Gaziantep, Mersin, Adana ve komşularının arasında sıkışıp kalan Kahramanmaraş’ın kaderi Büyükşehir olması ile değişti. Fatih Mehmet Erkoç ve ekibi şehri yeniden ele alarak turizm cenneti yapmak için kolları sıvamıştı. Sıvanan kollardan çıkan Yedikuyular Kayak Merkezi, şimdiden yurt dışı ve yurt içinden binlerce kar seveni buluşturmaya başladı. Kurulan devasa tesislerde makine montajları biterken, bu makinelerin güvenlik aşamaları uluslararası kuruluşlarca test ediliyor. Test sonrası açılan tesis Uludağ başta olmak üzere bir çok kayak merkezinin de tahtını sallayacak. Halk için yapılan alanlar dolup taşarken ilerleyen günlerde uluslararası organizasyonlarda yapılacak. Ekstrem sporların yanı sıra kayak, yamaç paraşütü, Off-Road gibi sporları da yapmak mümkün. Karda dondurma kayfi yapanlar, gönlünce kayanlar ise ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu.

HERŞEY 2014 YILINDA BAŞLADI

2014 yılında Büyükşehir olan Kahramanmaraş, Fatih Mehmet Erkoç ve ekibinin yoğun gayreti ile sıçrama hamlesini geliştirdi. Kırsaldan kente yapılan yatırımlar sonrası yolu ve suyu olmayan mahalle neredeyse kalmadı. Artan nüfus ile birlikte baş gösteren trafik için köprülü kavşaklar yapan Büyükşehir Belediyesi, kentin makus talihinin kırılması için yaptığı Yedikuyular Kayak Merkezi açılmak için gün sayıyor.

YOĞUN ÇABA HARCADIK

Konu hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Mustafa Aksel Abacıoğlu, turizmin yazlı kışlı patlayacağını söyledi.

Yapılan tesisin ilk güvenlik belgesini aldığını belirten Abacıoğlu: “Şuan an 2020 rakımın bulunduğu alandayız. Arka taraflarda pistlerin bulunduğu yerleri kar ezme makineleri ile ezdik. Karları kayılabilecek seviyeye getirdik. Telesiyej ve Teleski hatlarımız hazır ve tüm halatlı sistemlerimiz çalışıyor. Aşağıda küçük halatlı sistemler var, halkımız şu anda onları kullanamaya başladı. Halatlı sistemlerin büyük olarak hizmete açılması önümüzdeki hafta içini bulacak. Bugün ve yarın burasının akreditasyon işlemleri var. Dünyada kabul görmüş akredite firmaları buraya gelecekler. Böylelikle burası dünyada yeri olan pistler ve halatlı sistemleri olan bir yer olacak”

HAYAL BİLE EDEMEZDİK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Mustafa Aksel Abacıoğlu, çocukluk yıllarında buranın böyle olmasına hayal gözüyle baktıklarını belirterek şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediye Başkanımızı özellikle teşekkür etmek istiyorum bir Kahramanmaraşlı olarak. Bunlar bizim çocukluğumuzda hayal ettiğimiz projeler bile değildi. Şu an beklediğimizin çok üstünde bir talep var. yol boyu 3,5 KM oldu sağlı sollu araçlar var. Otopark tamamen dolu. Otopark 750-1000 araçlık park yeriydi. Sağı solu dolmuş, şu anda giriş çıkışları sayıyoruz. Muazzam bir giriş çıkış var. Beklediğimizin çok üstünde çıktı. Yaklaşık 3 bin 500 kişi gelen misafirimiz var. Başkanımız önümüzdeki günlerde burayı halkımızın hizmetine açacak. Paraşütçüler için atlama rampaları yapmıştık. Atlamalarını şu anda yapıyorlar. Resmi açılışımızı daha yapmadık. Güvenlik kontrolleri bunlar, tüm kayak merkezlerinde yapılan güvenlik kontrolleri. Güvenlik kontrolleri, pistler hazır, kayak yapılabilir, halatlı sistemleri hazır ve kar düşmüşken yapılabiliyor. Öncesinde veya sonrasında yapamıyoruz. Dolayısıyla bu günü beklememiz gerekiyordu. Allahlıma çok şükür ilk güvenlik kontrollerini kazandık. C belgesi alacağız. Önümüzdeki hafta bu belgeyi de alacağız”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz