Rize’nin Çayeli İlçesi’nde İshakoğlu İlkokulu’ndan Özge ve Sevilay adında iki öğretmenin öncülüğünde başlayan, kısa sürede ise tüm Türkiye’ye yayılarak geniş kitlelere ulaşan ve çocuklara okuma sevgisinin aşılanması ile aynı zamanda Türkiye’de ve Avrupa’da ki tarihi, turistik mekânların resim halinde gösterilmesi planlanan ‘eTwinning Projesi’ne Kahramanmaraş’tan Yaşar Gölcü İlkokulu katılacak. Fransa, Portekiz, Azerbaycan, İtalya, Arnavutluk, Ukrayna, Polonya ile Litvanya gibi Avrupa ülkelerinin de yer alacağı projedeki en büyük amaç okuma sevgisinin aşılanması. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Yaşar Gölcü İlkokulu Sınıf Öğretmeni ve projenin mimarı Zeynep Dobur, projeyi sosyal medya aracılığıyla duyduğunu ve bu şekilde dâhil olduğunu söyledi. Projede yer almaktan ötürü oldukça mutlu olduğunu dile getiren Dobur, Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

ETKİNLİĞİMİZ SADECE RESİM İLE SINIRLI KALMAYACAK”
“eTwinning ulusal ve uluslararası okullar arası işbirliği amaçlı bir kuruluş. Burada üretilen projelerle gerek ülkeler arası gerek ülkemizdeki okullar arası ortak yapılan etkinlikler amaçlanıyor” diyen Dobur, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Böylelikle de hem öğrencilerin sosyalleşmesi hem de okulların birbiriyle iletişimi sağlanmış oluyor. Bizde bu proje ile bunu başarmaya çalışıyoruz. Rize’nin Çayeli İlçesi’nde İshakoğlu İlkokulu’ndan Özge ve Sevilay hocalarımız bu projenin kurucularıdır. Onlar sosyal medyada ortak aradıklarını söylediler. Her ilden birer ortak gerekiyordu. Bende Kahramanmaraş’ı temsil etmek istediğimi söyledim. Sağ olsun onlarda destek oldular. Bizim sınıf öğretmenleri diye bir grubumuz var. Bu projeyi orada paylaşmışlardı. Bu şekilde iletişime geçtim. Ben başvurduğum zaman Kahramanmaraş’tan ilk başvuru olduğunu söylediler. Doğal olarak sevindiler. Sonra bunu öğrencilerimle paylaştım. Onlarda bu duruma çok sevindi. Zaten benim sınıfım kitap okumayı çok seven bir sınıf. Sevilay ve Özge hocamda sağ olsun bana çok destek verdiler. Projede hem okuma sevgisi aşılayıp hem de aynı zamanda ülkemizin, şehrimizin tanıtımını yapacağız. Etkinliğimiz sadece resim ile sınırlı kalmayacak.

HER HAFTA İÇİN YAPACAĞIMIZ ETKİNLİKLER VAR”
Her hafta yeni bir etkinlik yapacaklarını ifade eden Dobur, projeye öğrencilerinin de sıcak baktığının bilgisini verdi. Dobur, “Her hafta için yapacağımız etkinlikler var. Bu hafta bugüne kadar okuyup ta en çok beğendikleri kitabın resmini yapmalarını istedik çocuklardan. Gelecek hafta balon uçuracağız. Çocuklar balonları yakalayacaklar ve biz balonların içine kitapların isimlerini yazacağız. Çocuklar hangi balonu yakalamışsa o kitabı onlara hediye edeceğiz. Bu tür etkinliklerimiz var. Ama projenin asıl etnikliği tarihi ve turistik mekânlarda çocukların kitap okurken resimlerini çekeceğiz. Proje 81 il ve Fransa, Portekiz, Azerbaycan, İtalya, Arnavutluk, Ukrayna, Polonya ile Litvanya olmak üzere 8 ülkede gerçekleşecek. 81 ilde her ili bir okul temsil ediyor. Kahramanmaraş’ta Yaşar Gölcü İlkokulu olarak biz temsil ediyoruz. Her okul belirlediği tarihi, turistik mekânda çocuklarla birlikte kitap okurken resim çekecek. Bunları bir havuzda birleştireceğiz ve 28 Mayıs’ta 81 ilde aynı gün sergi yapılacak. Bizde inşallah sergimizi PİAZZA AVM’de yapacağız” şeklinde konuştu.

BU GURUR VE HEYECAN VERİCİ BİR PROJE”
Okul Müdürü Bekir Güneşlice ise şunları kaydetti: “Bu gurur verici ve heyecan verici bir proje. Özellikle Kahramanmaraş’ımızı temsil etme fırsatı yakalamak güzel bir duygu. Bizde Kahramanmaraş’ımızı proje nezdinde en güzel şekilde temsil etme gayretinde olacağız. Bunun için çeşitli mekânları ayarlamaya çalışıyoruz. Öğretmenimiz ve müdür yardımcısı arkadaşımız çok büyük gayret gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah şehrimizi en güzel şekilde temsil edeceğiz. Yedi Güzel Adam diyarında yeni güzel adamlar yetiştirme gayretindeyiz.”

ÇOK MUTLU OLDUK”
Müdür Yardımcısı Zahide Karaköse’de konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ben okulda sosyal faaliyetlere bakan müdür yardımcısıyım. Öğretmenimiz bizimle bu projeyi paylaştığında tabii ki çok mutlu olduk, gözlerimiz parladı ve kendisine seve seve destek olacağımızı söyledik. Hem teknik manada hem maddi olarak ve yapılacak bütün etkinliklerin altyapı hazırlığında kendisinin yanında olacağımızı bildirdik. Öğretmenimiz de tabii mutlu oldu ve biz bu projeyi kendisinden detaylı bir şekilde dinledik. Biz eTwinning programını elbette ki biliyorduk ama bu projeyi Zeynep öğretmenimiz aracılığıyla tanıdık ve katılabileceğimiz güzel bir proje olduğunu düşündük. Altyapı hazırlığı olarak ta Kahramanmaraş’ımızın çeşitli kültürel değerlerini tanıtabileceğimiz mekân ayarlamamız gerekiyordu. Bunun için gerekli kurumlarla irtibata geçtik. Onlara da Büyükşehir Belediyemize ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Biz projeyi kendilerine ilettiğimizde onlarda seve seve destek olacaklarını söylediler ve tabii ki bize mekân ayarlama hususunda olsun diğer resim sergisi konusunda bize gereken yardımı gösterdiler. Bu şekilde de biz projeye dâhil olduk. Bugünde 81 il ve 8 Avrupa ülkesinin ortaklaşa aynı anda gerçekleştirdiği öğrencilerimizin okuduğu ve en sevdiği hikâyeyi resmetme etkinliği yapıldı.”

Haber: Emre AKKIŞ


 

Editör: Mahmut Beyaz