sonuçları açılan sandıklarla belli oldu.

Buna göre 5 yeni mahalle olan Yirmikigün Mahallesi Muhtarı Murat Yeninar, Maarif Mahallesi Muhtarı Cahit Bulut, Boğaziçi Mahallesi Muhtarı Mustafa Akdemir, Tekerek Mahallesi Muhtarı Sıddık Fincan, Ağcalı Mahallesi Muhtarı Mehmet Kala oldu.
Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz